Omituisesta vaivastaan eroon päässyt maailmanlistan ykkönen repäisi ison kaulan PGA Tourin finaalissa - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Omituisesta vaivastaan eroon päässyt maailmanlistan ykkönen repäisi ison kaulan PGA Tourin finaalissa

Tour Championshipin vahvasti aloittaneen Scottie Schefflerin on jo helpompi kyykistellä. Kuva: Getty Images

Scottie Schefflerin otteissa oli jo häivähdyksen verran ratkaisun makua. Matka on tosin vielä pitkä.

Scottie Scheffler sai FedEx Cupin pistetilaston kärkimiehenä kahden lyönnin edun Atlantassa alkaneeseen Tour Championshipiin. Kun lähimmät uhkaajat eivät yltäneet torstaina yhtä lennokkaaseen suoritukseen kuin Scheffler, paineli hän 65 (-5) lyönnin kierroksellaan viiden lyönnin karkumatkalle.

Lähtötilanteesta -10 finaaliturnauksen aloittanut Scheffler on 18 reiän jälkeen tuloksessa 15 alle. Kakkoseksi nousi lyönnin verran heikomman kierroksen torstaina pelannut Xander Schauffele (-10), joka lähti kilpailuun tuloksesta -6.

Schefflerillä oli heinä-elokuussa hieman vaisumpi jakso. Hän koki karsiutumiset Scottish Openissa ja kauden ensimmäisessä pudotuspelikilpailussa FedEx St. Jude Championshipissä. Maailmanlistan ykkönen oli oikeutetusti yksi Open Championshipin menestyssuosikeista, mutta hän ei mahtunut St Andrewsin Old Coursella top 20:een.

Suvantovaiheen taakse kätkeytyi osittain St Andrewsissa viikonlopun kierrosten aikana ilmennyt erikoinen vaiva, sillä pelaaja kärsi kivuliaasta pakaravaon paiseesta.

”Minulla oli vaikeuksia kumartua ja svingata sunnuntaina. Kävelykin oli hankalaa.”

Scheffler pyysi St Andrewsissa DP World Tourin sairaanhoitohenkilöstön jäsenen apuun, ja hän lievitti patista painetta. Tämän jälkeen kipua kesti vielä viikon verran.

”Se oli tuskallista ja jopa julmaa”, Scheffler jatkoi.

Viime viikolla BMW Championshipin toisen kerran peräkkäin voittanut Patrick Cantlay oli ennen finaaliturnausta Schefflerin ykköshaastaja FedEx Cupin pistetaulukon kakkosena. Hän tarvitsi Tour Championshipin avauskierrokseen 70 lyöntiä, ja putosi Scheffleristä seitsemän lyönnin päähän.

Samalla Schauffele sekä päivän kovinta kierrostulosta, 64, East Lake Golf Clubilla jakaneet Matt Fitzpatrick (-9) ja Joaquin Niemann (-8) painelivat FedEx Cupin mestaruutta puolustavan Cantlayn edelle.

Rory McIlroyn kilpailun alku oli mahdollisimman onneton, kun hän sivalsi ykkösellä avauslyöntinsä out of bounds tehden triplabogin. Pohjoisirlantilainen oli kakkosen jälkeen kierrostaan jo neljä yli, mutta alkoi saada vähitellen tulosta aikaan.

Hänelle kirjattiin etuysillä vielä kaksi bogia, mutta vastapainoksi syntyi eagle ja kolme birdieä. McIlroy jatkoi virheiden paikkailua toisella kenttäpuoliskolla tilastoiden viisi birdieä. Lopulta syntyi tulos 67, joka oli kierroksen alun tapahtumiin nähden loistava suoritus.

Lähtötilanteen -4 Tour Championshipiin saanut McIlroy on nyt jaetulla kuudennella sijalla kokonaistuloksessa seitsemän alle. Eroa Scheffleriin on seitsemän lyöntiä, joten isompiin virheisiin ei kolmatta FedEx Cupin mestaruuttaan tavoittelevalla pelaajalla ole enää varaa.

Lue seuraavaksi: Tour Championshipissä jahdataan PGA Tourin mestaruutta, ennätyksiä ja jättimäisiä palkintosummia

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje