8.–15.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Omituinen viikonloppu Nicklauksen pyhätössä päättyi Cantlayn voittoon

Patrick Cantlay kukisti Collin Morikawan Ohion turnauksen uusinnassa. Kuva: Getty Images

Patrick Cantlay otti toisen ykköstilansa Memorial Tournamentissa, jossa koronatartunnan saanut Jon Rahm ehti jo tehtailla ennätyksiä.

Sunnuntaina Ohiossa Muirfield Village Golf Clubilla käyty Memorial Tournament jää historiaan erikoisimpien PGA Tourin kisojen joukossa.

Siinä ei ollut mitään yllättävää, että kahdesta tulokseen -13 päätyneestä pelaajasta Patrick Cantlaysta ja Collin Morikawasta, ensin mainitusta leivottiin kilpailun voittaja. Sen sijaan, kukapa olisi arvannut, että lauantaina yhden kaikkien aikojen komeimmista kierroksista, 64, Jack Nicklauksen suunnittelemalla kentällä pelannut ja ennätyksellisesti kuuden lyönnin johtoasemaan hankkiutunut Jon Rahm liputettaisiin kisasta ulos positiivisen koronatestituloksen antaneena.

Päätöskierros eteni kärkikaksikon osalta tasaisena pitkin päivää. Kierros jouduttiin keskeyttämään kaatosateen vuoksi muutamaksi minuutiksi parivaljakon oltua 17. griiinillä. Pelin jatkuttua Cantlay upotti noin kahdeksanmetrisen birdie-putin ja kiipesi Morikawan rinnalle.

Cantlaylla oli viimeisellä reiällä saman pituinen voittoputti, mutta yritys epäonnistui hiuksenhienosti. Uusinta ei noussut ikimuistoisten playoffien joukkoon, sillä Cantlaylle riitti ensimmäisellä reiällä par-tulos Morikawan lyömiseen.

”Tilanne oli hyvin omituinen. Kaikki tietävät, että lopputulema olisi ollut toisenlainen, jos sitä (Rahmin tartuntaa) ei olisi tapahtunut. Mutta mitäpä tälle mahtoi, yritin vain keskittyä ja tehdä parhaani”, Cantlay sanoi.

Voitto oli Cantlaylle toinen Memorial Tournamentissa ja kaikkiaan neljäs PGA Tourilla. Edellinen oli peräisin viime lokakuun Zozo Championshipistä, missä Jon Rahm ja Justin Thomas hävisivät kolmella lyönnillä.

Toistuvasti kärkikahinoissa häärivä Cantlay ei ole varsinainen voittokone, mutta sitäkin luotettavampi kovien sijoitusten kokoaja. Tuore saavutus nostanee hänet seuraavassa maailmanlistan päivityksessä pienen tauon jälkeen takaisin top 10:een.

Irlannin Shane Lowry (-6) jakoi parhaana eurooppalaisena kuudetta sijaa. Pohjoismaalaisista Ruotsin Alex Norén (-3) päätyi sijalle T13.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje