- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Omanin vaikea kenttä sytyttää ET:n suomalaiset: ”Tulostaso riippuu tuulesta”

Mikko Korhonen myöntää, että tammikuun kisoissa edelliskausi painoi vielä kintereissä. Omanin kisaan akut on ladattu täyteen.

Suomen ET-nelikko palaa kisakentille neljän viikon tauon jälkeen kuluvalla viikolla Omanissa. Tavallista pidemmän talvitauon jälkeen Omanin kisa on sopiva tasonmittari ja samalla hyvä menestysmahdollisuus, sillä kiertueen kärkipään pelaajia Al Mouj Golfin kentällä Muscatissa ei juuri nähdä.

Mikko Korhonen sanoo Omanin kisan olevan eräänlainen uusi alku kauteen.

”Olin muutaman päivän Dubaissa ennen tänne tuloa. Muuten olin kotona flunssassa ja lomalla New Yorkissa. Teki tauko kyllä hyvää, huomasin etten ollut vielä palautunut viime kaudesta kunnolla ja aika väkisin tekemistä oli koko tammikuu. Nyt tuntui jo treenaaminen mukavalta Dubaissa ja ajatus oli mukana”, Korhonen kertoo

Omanin kisa pelataan osana Euroopan kiertueen kalenteria tänä vuonna kolmatta kertaa. Korhonen ja Tapio Pulkkanen ovat osallistuneet kisaan molempina kertoina, ja molemmat ovat edenneet jatkoon kertaalleen. Kalle Samoojan ainoa kisastartti Omanissa päättyi karsiutumiseen vuosi sitten.

Tulostaso Muscatissa on vaihdellut rajusti. Vuosi sitten ykköspalkinto pokattiin tuloksella -7, kaksi vuotta sitten voittoon vaadittiin yhdeksän lyöntiä kovempi tulos, -16. Hereillä on oltava alusta asti, sillä kentän ensimmäinen reikä, noin 415-metrinen par-nelonen, on ET:n vaikeimpia avausreikiä, jossa tuloskeskiarvo on noin 4,3 lyöntiä.

Yli 6700 metriä pitkä kenttä sijaitsee aivan Omaninlahden rannalla, joten tuuli tuo oman mausteensa peliin etenkin iltapäivän kierroksilla. Kentästä lähes parin kilometrin pätkä kulkee rannan tuntumassa, joten kyseessä on todella tuulialtis kisa-areena.

”Omanin kenttä on yksi vuoden parhaista. Kovat griinit ja griinien ympärillä paljon run-outteja, joilla lipuille hyökkääminen on tehty haastavaksi. Viime vuonna tuuli ja nopeat griinit tekivät kisaamisesta todella vaikeaa. Meren äärellä aina tuulee ja aamukierroksilla on järkevää tehdä hyvää tulosta. Näillä näkymin ei ole älytöntä tuulta ennusteen mukaan luvassa”, Korhosen tapaan kisaan Dubaissa valmistautunut Tapio Pulkkanen sanoi.

”Kyllä täällä voi puhaltaa aika kovaakin. Kenttä on loistava ja pinnat kovat ja tiukat. Hyvä setup. Tulostaso riippuu tuulesta aika paljon”, Korhonen arvioi.

Kisa on kauden kymmenes. Suomalaisittain suuret ilonaiheet ovat vielä antaneet odottaa itseään. Parhaasta suorituksesta on vastannut Sami Välimäki Vic Openin seitsemännellä sijallaan. Välimäki on parhaana suomalaisena kiertueen pisteistalla sijalla 104. Tapio Pulkkanen löytyy rankingista kaksi sijaa alempaa, Kalle Samooja sijalta 111 ja Mikko Korhonen sijalta 144.

Omanin jälkeen kiertuerekka kurvailee Qatariin, jossa ovat mukana kaikki suomalaiset. Qatarin jälkeen vuorossa on Kenian kisa, jonka ainakin Korhonen ja Pulkkanen jättävät pelaamatta. Molemmat nähdään kuitenkin todennäköisesti mukana Intiassa neljän viikon päästä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)