Olympiamitalisti diskattiin naurettavan syyn vuoksi PGA Tourilla - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Olympiamitalisti diskattiin naurettavan syyn vuoksi PGA Tourilla

Rory Sabbatini koki torstaina melkoisen yllätyksen RSM Classicissa. Kuva: Getty Images

Rory Sabbatini huomasi erehdyksensä nopeasti, mutta pelasi kierroksen loppuun.

Tokiossa olympiahopeaa voittanut Rory Sabbatini diskattiin St. Simonsin saarella Georgian osavaltiossa meneillään olevan PGA Tourin kilpailun avauspäivänä. Sabbatini rikkoi sääntöä 4.1 kiinnitettyään mailansa lapaan ylimääräisen esineen.

Plantation Coursen ykkösellä kyseistä mailaa käyttänyt Sabbatini huomasi hetkeä myöhemmin, ettei ollut ottanut väyläpuunsa lavassa ollutta heijastavaa tarraa pois. Hän pelasi kierroksen loppuun tuloksella 68 (-4), ja sai kuulla diskauksestaan.

Kyse oli pienestä heijastavasta tarrasta, joita pelaajat käyttävät harjoitusalueella lavoissa, jotta lyöntitutka pystyy mittaamaan mailanpäännopeuden tarkemmin.

Turnausjohtaja John Munch sanoi vielä varmistaneensa asian Yhdysvaltain golfliiton (USGA) edustajalta. Pelaajilla on normaalisti tapana laittaa lapaan merkintä tussilla, joka on sääntöjen mukaan sallittu toimenpide. Mitään konkreettista hyötyä tarrasta pelitilanteessa ei Sabbatinille ollut, mutta säännöt ovat sääntöjä.

Lyönnin päähän olympiakullasta jäänyt Rory Sabbatini, 45, on maailmanlistalla sijalla 105. Slovakiaa edustava eteläafrikkalaistaustainen pelaaja karsiutui edellisessä, Meksikossa pelaamassaan turnauksessa. Lokakuussa käydyssä Shriners Children’s Openissa hän oli kolmas.

Sabbatini on voittanut urallaan kuusi Yhdysvaltain kiertueen kilpailua. Majoreissa hän on ollut parhaimmillaan kakkonen, vuoden 2007 Masters Tournamentissa.

Hänet tunnettiin takavuosina purukumia jauhavana Stetson-hattuisena pelaajana, joka menetti helposti malttinsa pienestäkin vastoinkäymisestä. Sittemmin luonne on tasaantunut. Tuoretta diskaustaan Sabbatini ei kommentoinut.

RSM Classic -turnausta johtaa Sea Island Golf Clubin Seaside Coursella lyönnin päähän viitosella alkavasta tuloksesta jäänyt Kolumbian Sebastian Munoz (-10). Kahden kentän kilpailua organisoi perinteisesti major-voittaja Davis Love III:n säätiö.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)

 • Pekka Pelimies says:

  Teippien olemassaolo lavassa saisi mielestäni olla yhtenevä sen kanssa, että säädettäviä väyläpuita ja drivereita saa muuttaa ennen pelin alkua. Jos Quadin kaipaama teippi on asennettu ennen kierroksen alkua, eikä kesken pelin, siitä ei tulisi hylätä. Korkeintaan antaa muistutuksena 2 lyöntiä.

 • oka says:

  Tälläiset pilkunviilaamiset eivät kyllä ole mitenkään järkeviä.
  Ylipäätään golfin säännöt, joita kukaan ei osaa ovat täysin järjettömät.
  On omituista että jossain lajissa pitää olla niin vaikeat säännöt, että pelaajat eivät niitä osaa, vaikka pelaavat ammatikseen.

  Ja kun katsoo perusharrastajia, ei osata edes yksinkertaisempia sääntöjä, ehkä syy on juuri siinä etttä ihmiset kokevat sen järjettömän kikkailun turhauttavaksi, eivätkä edes yritä oppia.

 • Sergio says:

  On aika erikoista, että sääntöjä syytetään naurettaviksi ja niiden tulkintaa pilkunviilaamiseksi. Pelaajallako ei ole mitään vastuuta omasta tekemisestään? Jokainen ammatikseen golfia pelaava tietää varmasti, ettei lapaan kiinnitellä mitään ylimääräistä, koska lavan lyöntipinnan kimmoisuutta on muutenkin määritelty ja säännelty vuosien ajan. Säännöissä määritellään rajat sille, mitä voi ja mitä ei voi tehdä. Pitäisikö olla niin, että teipin saa kiinnittää lapaan, mutta erkkaria ei, ihan noin esimerkkinä. Poikkeuksen poikkeukset säännöistä vasta vaikeita tekisivätkin.

  Toisekseen, miksei pidetä yhtä naurettavana jalkapallon paitsiosääntöä esimerkkinä vaikka Joel Pohjanpalon puskumaali EM -kisoissa, jolloin suunnilleen otsahiukset olivat paitsion puolella. Joka lajissa on sääntönsä ja niitä noudatetaan jos aikoo pelata.

 • oka says:

  Ei kai säännöt sinänsä ole naurettavia, vaan golfin säännöt ovat niin vaikeita, ettei niitä osaa kukaan. Tuo teippihomma nyt on vaan huono esimerkki.
  Tottakai lajeissa pitää säännöt olla, mutta onko loogista että tehdään niin vaikeat säännöt, että ammattilaisetkin pyytävät joka tilanteeseen tuomarin koska pelkäävät tekevänsä virheen.

  Ja muissa lajeissa onkin pyritty pääsemään eroon tulkittavista säännöistä ja tilanteista,.

  Kisoissakin on huvittavaa kun tuomari tulee lähelle kaikki pelkäävät tekevänsä jonkun virheen minkä tuomittavuusesta ei ole hajuakaan.

 • Sergio says:

  Siitä vaan sitten laatimaan yksinkertaistettuja sääntöjä golfiin. Peliä on pelattu 600 vuotta, mutta vieläkään ei nähtävästi ole sopivia sääntöjä saatu luotua, jotka kaikille kelpaisivat.
  Ammattilaiskisoissa tuomari pyydetään paikalle siksi, että halutaan varmistaa, ettei virhettä tapahdu. Toinen syy on se, että joissain tilanteissa tuomarilta saattaa saada hieman armeliaan tulkinnan pelaajan eduksi. Isoista rahoista kun on kysymys toisin kuin klubikisoissa, joihin oka viitannee viimeisessä lauseessaan. Minua ei tuomarin lähelläolo haittaa lainkaan, koska tunnen säännöt ja toisaalta tiedän, että tuomari on valvomassa pääosin ryhmien pelinopeutta.

 • Ihminen says:

  Aina kun miehet kokoontuu puku päällä miettimään (tekemään töitä), niin muut joutuu ihmettelemään.