23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Olympialaiset

Ilonen ryhdistäytyi Riossa − Kakolla ongelmia lähipelissä

Lauantaina kahdesta major-voittajasta peliseuraa saavalla Mikko Ilosella on olympiaturnauksen puolivälissä neljä lyöntiä matkaa top 10:een. Roope Kakko putosi tuloslistalla jälkijoukkoihin. Marcus Fraser jatkaa paalulla.

Mikko Ilonen (30:s) on painottanut johdonmukaisesti läpi kisaviikon, että hänen tavoitteenaan on parantaa peliään päivä päivältä kilpailun edetessä Rion olympialaisten golfturnauksessa. Perjantaina Ilonen onnistuikin pelaamaan olosuhteisiin nähden erinomaisen kierroksen ja pelaamaan tuloksen 69 (-2). Samalla hän siirtyi kokonaistilanteeseen par.

Sekä Ilonen että Roope Kakko (53:s) starttasivat aamun ensimmäisissä ryhmissä. Kun pelaajat aamun kierroksilla usein pääsevät pelaamaan suhteellisen tyynessä kelissä, joutuivat suomalaiset urakoimaan ajoittain kovaksikin yltyneessä sateessa ja tuulessa.

”Säähän nähden kenttä oli monella väylällä todella pitkä. Esimerkiksi väylät seitsemän, 10, 11, 12, 13 ja 14. Paikallinen Pekka Poudan kollega ei ole nyt ollut ihan hereillä. Ei tätä kenttää ole tarkoitettu pelattavaksi niin, että monella par-nelosella lähestyminen lyödään puu-kolmosella tai hybridillä”, Ilonen sanoi.

Perjantaina oli sateenvarjolla käyttöä. Suojan alla värjöttelevät <a href=Justin Rose ja caddie Mark Fulcher. Kuva: Getty Images" width="630" height="403" />

Perjantaiaamuna riitti sateenvarjolla käyttöä. Suojan alla värjöttelevät Justin Rose ja caddie Mark Fulcher. Kuva: Getty Images

Roope Kakko oli samoilla linjoilla.

”Eihän se kentän viritys enää nyt ole huono (kun sade on lakannut), mutta aamulla moni reikä oli kohtuuttoman pitkä. Oli tänään silti hyvillä lyönneillä mahdollisuus pelata hyvin”, Kakko sanoi.

Paljon säästä kertoo se, että molempien suomalaisten avausten keskimitta oli perjantaina lähes 20 metriä lyhyempi kuin ensimmäisenä kilpailupäivänä.

Haastavista olosuhteista huolimatta Ilonen teki päivän aikana kaikkiaan neljä birdieä ja kaksi bogia. Hän osui lähestymisillään viheriöön 10 kertaa, mutta onnistui pelastamaan parin seitsemästi. Kaksi par-pelatusta Ilonen teki erinomaisesti onnistuneen bunkkerilyönnin ansiosta.

Viikonloppu on edessä ja vasta sunnuntaina on payday. Pitää vaan jatkaa niiden asioiden tekemistä, joihin olen tällä viikolla keskittynyt. – Mikko Ilonen

<a href=Roope Kakko aikoo kaivaa vielä taisteluilmeen esiin kahdelle jälkimmäiselle kierrokselle. Kuva: Getty Images" width="630" height="395" />

Roope Kakko aikoo kaivaa vielä taisteluilmeen esiin kahdelle jälkimmäiselle kierrokselle. Kuva: Getty Images

Kakolle kilpailun toinen päivä oli vaikea. Hän pelasi tuloksen 76 (+5) ja putosi kokonaistilanteeseen +6.

”En saanut käännettyä peliä niissä paikoissa, joissa siihen olisi ollut mahdollisuus. Lähipeli oli heikkoa ja puttasin todella huonosti. Ei sellainen saisi vaikuttaa, mutta kyllä se vaan vaikuttaa”, hän sanoi.

Kakko oli varsin pettynyt omaan suoritukseensa, mutta aikoo kaivaa erilaisen taisteluilmeen kahdelle seuraavalle pelipäivälle.

Yleensähän tässä vaiheessa pakattaisiin jo laukku ja lähdettäisiin kotiin. Mutta olen aina tykännyt pelata golfia, ja tämä on niin hieno kenttä, että kyllä se hyvä peli-ilme huomenna löytyy. – Roope Kakko

”Kääntäen täytyy sanoa, että on tietysti aika masentavaa, kun sijoitus on mitä on. Kautta on kuitenkin tämänkin jälkeen jäljellä ja onnistumisen kautta sitä rakennetaan.”

<a href=Mikko Ilonen saa lauantain ryhmäänsä kirittäjiä parhaasta päästä. Kuva: Getty Images" width="300" height="411" />

Mikko Ilonen saa lauantain ryhmäänsä kirittäjiä parhaasta päästä. Kuva: Getty Images

Kakko pelaa lauantaina kello 13.52 Suomen aikaa starttaavassa lähdössä Etelä-Afrikan Brandon Stonen ja Intian Anirban Lahirin kanssa. Ilosen kello 15.25 ykköstiillä esiteltävään ryhmään liittyvät Englannin Danny Willett ja Saksan Martin Kaymer − molemmat major-voittajia.

Fraserin johto kutistui

Avauskierroksella loistanut Marcus Fraser (-10) ei ollut aivan yhtä kuuma perjantaina, mutta tulos 69 riitti kuitenkin pitämään australialaisen kisan kärkipaikalla. Hän sai loppusuoralla kantaansa Belgian Thomas Pietersin, joka hengittää lyönnin päässä.

Fraser venytti johtonsa 11. reiän jälkeen jo neljään lyöntiin, mutta kaksi sittemmin tullutta bogia avasi porttia lähimmille kilpakumppaneille. Parhaiten tilaisuuden hyödynsi Pieters, joka sekä aloitti että päätti kierroksensa kolmeen birdieen.

Vajaa kuukausi sitten Open Championshipin voittanut Ruotsin Henrik Stenson (-8) on kolmantena. Stensonin tavoin vahvoihin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Englannin JustinRose ja Ranskan Gregory Bourdy jakavat neljättä sijaa kokonaistilanteessa kuusi alle.

Thomas Pieters saa pitkistä draiveistaan valtavasti etua Rion olympiakentällä. Kuva: Getty Images

Thomas Pieters saa pitkistä draiveistaan valtavasti etua Rion olympiakentällä. Kuva: Getty Images

Fraser muodostaa lauantain viimeisen ryhmän pitkälyöntisten Pietersin ja Stensonin kanssa.

”Nuo kaverit pelaavat täysin erilaista peliä kuin minä, mutta samalla tavalla me kaikki urakoimme neljä päivää, ja teemme tietyn tuloksen jokaisella reiällä”, Fraser sanoi.

”Joka kerta kun saat pelata viikonloppuna Stensonin kanssa, tiedät tehneesi jotain oikein.”

Pieters hyödynsi avauspäivän tavoin pitkiä avauksiaan, ja se näkyi tuloskortissa runsaan birdiesaldon muodossa.

Ei ole valittamista. Aloitin hyvin, ja se oli mielestäni avain hyvään tulokseen. Tiesin, että lopussa on vielä muutama birdiepaikka – olen tyytyväinen, kun pystyin hyödyntämään ne kaikki. -Thomas Pieters

Kaksi voittoa ET:llä saavuttanut nuorukainen jahtaa nyt tosissaan olympiamitalia.

”Jollei siitä haaveile, ei sitä koskaan myöskään saavuta. Mitaliajatukset jäävät kuitenkin taustalle, kun kentällä tehdään töitä kovan tuloksen eteen.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje