23.2.–2.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][4]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Lindell viidentenä CT-kisan puolivälissä – myös Kaske häärää top 10:n tuntumassa

Oliver Lindell on pelaamassa Cadizissa kauden parasta kilpailuaan Challenge Tourilla. Kuva: Getty Images

Kaikki suomalaiset etenivät Espanjassa jatkokierroksille.

Oliver Lindell (-3) lähtee loistavista asemista Espanjan Cadizissa meneillään olevan European Tourin kilpailun jatkokierroksille. Hän pelasi turnauksessa perjantaina tuloksen 73, ja on 36 reiän jälkeen jaetulla viidennellä sijalla.

Lindell keikkui kisan kärkikolmikossa tehtyään takaysin alkupuolella päivän toisen ja kolmannen birdiensä. Lopussa tuli hienoisia ongelmia peräkkäisten tuplabogin ja bogin muodossa, ja sijoitus hieman laski.

”Aika hukassa olin avauspelin kanssa, ja sitten viimeisillä pitkillä rei’illä se kostautui. Muuten oli ihan hyvää tekemistä”, Lindell sanoi.

Hän paineli kierroksensa jälkeen rangelle etsimään parempaa tuntumaa draiveihinsa.

”Luottoa tuo avauspeli vain vaatii, ja sitähän saa onnistumisilla. Hyvistä asetelmista lähdetään viikonloppuun.”

Kahdeksantena ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut Janne Kaske (-2) joutui antamaan toisena päivänä muutaman sijan periksi, mutta matkaa Lindelliin ja top-viitoseen on vain yksi lyönti.

Poikkeuksellisen kierroksen torstaina pelannut – ei yhtään paria 11 reiän aikana – Kaske jätti parit tekemättä myös perjantaina reikien 1–5 jaksossa. Kolmen birdien ja kahden bogin jälkeen peli tasaantui, ja parejakin alkoi ropista.

Jatkossa parista poikennut reikätulos kirjattiin 72 lyönnin kierroksella vain kahdeksannella (birdie) ja 13. reiällä (tuplabogey).

”Tänään oli tosi vahvaa peliä. Takaysillä ryssin par-viitoset lähipelillä ja sen takia vähän jäi luu käteen tuloksellisesti”, Kaske kertoi.

”Kateissa ollut itseluottamus on kuitenkin kasvanut jo näiden kahden rundin aikana. Kiva päästä pitkästä aikaa viikonloppuna haastamaan myös itseään.”

Perjantain parhaan suomalaistuloksen pelannut, 71, Roope Kakko oli kiilaamassa itseään hyvää vauhtia kärkitaisteluun oltuaan toista kierrosta 15. reiän jälkeen neljä alle. Päivän urakka päättyi kuitenkin kolmeen bogiin, ja kokonaistilanteessa -1 oleva Kakko putosi jaetulle 19. sijalle.

Kilpailun neljäskin suomalainen nähdään jatkokierroksilla: Kim Koivu (+2) pelasi toistamiseen tuloksen 73, ja hän lähtee viikonloppuun sijalta T36.

Andalucia Challenge de España -kilpailun kärjessä jatkaa Tanskan Martin Simonsen (-9), jota Lindell on kuusi lyöntiä perässä. Ruotsin Christofer Blomstrand (-5) on toisena.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje