10.–17.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][2]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Oliver Lindell sivusi uransa parasta sijoitusta Challenge Tourilla

Oliver LIndell on palailemassa Challenge Tourilla omalle tasolleen. Kuva: Getty Images

Hienosti pelannut Lindell lähtee kotimaisista pelaajista Vierumäen kilpailuun ykkössuosikkina.

Oliver Lindell päätti urakkansa Wienin lounaispuolella Ramsau bei Hainfeldissä käydyssä Euram Bank Openissa tulokseen 67. Onnistuminen siivitti hänet turnauksessa upeasti jaetulle neljännelle tilalle, mikä jakaa porvoolaisen uran parasta sijoitusta haastajakiertueella.

Eroa voittajaan jäi viisi, mutta toista sijaa jakaneisiin vain yksi lyönti.

Lindell aloitti sunnuntaina birdiellä ja teki niitä vielä kaksi lisää etuysillä. Hän oli kierrostaan 15 reiän jälkeen kolme alle, kunnes kirjasi seuraavalla päivän ainoan boginsa. Tämän Lindell kuittasi heti perään birdiellä ja päätti kierroksensa par-tuloksella.

”Viikonloppuna oli parempaa lyömistä kuin alkuviikosta, mutta putteri oli kylmänä. Tärkeitä putteja kuitenkin tuli laitettua, ja ei voi olla kuin tyytyväinen settiin”, Lindell sanoi.

Lähden ihan sikahyvällä fiiliksellä Vierumäen kisaan.

Kokonaistulokseen 267 (-13) Golf Club Adamstalin kentällä yltänyt pelaaja oli tyytyväinen päätöksestään työntää neljännellä kierroksella setin pisimmät mailat syrjään.

”Hyvä valinta oli jättää tältä päivältä puu 3 ja draiveri pois.”

Neljättä sijaa Lindellin, 20, kanssa jakoivat Ranskan Gregory Havret, Ruotsin Rikard Karlberg ja Englannin Matt Ford. Heistä Havret on voittanut Euroopan kiertueella kolme ja Karlberg yhden kilpailun.

Challenge Tourin kilpailut jatkuvat elokuun ensimmäisellä viikolla kotimaassa pelattavalla Vierumäki Finnish Challenge -turnauksella. Tässä koitoksessa Lindelliä voi pitää tuoreen esityksensä perusteella ennakkoon suomalaisten vahvimpana valttikorttina.

”Lähden ihan sikahyvällä fiiliksellä Vierumäen kisaan”, hän totesi.

Lindell venyi uransa toistaiseksi parhaimmalla kaudellaan, vuonna 2017, kuusi kertaa top 10:een. Kovin sijoitus tuolloin oli syyskuussa pelatun Cordon Golf Openin neljäs sija, jota hän tuli nyt jakaneeksi Ramsaussa.

Juha Juvosen suojatti on sijoittunut kuluvalla kaudella kolmesti 15:n joukkoon; Turkin avauskisassa hän oli 13:s ja Sveitsissä tuli 11. sija kesäkuun alussa.

Viime kausi oli Lindellille vaikea: hän ylsi Challenge Tourilla vain kerran 20:n joukkoon ja koki yhdeksän karsiutumista. Hän menetti vahvan kategorian CT:llä, jolla on pelannut pitkin kautta lähinnä villien korttien varassa. Itävallassa Lindell kilpaili omalla kategoriallaan. Paikka Vierumäen turnaukseen aukeaa hänelle automaattisesti tämän viikon kisan top 10 -sijoituksella.

Skotlantilaiset ottivat Euram Bank Openissa kaksoisvoiton. Calum Hill (-18) oli turnauksen ylivoimainen ykkönen, eroa Ewen Fergusoniin ja Lindellin sunnuntain pelikaveriin Portugalin José-Filipe Limaan kertyi neljä lyöntiä.

Suomalaisista hyvällä panoksellaan ilahdutti myös pelkkiä kuutosella alkaneita kierrostuloksia pelannut Mikael Salminen (-10). Hän jakoi 14. sijan, mikä on Suur-Helsingin Golfin pelaajan uran toiseksi paras sijoitus Challenge Tourilla. Kovin saavutus löytyy neljän vuoden takaisesta Gant Openista, missä Salminen oli yhdeksäs.

Roope Kakko (-6) päätyi sijalle T30.

Henri Satama, Antti Ahokas ja Ossi Mikkola karsiutuivat.

Vajaat 8500 euroa Itävallassa tienannut Lindell nousi Challenge Tourin rankingin parhaaksi suomalaiseksi sijalle 43. Antti Ahokas on 46:ntenä, kun kauden lopuksi sijoille 16−45 päätyneet etenevät marraskuussa suoraan Euroopan kiertueen karsintafinaaliin. Roope Kakon sijoitus on 111:s.

Juttua korjattu 21.7. kello 22.28. Muutettu kilpailun paikkakuntaa koskeva tieto. 

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)