23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Oliver Lindell, Renato Paratore, Marcus Kinhult - Euroopan seuraavan sukupolven tähdet?

21-vuotiaat Renato Paratore ja Marcus Kinhult saattavat nousta jo alkaneella kaudella ET:n huippupelaajien kantaan.

Oliver Lindell Renato Paratore ja Marcus Kinhult muodostavat eurooppalaispelaajista nuorten pelaajien kolmikon, joilta odotetaan seuraavien vuosien aikana nousua huippupelaajien sarjaan.

Lindellillä on ”takaa-ajettavaa”, hänellä on vahva kortti CT:lle, kaksi vuotta vanhemmat Paratore ja Kinhult pelaavat pääkiertueella.

”Paratore voitti nuorten olympialaisissa 2014 kultaa, Kinhult oli toinen. Kovia pelimiehiä ovat muutenkin, mutta en ole heitä erityisesti seurannut. Koreasta on Challenge Tourille tulossa tälle kaudelle joku 16-17-vuotias lupaus”, listaa Oliver Lindell nuorten pelaajien tilanteen.

Oliver Lindell käynnisti kautensa voittamalla helmikuun alkupuolella Espanjan Aurinkorannikolla Gecko Tourin kisan.

Varusmiespalvelustaan Santahaminassa suorittava porvoolainen valmistautui Golfliiton leirillä Etelä-Afrikassa varsinaisen työpaikkansa, Challenge Tourin kisoihin. Kausi pyörähtää käyntiin Keniassa koko kauden suurimmalla kilpailulla maaliskuun lopulla.

Kenya Openissa on potissa peräti 500 000 euroa. Edellisvuonna Lindell varasti shown kisassa tekemällä hole in onen, josta sai korvaukseksi henkilöauton.

Huhtikuun 12.-15. päivinä pelataan Kiinassa Yannan Golf Open, jossa noin 300 000:n potti on sekin puolitoistakertainen alkuvuoden keskimääräisiin nähden

Menestys kauden alussa antaisi merkittävän alkuvauhdin Lindellin asettamalle tavoitteelle sijoittua 15:n ensimmäisen joukkoon CT:lla ja saada täten pääkiertueelle vahva pelioikeus vuodelle 2019.

”Peli on asettunut hyvään kuosiin leirin aikana. Lauantaina tulen Suomeen. Seuraava viikko menee armeijan metsäleirillä. Sen jälkeen vedän vielä viiden päivän leirin Espanjassa ennen Suomessa käväisyä ja Kenian matka”, Lindell kertoi ohjelmastaan.

Erityistä painoa harjoittelussa hän on kohdistanut draiveihin, jotka muodostivat pelissä etenkin loppukaudella 2018 akilleen kantapään.

Lindell pelasi kauden 2017 aikana 18 kisaa CT:lla, jatkoonpääsyjä oli 12, top 10-sijoituksia varsin paljon, kuusi. Saldoa voidaan pitää kiertueen nuorimmalle pelaajalla kiitettävänä.

Kauden käynnistyessä 19-vuotias Lindell on CT:n kuumimpia lupaavia pelaajia, eikä läpimurto tälläkin tasolla olisi yllätys.

”European Tourin kisojakin saattaa ohjelmaani tulla, mutta niistä ei vielä ole tietoa.”

Pian ET:n karsintafinaalin jälkeen Lindell oli mukana Johannesburgkin kilpailussa, jossa neljän kierroksen aheerrus tuotti sijaluvun 69:s.

Debyytti pääkiertueen Tanskan kisassa vuonna 2016 oikeutti kunniakkaaseen sijalukuun 26:s., jatkoonpääsyprosentti on toistaiseksi siis sataprosenttinen.

Renato Paratorelta ja Marcus Kinhultilta odotetaan läpimurtoa

Oliver Lindelliä kaksi vuotta vanhemmat Renato Paratore ( Italia) ja Ruotsin Marcus Kinhult tekevät vahvaa nousua kohden tähteyttä.

Renato Paratorella on itseluottamusta ja ikäisekseen  paljon kokemusta menestyksestä. Nimi kannattaa painaa mieleen. Kuva: Getty Images)

Paratore pelasi Qatarissa jo sadannen ET-kilpailunsa sijoittuen neljänneksi. Italialainen voitti kesällä 2017 Ruotsin osakilpailun, Nordea Mastersin.

Paratore nousi lähes maanmiehensä Matteo Manasseron tasoiseksi teinitähdeksi. Nuorten olympiakullan lisäksi Roomassa syntynyt ja siellä asuva nuorukainen ylsi  17-vuotiaana Italian PGA Championshipin voittajaksi.

Alkanut vuosi saattaa olla todellinen läpimurto Italian kakkospelaajalle (maailmanlistan 153.). Tällä hetkellä hän on ennakkoveikkauksissa kehityskäyränsä ja ikänsä huomioiden  lähes yhtä todennäköinen pelaaja Rooman Ryder Cupiin 2022 kuin Francesco Molinari, jonka sijoitus on maailmanlistalla on 22:s.

Paratoren pää ei tunnu palelevan kovassakaan seurassa. Potentiaali riittää jo hyvin tavallisen ET-kisan voittoon, majoreihin nuori roomalainen ei vielä ole päässyt taitojaan näyttämään.

Marcus Kinhultista on povattu jo usean vuoden ajan Ruotsin seuraavaa suurpelaajaa. Nuorena ET:lla loistaneita ruotsalaisia on ollut harvassa, Kinhultilla on tässä mielessä latua avattavana.

Marcus Kinhult pyrkii jatkamaan menestyssarjaansa torstaina käynnistyneessä Tshwane Openissa. Kuva: Getty Images.

Amatöörinä hän oli Euroopan parhaita. Kotimaansa ET-kisassa Kinhult oli ensimmäisellä yrittämällä 21:s 18-vuoden iässä, seuraavalla kaudella  amatööri piti kahden kierroksen jälkeen kärkipaikkaa pudoten viikonloppuna sijalle 33:s.

Ensimmäinen täysi ET-kausi 2016 jäi torsoksi, hän käytännössä jättäytyi 12 kilpailun jälkeen CT:lle ja kotimaansa minitoureille rakentamaan pelinsä palasia yhteen.

Vuosi 2017 tuotti CT:lla komeasti viidennen tilan listoilla ja vahvan kortin ET:lle. Kuluvan kauden startti on ollut vahva, kolmessa viimeisessä kisassa 21-vuotias Kinhult on saavuttanut sijoitukset 12,16 ja kolmas.

Ruotsalaispelaajista hän on maailmanlistalla viidentenä (184:s) noustuaan tammi-helmikuussa jo 90 sijaa.

41-vuotias Henrik Stenson ja 35-vuotias Alex Noren voivat saada muutaman vuoden sisällä Kinhultista vakavasti otettavan haastajan kilpailussa länsinaapurin ykköspelaajan tittelistä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje