Oliver Lindell kasvamassa miehen mittoihin - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Nordic League

Oliver Lindell kasvamassa miehen mittoihin

Oliver Lindell hakee Pickalassa revanssia EM-kisojen lievälle epäonnistumiselleen lyöntipelissä. Kuva: Antero Lindell

Syyskuun lopulla 17 vuotta täyttävä Oliver Lindell on melkoinen elohiiri ja aktiivinen osallistuja sosiaalisessa mediassa. Aurinko Golfin Nordic League-kilpailussa rangella ja viheriöllä ennen päätöskierrosta harjoitellessaan tekeminen katkesi useaan otteeseen viestien tarkasteluun ja kirjoittamiseen.

Lähestyin Oliver Lindellia tiistaina aamulla ennen yhdeksää facebook-viestillä kysyen mahdollisuutta puhelinhaastatteluun.

”Kauanko kestäis? Oon koulussa tunnilla. Mutta kyllä mä voin mennä nyt vessaan puhumaan jos ei kymmentä minuuttia pidempään vie”, tulee salamannopea vastaus ruutuun. Seuraavissa viesteissä sovimme kuitenkin haastattelulle myöhäisemmän ajan.

”Oliver on sellainen, hänellä on oma tapansa toimia. Mutta silloin kun hän treenaa, tekeminen on hyvin intensiivistä ja fiksua. Oliver pääsee omaan kuplaansa jossa mikään ei häiritse. Yksi ominaispiirre on se, että Oliver rakastaa jännittäviä tilanteita ja yleisön huomiota. Hän saa niistä voimaa, on todella vahva kilpailija joka pelaa enemmän tunnepohjalla kuin tukeutuen teknisiin nyansseihin. Pelaamista on treenattu paljon”, kertoo valmentajana toimiva Golfliiton kilpailupäällikkö Juha Juvonen.

Juvonen on tuntenut Oliverin ja tämän isän Antero Lindellin jo siinä vaiheessa kun Oliver aloitteli uraansa Virvikissä.

<a href=Juha Juvonen on ollut Golfliiton palveluksessa 1990-luvun jälkipuoliskolta asti." src="/wp-content/uploads/2015/08/15082515124831.jpg">

Juha Juvonen on ollut Golfliiton palveluksessa 1990-luvun jälkipuoliskolta asti.

”Neljä vuotta sitten Antero kysyi lähtisinkö koutsaamaan Oliveria. Sain työantajani ( Golfliitto) kanssa sovittua tälle aikataulutuksen. Vapaa-ajallani hoidan Oliverin valmennuksen. Kyllä tässä on saanut valmentajanakin kasvaa ja oppia. Tärkeä asia on se, että meillä synkkaa hyvin. Pystymme keskustelemaan kaikki asiat auki myös golfin ulkopuolella, sillä niilläkin on suuri vaikutus”, Juvonen määrittää.

Virvik Golfia edustava nuorukainen on ottanut jo aiemmin komealla urallaan ison loikan eteenpäin kuluvan kauden aikana. Porvoolainen on voittanut kaksi FJT:n kisaa, joista toinen oli SM-lyöntipeli, seuransa mestaruuden, sekä sokerina pohjalla Nordic Leaguen Master Promo Championshipin Naantalin Aurinko Golfissa.

”On tämä ollut hieno kausi. Löin alkuvuodesta ihan käsittämättömän hyvin. Putti laahasi perässä ja vei mahdollisuuksia. Kun sain sen aisoihin, on lyöminen hieman himmennyt parhaasta terästään. Kokonaisuus on toiminut viimeisten viikkojen aikana. Neljän kisan voittaminen on sekin hienoa, aiempina vuosina niitä kertyi keskimäärin yksi kautta kohden”, hän arvioi esityksiään kaksi vuorokautta ennen Pickalassa pelattavaa K-Supermarket Kamppi Openia.

Seuransa mestaruuskisassa nuorukainen löi taululle luvut 67-63-73. Kakkonen jäi 22 lyönnin päähän.

Keskimmäinen kierros oli kenttäennätys. Kulloossa junnukisan 66 olisi sekin mennyt historiankirjoihin ennätyksenä, tämän esti kuitenkin pallon paikan parannusoikeus väylällä.

Nordic Leaguen voittokisassa tulos 65 sivusi kenttäennätystä, tuolloinkin käytössä oli ”talvisääntö”. Lindell muistelee, että hänellä olisi myös Vaasan Golfin kenttäennätys. Melkoinen ennätysten lista tämäkin 16-vuotiaalle..

Voiton myötä Lindellillä on voittajakategoria Nordic Leaguelle kaudelle 2016. Pistelistalla hän on ennen Pickalan kisaa 19.

”Luonnollisesti lähden hakemaan menestystä, voittamaan. Samalla kentällä pelatuissa EM-kisoissa en onnistunut lyöntipeliosuudella (75-72,+3), mutta hoidin voitot kotiin kaikissa kolmessa reikäpelissä. Parkilla pystyy välttämään bogeyt aika helposti, birdien tekeminen vaatii tavanomaista enemmän tarkkuutta”.

Äänestä kuulee helposti, että loppuviikosta yli parin menevät tulokset eivät ole suunnitelmissa.

Taulujen kantoa ja pro-amia lämmittelynä

Tiistain Lindell vietti vielä Porvoossa kauppaopiston pulpettia kuluttaen. Toinen vuosi on meneillään, merkonomin paperit on tarkoitus saada normiajassa, kolmessa vuodessa.

”Eka vuosi meni ihan hyvin. Poissaolojen vuoksi jäin hivenen muista jälkeen”.

Iltapäivällä hän suuntasi Pickalaan valmentajansa Juha Juvosen kanssa Pickalaan.

”Olen Juhalle apupoikana, kannetaan kylttejä ja laitetaan paikkoja kuntoon. Keskiviikkona pelaan pro-amin. Toivottavasti kisapäivinä on hyvä ilma, että saisimme reilusti yleisöä. Aplodit hyvistä suorituksista lämmittävät aina mieltä”, hän myöntää.

Lindell ei ole pelannut EM-kisoja lukuun ottamatta muita kansainvälisiä junnukisoja. Gant Openin voittanut Dominic Foos on tasan vuoden verran porvoolaista vanhempi.

<a href=Oliver Lindell antoi lähtölaukauksen Golfliiton 24h-golfille juhannuksen jälkeisenä maanantaina.Ihastelemassa Timo Laitinen, Antti Peltoniemi, Toni Laakso ja Harri Marjala." src="/wp-content/uploads/2015/08/15062313203330.jpg">

Oliver Lindell antoi lähtölaukauksen Golfliiton 24h-golfille juhannuksen jälkeisenä maanantaina.Ihastelemassa Timo Laitinen, Antti Peltoniemi, Toni Laakso ja Harri Marjala.

Lindellin pettymykseksi ja useimpien ns. asiantuntijoiden mielestä hyvin kyseenalaisesti päävalmentaja Staffan Johansson ei antanut yhtä neljästä villistä kortistaan Lindellille Aura Golfissa pelattuun kilpailuun.

”Samoissa kisoissa olemme Foosin kanssa pelanneet. Silloin en kuitenkaan ollut vielä tällä tasolla kuin nyt. Seuraan tietysti kansainvälisiä tapahtumia, osa huipuista on kavereitani. Siltä vaan nyt tuntuu, että junnukisat ovat omalta osaltani ohi. Nordic Leaguelle olen kotiutunut oikein hyvin”, voiton lisäksi kolmannen ja 13:n sijan yhdeksässä kisassa saavuttanut Lindell jatkaa.

Pelillisten esitysten lisäksi hän on kasvanut viimeisen parin vuoden aikana melkoisesti myös fyysisesti. Pituutta ( 178 cm) on kolme senttiä enemmän kuin Rory McIlroylla, painoa 73 kiloa joka oli vielä pari vuotta sitten myös McIlroylle ilmoitettu luku.

”Lihasmassaa pitää saada lisää. Meidän perheessä olen pisin, tuskin tässä enää montaa senttiä tulee lisää”.

Oliver Lindelliin kohdistuu Suomessa melkoisia odotuksia. Eikä hän itse ole koskaan jäänyt tuppisuuksi tulevaisuuteensa liittyvissä kysymyksissä.
”Ai missä olen kolmen vuoden päässä? European Tourilla, näin uskoisin. Sinne on selkeä tavoite päästä, mutta mitään kiirettä ei ole. Tämä kausi on sujunut mainiosti, toivottavasti se kruunautuu tässä syksyn aikana hyvillä suorituksillä. Se missä kisaan Pickalan jälkeen on vielä auki. Palataan siihen viikonlopun jälkeen”, Oliver Lindell lopetti puhelinhaastattelun, joka tehtiin lopulta koulupäivän ruokatunnilla.

Vaihtoehtoja Lindellin syksyn ohjelmaksi ovat käytännössä: Nordic Leaguen viimeisten(viisi) kisojen kiertäminen, Finnish Tourin Paltamon ja Vuosaaren kilpailujen pelaaminen, tai European Tourin ensimmäiseen karsintavaiheeseen osallistuminen syyskuussa.

Henri Satama puolustaa voittoa torstaina käynnistyvässä kilpailussa. Vaikeusaste on huomattavasti korkemmalla, sillä osanottajalistalla on myös laadukas joukko Nordic Leaguen pelaajia Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Henri Satama puolustaa voittoa torstaina käynnistyvässä kilpailussa. Vaikeusaste on huomattavasti korkemmalla, sillä osanottajalistalla on myös laadukas joukko Nordic Leaguen pelaajia Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

Kauden 2014 K-Supermarket Kamppi Openin voitti Henri Satama tuloksella 211 (-5). Kotimaisista pelaajista suosikkien joukkoon on itsensä hilannut viimeaikaisilla peleillään myös Lauri Ruuska, jonka maajoukkuekavereista ovat mukana ammattilaisiksi siirtyneet Linus Väisänen sekä Miki Kuronen.

Nordic Leaguella neljä kisaa voittanut Tapio Pulkkanen ei ole mukana Pickalassa.

Teemu Tyry

K-Supermarket Kamppi Open, Finnish Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)