Oliver Lindell hiipui Challenge Tourilla johtoasemasta top 10:n ulkopuolelle − saaliina silti kauden paras sijoitus - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Oliver Lindell hiipui Challenge Tourilla johtoasemasta top 10:n ulkopuolelle − saaliina silti kauden paras sijoitus

Sunnuntai ei ollut Oliver Lindellin päivä. Kuva: Antero Lindell

Yksikään viimeisen ryhmän pelaajista ei syttynyt taistelemaan Sveitsin turnauksen voitosta.

Swiss Challenge -kilpailussa kärjen asetelmat muuttuivat totaalisesti, kun Oliver Lindell ja hänen kanssaan johtopaikkaa 54 reiän jälkeen jakaneet Ruotsin Christofer Blomstrand ja Ranskan Julien Quesne eivät saaneet sunnuntaina parastaan irti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Tuloksen 73 pelannut Lindell (-9) luisui lopulta kärkikymmenikön ulkopuolelle, jaetulle 11. sijalle.

Lindellin murheenkryyniksi koitui päätöspäivänä iso virheiden määrä, eikä birdiejäkään kirjautunut korttiin ison menestyksen edellyttämällä tavalla.

Hän teki päivän ensimmäisen birdiensä neljännellä reiällä, mutta saldo ehti karttua kolmella bogilla ennen seuraavaa, 12. reiällä tullutta birdieä. Lindell kuittasi sisääntulon puolivälissä livahtaneen bogeyn 16. reiän birdiellä, kunnes päätti urakkansa kierroksen viidenteen bogiin.

”Tänään oli vaikeuksia tiiltä. Yritin lyödä koko viikon fade-kierrettä, mutta tänään lyönneistä tuli suoria. Tämän vuoksi avaukset jäivät aika isolla prosentilla vasemmalle raffiin. Puttaaminenkin oli tänään iso ongelma. Rautalyönnit oli hyviä, mutta raffista on hankala lähestyä lipulle ja päästä paikoille”, Lindell sanoi.

”Jos olisi hyvin putannut, olisi vielä saanut hyvän kisan aikaiseksi. Totta kai tämäkin on hyvä tulos, mutta olisi päässyt vähän korkeammalle. Ensimmäiset kolme päivää löin hyvin tiiltä, se mahdollisti näin hyvän tuloksen − tämän päivän epäonnistumiset avauksissa näkyi tulostaululla. Vielä on vähän opittavaa, ennen kuin tulee menestystä.”

Kyseessä oli pettymyksestä huolimatta Lindellin kauden paras saavutus Challenge Tourilla. Top 10 -sijoitus olisi tosin ollut tarpeen, sillä se olisi avannut hänelle automaattisesti paikan haastajakiertueen seuraavaan kilpailuun.

Lindellin kanssa sunnuntaina pelannut Christofer Blomstrand (-12) oli viides ja samalla paras pohjoismaalainen. Kaksi turnausta ET:llä voittanut Julien Quesne (-11) putosi puolestaan kahdeksanneksi.

Luzernissa Golf Sempachin kentällä pelatun kilpailun voitti Ricardo Santos (-15). Saksan Moritz Lampert ja Englannin Richard Bland hävisivät portugalilaiselle yhdellä lyönnillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Kiertueen ranking-ykkösenä jatkaa Ranskan Antoine Rozner. Santos nousi toiseksi. Suomalaisista Antti Ahokas on 20:ntena, Lindell löytyy 13 sijaa alempaa.

”Tavoite on olla kauden päätteeksi rankingissa 70:n joukossa, että saa ensi kaudeksi vahvan kortin Challenge Tourille”, lähinnä villien korttien varassa tällä hetkellä turnauksia pelaava Lindell sanoi.

Haastajakiertueen seuraava kilpailu pelataan tulevalla viikolla Lumbres’ssa Ranskassa. Tähän kilpailuun on suomalaisista osallistumassa ainakin Antti Ahokas.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje