[9][10]

[9][10]
Kilpagolf - LPGA Tour

LPGA-kisan päätöskierros peruuntui kehnon sään vuoksi – Castren: "Yksi huippupäivä ja pari ihan hyvää päivää"

Matilda Castren ja caddie John Rawlings matkustivat Ohiosta Suomeen. Kuva: Getty Images

Varapäivän käyttö ei tullut kyseeseen, sillä sateiden ennustettiin jatkuvan seudulla myös maanantaina.

Matilda Castren ei päässyt näyttämään loppukiriään Ohiossa Sylvaniassa pelatussa LPGA Tourin kilpailussa. Kun hän oli ehtinyt pelata Marathon LPGA Classicin neljättä ja viimeistä kierrosta sateisessa säässä neljä reikää, kilpailu keskeytettiin.

Kierros saatiin kaikkien pelaajien osalta käyntiin, mutta sateen vain jatkuessa Highland Meadows Golf Clubin kentälle ei ollut enää uudelleen asiaa.

”Lähdöt olivat aikataulussaan ja peli käynnistyi sateesta huolimatta. Kello 9.40 pelaaminen viheriöillä alkoi olla hankalaa, eikä sade helpottanut”, LPGA:n kilpailuista ja säännöistä vastaava johtaja Donna Mummert sanoi.

Pelaajat saivat odottaa klubitalolla seitsemän tuntia, kunnes kiertue päätti jättää 54 reiän jälkeiset tulokset voimaan. Varapäivän käyttö ei tullut kyseeseen, sillä sateiden odotettiin jatkuvan Sylvanian seudulla myös maanantaina. Lisäksi kiertueen seuraava turnaus alkaa jo keskiviikkona Michiganissa.

Castren oli keskeytyshetkellä kierrostaan yhden alle parin, ja noussut tuossa vaiheessa jaetulle 10. sijalle. Castren osasi aavistaa, mitä sunnuntaina tuleman pitää aprikoiden Golfpisteelle kolmannen kierroksen jälkeen, kuinka monta reikää päätöspäivänä mahdetaan pelata.

”Kenttä oli niin läpimärkä, että ei se olisi ollut oikein meitä lähettää pelaamaan sinne. Itsellä oli lento kello 18.30 Suomeen, niin parempi näin päin”, Castren san0i.

”15. sija on hyvä, siihen sisältyi yksi huippupäivä ja pari ihan hyvää päivää. Otetaan siitä hyvät fiilikset mukaan Auraan.”

Kilpailun kärjessä olleen Nasa Hataokan (-19) tavoittaminen olisi ollut työlästä, mutta käytännössä kaikki muut korkeat sijoitukset olisivat olleet täysin mahdollisia. Joka tapauksessa Castrenilta (-9) jälleen mainio suoritus Yhdysvaltain kiertueella.

Turnauksen paras pohjoismaalainen kuittasi jaetulla 15. sijallaan hieman yli 25 000 dollaria palkintorahaa, ja säilytti paikkansa top 20:ssa Race to CME Globe -kokonaiskilpailussa. Kauden rahatilastossa hän on sijalla 22 koottuaan tänä vuonna 458 373 dollarin kilpailutienestit.

Voitto oli 22-vuotiaalle Nasa Hataokalle neljäs Yhdysvaltain kiertueella, edellinen oli peräisin toissavuodelta. Hataoka venyi viime kuussa pelatussa U.S. Women’s Openissa uusintaan, mutta hävisi playoffissa Filippiinien Yuka Sasolle.

USA:n Elizabeth Szokol ja Mina Harigae jakoivat toisen sijan kuusi lyöntiä Hataokalle hävinneinä. Eurooppalaisista top 10:een mahtuivat neljänneksi sijoittunut Esther Henseleit (-12) sekä viidennen sijan jakanut toinen saksalainen, Caroline Masson (-11).

Castren ei osallistu LPGA:n seuraavaan turnaukseen, vaan on mukana tällä viikolla Turussa, Aura Golfissa pelattavassa Ladies European Tourin kilpailussa 19 muun suomalaisen kanssa.