[11][17]

[11][17]

Nyt oli tyylikkyys kaukana – kauden kolmas tuplavoittaja pilasi Jordan Spiethin juhlat

Jason Kokrak (oik.) nappasi Colonial Country Clubilla kauden ja uran toisen voittonsa PGA Tourilla. Kuva: Getty Images

Kärkikaksikko kirjasi päätöskierroksella yhteensä kaksinumeroisen määrän bogeja.

Golfin huippukiertueilla kilpailun terävin kärki yltää tämän tästä viimeisellä kierroksella näyttäviin suorituksiin. Onhan parhaiden pelaajien henkinen kantti kovaa tasoa ja sitä isoissa turnauksissa taidon ohella ennen kaikkea mitataan.

Sunnuntaina Texasin Fort Worthissa päättyneen PGA Tourin kilpailun kärkikaksikolla oli kuitenkin uroteot vähissä, joskaan lajissa ei tunnetusti jaeta tyylipisteitä.

Monet uskoivat neljännen pelipäivän alla, että Jordan Spieth painelisi Charles Schwab Challenge -kilpailussa kotiyleisönsä tukemana toiseen voittoonsa kuukauden sisällä. Hieman tuntemattomampi Jason Kokrak (-14) oli edellä mainittua lyönnin perässä, mutta pystyi yllättäen kääntämään pelin edukseen kahden lyönnin turvin.

Spieth oli jo kierroksen alussa hakoteillä. Hän oli tehnyt kilpailussa ennen sunnuntaita yhteensä kaksi bogia, mutta päätöspäivän neljä ensimmäistä reikää toivat tilastoihin kolme bogia lisää antaen Kokrakille uskoa mahdollisuuksiinsa.

Parivaljakosta kumpikin sortui neljännellä kierroksella viiteen bogiin, mutta Kokrakin birdie-hanat olivat lopulta sen verran löysemmällä, että hän nousi par-tuloksellaan 70 Colonial Country Clubilla suurimmaksi sankariksi.

Nilkuttamisestaan huolimatta takaysillä ilman birdiejä jäänyt Spieth oli 17. reiän jälkeen vain lyönnin Kokrakia perässä. Hän kuitenkin hukkasi viimeisen oljenkortensa sivaltamalla lähestymisensä veteen päätösreiällä. Avauspäivän 63 lyönnin ja kahden peräkkäisen 66 lyönnin kierroksen jatkeeksi tuloksen 73 pelannut Spieth hämmästeli otteensa totaalista katoamista.

”Taaksevientiä tehdessä minulla ei ollut aavistustakaan mihin maila on menossa”, Spieth sanoi päätään pyöritellen.

Aikaa ihmettelyyn ei liiemmin ole, sillä texasilaisen matka vie tällä viikolla Memorial Tournamentiin, eikä U.S. Openkaan ole kuin kahden viikon päässä.

”Olen lyönyt palloa kauniisti tänä vuonna, mutta nyt on painettava reset-nappulaa. Aion paiskia pari päivää töitä, enkä anna yhden päivän päästää otetta huonompaan suuntaan. Samalla pitää muistaa, että pallonlyönti ja puttipeli oli enimmäkseen hyvää tällä viikolla”, hän jatkoi.

Jason Kokrak on ollut yksi kuluvan kauden hahmoista. Hän otti viime syksynä ensimmäisen voittonsa PGA Tourilla 233. yrittämällään ja viikonvaihteessa ohiolaisesta tuli kauden kolmas tuplavoittaja Bryson DeChambeaun ja Stewart Cinkin rinnalla.

Hyvällä suoritusvarmuudella pitkään pelannut Kokrak, 36, kiilasi voittonsa myötä maailmanlistalla niukasti Spiethin edelle, sijalle 22.

Ian Poulter oli jaetulla kolmannella sijallaan turnauksen paras eurooppalainen. Top 3 -sijoitus oli englantilaiselle ensimmäinen sitten Meksikon WGC-sarjan turnauksen vuoden 2019 alkupuolella.