Nuutisen vakuuttava meno jatkui Göteborgin myrskyssä: ”Nyt pääsi tositoimissa testaamaan taitotasoa” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Nuutisen vakuuttava meno jatkui Göteborgin myrskyssä: ”Nyt pääsi tositoimissa testaamaan taitotasoa”

Sanna Nuutinen on harjoitellut viimeisen vuoden ajan ahkerasti erilaisia kierteitä. Niillä oli lauantaina käyttöä Vallda Golf & Country Clubin kentällä. Kuva: Getty Images

Sanna Nuutinen lähtee LET:n ja ET:n yhteiskisan päätöspäivään vain kolme lyöntiä kärjestä.

Sanna Nuutisen vahvat esitykset jatkuivat Göteborgissa meneillään olevassa historiallisessa Scandinavian Mixed -turnauksessa. Hän pelasi myrskyiseksi muuttuneena kolmantena päivänä tuloksen 70, ja säilytti paikkansa kärkikymmenikössä kokonaistilanteessa -9.

Nuutinen on tehnyt Vallda Golf & Country Clubin links-henkisellä kentällä päivittäin vähintään kuusi birdieä, ja sen verran niitä kirjattiin hänelle lauantainakin. Nuutinen aloitti kierroksen birdiellä, ja pelasi etuysin kaksi alle parin.

Toinenkin kenttäpuolisko käynnistyi birdiellä, kunnes hän teki heti perään päivän toisen boginsa ja tuplabogin. Nuutinen sai pienen suvantovaiheen jälkeen pelinsä uudelleen kuosiin ja tehtaili kierroksen viimeisellä kolmanneksella vielä kaksi birdieä.

Kymmenettä sijaa jakava Nuutinen on saumat nousta sunnuntaina vaikka voittokahinoihin, sillä eroa kärkipaikkaa jakaviin Englannin Alice Hewsoniin, Ruotsin Caroline Hedwalliin, Walesin Rhys Enochiin ja Australian Jason Scriveneriin on kolme lyöntiä.

”Tänään nautin tuulisista olosuhteista, sillä näitä varten olen viimeisen vuoden työstänyt eri kierteitä. Nyt pääsi tositoimissa testailemaan taitotasoa. Vielä löytyy parannettavaa, mutta kokonaisuudessaan olen tyytyväinen siihen, miten olen osannut lyödä palloa sekä oikealle että vasemmalle”, Nuutinen sanoi.

Pelaajat ovat silminnähden nauttineet ainutlaatuisen turnauksen ilmapiiristä, näin myös Nuutinen.

”Kiva päästä huomenna painamaan vielä yksi päivä tässä historiallisessa formaatissa!”

European Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskilpailun puolivälissä viidentenä ollut Kalle Samooja oli lauantaina kirjaimellisesti tuuliajolla. Hän pystyi tekemään vain yhden birdien – par-viitosilla – molemmilla kenttäpuoliskoilla, bogeja tuli viisi ja korttiin eksyi myös yksi tuplabogey 17. reiällä.

Tuloksen 77 pelannut Samooja putosi sijalle T41, ja jätti selittelyt sikseen.

”Peli ja mies on ihan kunnossa. Aika selväksi on tänä vuonna käynyt, ettei minusta ole myrskyssä pelaajaksi”, tulokseen -5 pudonnut turkulainen totesi tiedotteessa.

Lauantain hankalat olosuhteet näkyivät tulostaululla, sillä vain seitsemän pelaajaa onnistui alittaman kierroksella 70 lyönnin rajan. Samoojalla on yhä mahdollisuutensa kovaankin sijoitukseen, mutta se vaatii häneltä sunnuntaina avauspäivän (65) kaltaista onnistumista.

Merkillepantavaa on, että jokaisen kierroksen jälkeen ainakin yksi LET-pelaaja on ollut kilpailussa vähintään jaetulla kärkipaikalla. Paalulla olevien Alice Hewsonin ja Caroline Hedwallin ohella top 10:een naisista mahtuu vain Nuutinen. Hänen onnistumistaan kolmannen kerroksen myräkässä korostaa sekin, että top 40:ssä on nyt 12 LET-pelaajaa, kun heitä oli 36 reiän jälkeen 33 ensimmäisen joukossa kaksi enemmän.

Suomalaisten lähtöajat neljännellä kierroksella (Suomen aikaa):

10.55 Kalle Samooja-Alexander Björk SWE
13.45 Sanna Nuutinen-Jonathan Caldwell NIR

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje