8.–15.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Nuutisella loistava loppukiri avauskierroksella – ”Olo on kuin majorissa”

Sanna Nuutinen yltyi vahvaan peliesitykseen päästyään yli alun jännityksestä. Kuva: Getty Images

ET:n ja LET:n yhteiskilpailun top 10:ssä on vain kaksi naista, joista toinen kiilasi kärkeen upealla esityksellään.

Erinomaisesti aamukierroksestaan Göteborgissa käynnistyneen European Tourin ja Ladies European Tourin yhteiskilpailun avauspäivänä suoriutunut Kalle Samooja lähtee perjantaihin jaetulta kolmannelta sijalta.

Tulos 65 (-7) kesti hienosti uhittelut pitkin päivää, mutta kaksi pelaajaa, Itävallan Christine Wolf ja Englannin Sam Horsfield kiilasivat yhden lyönnin turvin Samoojan sekä saman tuloksen pelanneiden englantilaisten Ashley Chestersin ja Steven Brownin ja Espanjan Peb Anglesin edelle.

Vallda Golf & Country Clubilla pelattavassa Scandinavian Mixed -kilpailussa torstain toiseksi parhaaksi suomalaiseksi nousi Sanna Nuutinen, joka jakaa 68 (-4) kierroksellaan 22. sijaa.

Nuutinen teki kentän kakkosella bogin, mutta pyöräytti etuysin jälkipuolella kaksi birdieäkin. 12. reiällä tullut bogey palautti hänet tilanteeseen par, mutta jotain erityisen mukavaa oli vielä tulossa.

Helsinkiläinen teki birdien 14:llä ja lisäsi höyryä pönttöön loppusuoralla kolmen peräkkäisen birdien muodossa.

”Kierros lähti vähän tahmeasti ja hukkasin paljon hyviä birkkumahdollisuuksia. Ehkäpä vähän jopa jännitti, onhan tämä kauden eka ’major’, kun kyseessä on viisi kertaa isompi kilpailu kuin alkukauden kisat”, Nuutinen sanoi.

”Onneksi loppua kohden peli alkoi olemaan normaalia Sannaa ja löin tosi hyviä svingejä. Huomenna heti alusta asti hereillä ja birkku-paikat pyritään ottamaan. Niitä tulee tällä kentällä ihan kivasti, kun vain saa draivit latuun.”

Samalla viivalla pelaavilla ja samoista palkintorahoista ja pokaalista taisteleville pääkiertuepelaajille tilanne on Göteborgin turnauksessa täysin uudenlainen. Miehen kanssa samassa ryhmässä pelaaminen ei silti tuntunut Nuutisesta oudolta.

”Mies ryhmässä tuntui aika normaalilta itselle, sillä miesten kanssa enimmäkseen treenaan kotonakin. Tunnelma täällä on hyvä, ja on kiva päästä nauttimaan European Tourin eduista, kuten välinerekoista ja fysioista. Olo on kuin majorissa”, hän totesi.

Sami Välimäki (70) alitti parin kahdella lyönnillä, ja on jaetulla 56. sijalla. Ursula Wikströmiltä (73) ja Tiia Koivistolta (73) vaaditaan perjantaina kovaa tulosta, jotta pelit jatkuvat viikonlopun kierroksille.

Naisia mahtuu 18 reiän jälkeen kärkikymmenikköön kaksi ja sijoille 11–21 viisi lisää, joten tuloslistan kärkipää on vahvasti miesvoittoinen. Samoojan ohella pohjoismaalaisista top 10:een mahtuu myös seitsemättä sijaa jakava ruotsalaisamatööri Vincent Norrman (66).

Historiallisen turnauksen yhteensä hulppeat 109 ammattilaisturnausta urallaan voittanut isäntäkaksikko Henrik Stenson ja Annika Sörenstam on ennättänyt edustuskiireiltään myös kisakentälle.

Stenson (70) on tällä tahdilla matkalla jatkoon, mutta kahden ensimmäisen päivän pelikaverin Sörenstamin (73) on löydettävä toiselle kierrokselle parempi vaihde, jotta pelit eivät pääty jo perjantaina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje