[6][5]

[6][5]

Nuutinen suli Ruotsin LET-kisan loppusuoralla – suomalaiskolmikko jakoi 18. sijan

Sanna Nuutinen kadotti kesken kaiken otteensa hyvin sujuneella kierroksella. Kuva: Tristan Jones/LET

Elokuussa ammattilaiseksi ryhtynyt Maja Stark otti voiton toisessa peräkkäisessä turnauksessaan.

Sanna Nuutisen (+5) haaveet kauden kahdeksannesta top 10 -sijoituksesta murenivat Ruotsin Åhusissa pelatun Ladies European Tourin kilpailun päätöspäivänä. Hän käytti Creekhouse Ladies Openin neljänteen kierrokseen 76 lyöntiä, ja putosi lopputuloksissa 18:nneksi.

Kolmen kierroksen jälkeen kymmenentenä ollut Nuutinen aloitti sunnuntaina mainiosti iskien Kristianstad Golfklubbin East-kentän seitsemällä ensimmäisellä reiällä neljä birdieä.

Viiden parhaan joukkoon kiivenneen Nuutisen tilanne kovan sijoituksen osalta näytti vielä 12. reiän jälkeen valoisalta, mutta kierroksen viimeinen kolmannes sujui häneltä murheellisesti. Helsinkiläinen teki reikien 13–18 aikana peräti kolme bogia ja kaksi tuplabogia, ja pysyi vaivoin 20:n parhaan joukossa.

Hienosti kirinyt Ursula Wikström oli tuloksellaan 69 yksi päivän hahmoista yllettyään kahden muun pelaajan ohella ainoina 70 lyönnin rajan alitukseen viikonlopun kierroksilla. 16 pykälää sunnuntaina parantanut Wikström jakoi Nuutisen kanssa 18. sijaa.

Samalle sijalle päätyi myös tuloksen 72 pelannut Krista Bakker, jolle sijoitus oli kauden paras.

Elina Nummenpää (+10) jakoi 35. ja Tiia Koivisto (+12) 44. sijan.

Åhusin turnauksen voiton vei elokuussa ammattilaiseksi ryhtynyt Maja Stark (-9). Voitto oli mainion amatööriuran pelanneelle ruotsalaiselle toinen reilun viikon sisällä. Edellinen ykköstila tuli Trelleborgissa Euroopan haastajakiertueen, LET Access Seriesin turnauksessa.

Ruotsalaiset ottivat kaksoisvoiton, sillä neljä lyöntiä Starkille hävinnyt, niin ikään elokuussa amatööristatuksesta luopunut, Linn Grant oli kisassa toinen.

Oklahoma State -yliopistojoukkueen riveissä college-golfia pelannut 21-vuotias Stark keikkui viimevuotisen U.S. Women’s Openin kärkijoukoissa ja sijoittui majorissa hienosti 13. tilalle. Hän sai viime yliopistokauden päätteeksi myös arvostetun Big 12 Player of the Year -tunnustuksen.