Nuutinen: ”Ranking-sijoitus merkki siitä, että varmasti tehdään oikeita asioita” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Nuutinen: ”Ranking-sijoitus merkki siitä, että varmasti tehdään oikeita asioita”

LET:n suomalaisässä Sanna Nuutinen odottaa ensi kaudesta huomattavasti normaalimpaa. Kuva: Tristan Jones/LET

Sanna Nuutisen toinen iso tavoite jäi vielä odottamaan ensi kautta.

Sanna Nuutinen oli enemmän kuin tyytyväinen Malagassa sunnuntaina päättyneen LET:n finaaliturnauksen neljänteen tilaan, mutta ennen kaikkea kokonaiskilpailun viidenteen sijaan.

Suomalaisittain ennätyksellinen ranking-sijoitus sinetöityi kilpailussa, jossa hän oli parhaimmillaan ensimmäisellä ja neljännellä kierroksella.

”Kilpailu lähti tosi hyvin käyntiin. Johtoasemasta ei ole helppo lähteä jatkamaan kisaa, kun on vielä kolme päivää pelattavana. Väliin tuli kaksi tasapaksua rundia, joilla en saanut oikein mitään onnistumisia, mikä oli hieman turhauttavaa. Olen kuitenkin tyytyväinen, että sain viimeisellä kierroksella kerättyä itseni turhautumissumusta”, Nuutinen sanoi.

Reilut 83 000 euroa palkintorahaa tänä vuonna kuitannut Nuutinen ja hänen valmentajansa Niklas Dahlgren asettivat kauden alussa kaksi tavoitetta: top 5 -sijoituksen rankingissa sekä yhden LET-kilpailun voiton.

”Rankingin top 5 -sijoitus lämmittää mieltä. Olin viime vuonna kokonaiskisassa 21:s, joten parannus oli huima ja merkki itselle siitä, että varmasti tehdään oikeita asioita valmentajan kanssa. Voitto jäi saavuttamatta, mutta tämä tavoite siirtyy seuraavaan kauteen.”

”Olen aina ollut kova harjoittelija, ja tällaiset onnistumiset vain lisäävät harjoitusmotivaatiota.”

Kausi 2020 jää kilpagolfin historiaan eriskummallisena kautena. Nuutinen omaksui sopeutuvaisena tyyppinä koronaviruksen vaatimat poikkeusolot ja ehdot ilman isompia ongelmia.

”Kuplaelämään tottui ja tietyllä tavalla nautin siitä, että voin täysillä keskittyä vain golfiin, treeniin, lepoon ja ruuan tilaamiseen hotellihuoneeseen.”

Jokaisessa maassa on omat rajoituksensa ja matkustaminen on ollut monin verroin stressaavampaa kuin yleensä, koska on paljon asioita ja paperilappuisia, jotka on muistettava ennen kuin pääsee edes lentokoneeseen.

”Paikkoihin, joihin aikaisemmin lennettiin suoralla lennolla prime timessä, mentiin nyt pompun tai kahden kautta ja keskellä yötä. Aina kun päästiin kisapaikalle ja saatiin kisaviikon koronatestit tehtyä, yleensä helpotti ja sitten saattoi keskittyä vain olennaiseen.”

Nuutinen odottaa seuraavasta kaudesta huomattavasti normaalimpaa. Kisoja on näillä näkymin tiedossa paljon, sillä tänä vuonna peruuntuneet turnaukset ovat vielä julkistamattomassa kalenterissa.

”Kausi on yleensä lähtenyt liikkeelle Australiasta, mutta sitä ei tule ensi vuonna tapahtumaan”, hän tiesi.

Lue seuraavaksi: Sanna Nuutinen teki suomalaista golfhistoriaa Ladies European Tourilla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje