[11][15]

[11][15]

Nuutinen paras suomalainen LET:n ja LPGA:n yhteiskisassa – japanilaisyllättäjä vei voiton

Sanna Nuutinen katkaisi Skotlannissa kuuden turnauksen karsiutumisputken, ja sijoittui 41:nneksi. Kuva: Getty Images

Celine Boutier ylsi ainoana eurooppalaisena top 10:een.

Sanna Nuutinen käytti Skotlannin länsipuolella Dundonald Linksillä pelatun Ladies European Tourin ja LPGA Tourin kilpailun päätöskierrokseen 74 lyöntiä. Hän päätyi Women’s Scottish Openissa kokonaistulokseen 284 (-4), jolla heltisi jaettu 41. sija.

Turnauksen heikoimman tuloksen sunnuntaina pelannut Nuutinen teki kierroksellaan kolme birdieä, kaksi bogia ja yhden bogin, joka syntyi viimeisellä reiällä.

Eroa kilpailun voittajaan kertyi 17 lyöntiä, top 10:een seitsemän lyöntiä vähemmän.

Nuutisen kone on yskinyt pitkin kesää pahasti. Skotlannissa katkesi kuuden peräkkäisen kilpailun karsiutumisputki. Ensimmäistä kauttaan myös LPGA:n pelioikeuden omaava helsinkiläinen on yltänyt jenkkikiertueella parhaimmillaan 12:nneksi, joka on myös hänen kovin sijoituksensa kuluvalla kaudella. Vain LET-pelaajille tarkoitetuissa kilpailussa korkein sijoitus on ollut 17:s.

Toinen jatkokierroksille yltänyt suomalainen, Tiia Koivisto (-3) teki 71 lyönnin kierroksellaan viisi birdieä ja neljä bogia. Eroa Nuutiseen jäi yksi lyönti, ja hän jakoi 48. sijan.

Vaikka suomalaiset eivät häikäisseet esityksillään Dundonald Linksillä, oli kokonaispanos parempi kuin viimevuotisessa turnauksessa. Tuolloin viikonlopun kierroksille eteni ainoastaan Ursula Wikström, joka jäi jatkoon päässeiden joukossa 71. eli viimeiselle sijalle.

Voiton Women’s Scottish Openissa otti yllättäen Japanin Ayaka Furue (-21), joka jätti toiseksi sijoittuneen Celine Boutierin kenttäennätyksen, 62, päätteeksi kolmen lyönnin päähän. Kierroksen näyttävin hetki osui reikien 6−11 jaksoon, jossa hän tehtaili kuusi peräkkäistä birdieä.

Ykköstila oli yhdeksänneltä sijalta viisi lyöntiä kärjestä sunnuntaihin lähteneelle 22-vuotiaalle Furuelle ensimmäinen pääkiertueilla. Japan Tourilla hän on saavuttanut seitsemän voittoa.

Boutier oli ainoa top 10:een mahtunut eurooppalainen.

Skotlannissa karsiutunut Ruotsin Maja Stark jatkaa LET-kiertueen pistelistan kärjessä. Tiia Koivisto on kymmenentenä.