Nuutinen jatkaa top 3:ssa LET-kauden huipennuksessa – ”Lyhyt ja ytimekäs päivä kentällä” - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Nuutinen jatkaa top 3:ssa LET-kauden huipennuksessa – ”Lyhyt ja ytimekäs päivä kentällä”

Sanna Nuutisella on tiedossa lauantaina pitkä päivä Real Club de Golf Guadalminan kentällä. Kuva: Tristan Jones/LET

Muista suomalaisista vain Karina Kukkonen on menossa varmuudella jatkokierroksille.

Sanna Nuutinen (-5) pääsi vasta iltapäivän puolella kentälle perjantaina Espanjan Aurinkorannikolla jatkuneessa Ladies European Tourin kauden 2020 finaaliturnauksessa. Kisa keskeytyi avauspäivänä kovan sateen vuoksi noin kello 16 paikallista aikaa ja ensimmäistä kierrosta päästiin jatkamaan vasta aamulla.

Kun ensimmäinen kierros saatiin valmiiksi, kiilasi isäntämaan Nuria Iturrioz lyönnillä (66) yötauolla kärjessä olleen Nuutisen edelle. Kentälle päästyään helsinkiläinen teki neljännellä ja viidennellä reiällä peräkkäiset bogit. Näitä hän kuitenkaan jäänyt surkuttelemaan vaan täräytti heti perään kaksi peräkkäistä birdieä.

Seuraavat neljä reikää sujuivat parissa, kunnes hiipunut päivänvalo pakotti jättämään pelitapahtumat kesken. Se tarkoittaa sitä, että Nuutisella on tiedossa lauantaina työntäyteinen rupeama.

”Tänään oli aika lyhyt ja ytimekäs päivä kentällä. Huomenna on sitten luvassa melkoisen pitkä päivä. Oli synkkä taivas ja kolea tuuli, toivottavasti lauantaina jo paistaa”, hän sanoi.

”Tämä on viimeinen kisa pitkään aikaan, joten pitää koettaa ottaa kaikki ilo irti.”

Nuutinen on 36 reikää valmiiksi saanutta ja johdossa edelleen olevaa Nuria Iturriozia (-8) kolme lyöntiä perässä.  25 reikää pelannut Skotlannin Kelsey Macdonald (-6) on toisena. Tulokset 68–71 lyönyt Tanskan Emily Kristine Pedersen jakaa Nuutisen kanssa kolmatta sijaa.

Andalucia Costa del Sol Open de España -kilpailun ennustettu karsintaraja on +7:n kohdalla. Muista suomalaisista Karina Kukkonen (+5) on varmuudella menossa jatkokierroksille. Myös Tiia Koivisto (+7) on rajan oikealla puolella, mutta hänellä on toista kierrosta vielä kahdeksan reikää pelaamatta.

Elina Nummenpään (+9) ja Noora Komulaisen kilpailu on jäämässä kahteen kierrokseen. Toista kierrosta kahdeksan reikää pelanneella Ursula Wikströmillä (+9) sen sijaan on yhä mahdollisuudet kiriä jatkoon.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje