Nuutinen janoaa voittokahinoihin hullun vaativalla kentällä, jolla jatkopaikkaan on riittämässä tulos +12! - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Nuutinen janoaa voittokahinoihin hullun vaativalla kentällä, jolla jatkopaikkaan on riittämässä tulos +12!

Sanna Nuutinen tavoittelee isoa menestystä Kapkaupungissa erittäin hankalissa puitteissa. Kuva: Tristan Jones/LET

LET:n pelaajat on laitettu kauden alkajaisiksi U.S. Women’s Openin kaltaisiin kenttäolosuhteisiin, jossa parit ovat kovaa valuuttaa.

Pehmeä lasku vai totaalinen herätys? Mielipiteet jakautuisivat luultavasti kahtia, jos Ladies European Tourin pelaajilta kysyttäisiin, minkälaisissa puitteissa he haluaisivat kautensa aloittaa.

Tällä kertaa homma polkaistiin käyntiin Etelä-Afrikassa Westlake Golf Clubilla, jonka kenttä on tarjonnut edellä mainitun totaalisen tai pikemminkin järisyttävän herätyksen. Nimittäin kun South African Women’s Openin toinen kierros lähestyy loppuaan, yhdenkään pelaajan kokonaistulos ei alita paria.

Sanna Nuutinen jakaa tässä vaiheessa yhdeksättä sijaa tilanteessa +4. Hän aloitti kilpailun tuloksella 75, mutta laittoi perjantain kierroksella kaksi lyöntiä paremmaksi. Maaliin tulleista vain kolmella pelaajalla on toiselta kierrokselta kovempi tulos kuin Nuutisella.

Nuutinen teki toisella kierroksella tuplasti vähemmän bogeja eli kaksi kappaletta. Birdiet ovat olleet kaikilla erityisen tiukalla ja helsinkiläinen on kirjannut niitä yhteensä kaksi, yhden molempina päivinä.

”Kenttä pelaa pitkänä – jokainen reikä miesten takatiiltä. Väylät ovat lisäksi kapeat ja griinit pienet. Tänään iltapäivästä on tuullut vielä reilusti, joten par on reiällä kovaa valuuttaa”, Nuutinen sanoi.

Pitkäksi venynyt kisatauko sai Nuutisen tuntemaan ensimmäisenä pelipäivänä itsensä poikkeuksellisen jännittyneeksi.

”Ensimmäisellä kierroksella meni hetki ruosteiden karistelussa, jota oli kertynyt kivasti viiden kuukauden kisatauon aikana. En muista, milloin olisi jännittänyt kentällä niin paljon kuin eilen. Ja ihan syyttä. Tänään oli jo rutinoituneempaa Sannaa.”

Nuutinen on kärjessä olevaa Nicole Garciaa (par) neljä lyöntiä perässä. Toinen eteläafrikkalainen, Lee-Anne Pace (+1) kärkkyy kakkosena. Nuutisen ohella muita pohjoismaalaisia ei kärkikymmenikköön mahdu. Ruotsin Jenny Haglund (+5) jakaa toiseksi parhaana 14. sijaa.

Tulokset tuovat mieleen lähinnä vaativimpana naisten majorina pidetyn U.S. Women’s Openin, jossa voittotulos oli viime vuonna -3. Turnaus pelattiin tuolloin Houstonissa Champions Golf Clubilla pituudeltaan lähes täsmälleen Westlake Golf Clubin kaltaisella kisa-areenalla eli noin 6000-metrisellä kentällä.

Muista suomalaisista Ursula Wikström (+9) jakaa 43. sijaa, ja hänen pelinsä jatkuvat varmuudella viikonlopun kierroksilla.

Kilpailun jatkorajaksi on näillä näkymin muodostumassa harvinaisen korkea +12, mikä kertoo omaa kieltään, millaisissa puitteissa LET:n kautta tällä viikolla avataan. Viimeisinä karsintaviivan yläpuolella olevat Elina Nummenpää ja Tiia Koivisto (+12) saavat kuitenkin vielä hetken jännittää jatkopaikkansa puolesta odotellessaaan viimeisten ryhmien maaliintuloa.

Karina Kukkosen (+20) kohtaloksi koitui selvä karsiutuminen.

Kapkaupunkiin on luvattu viikonlopuksi kovaa sadetta ja tuulta, mikä saattaa vielä vaikuttaa olennaisesti kilpailun läpivientiin.

”Toivotaan, että saadaan kisa pelattua 72-reikäisenä”, Nuutinen sanoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje