Nuutinen ja Castren loistavista asemista Open-huipennukseen – Solheim-jännitys jatkuu! - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Nuutinen ja Castren loistavista asemista Open-huipennukseen – Solheim-jännitys jatkuu!

Vain neljä bogia 36 reiän aikana tehnyt Sanna Nuutinen on selvittänyt vaativan Carnoustien salat. Kuva Getty Images

Matilda Castrenin vakuuttaa jälleen majorissa. Sanna Nuutinen taistelee kynsin hampain Solheim Cup -paikasta.

Sanna Nuutinen ei aio jättää mitään sattuman varaan Euroopan Solheim Cup -valinnoissa. Edustuspaikassa LET-rankingin kakkosena kiinni oleva Nuutinen pelasi Women’s Openin toisella kierroksella vakuuttavan varman 71 (-1) lyönnin kierroksen, ja jakaa maaliin tultuaan 15. sijaa yhteistuloksella -3. Matkaa kärkeen on tällä hetkellä vain neljä lyöntiä.

Perjantain kierrokseen Nuutinen sai nihkeän alun tehtyään heti ykköselle bogin. Se jäi kuitenkin Carnoustien vaativalla kentällä päivän ainoaksi. Nuutinen teki pareja toisensa perään, ja iski birdiet rei’ille 9 ja 14. Nyt hän selvitti kunnialla myös Carnoustien vaikeat kaksi viimeistä reikää, joista molemmilla hän teki avauskierroksella bogin.

Nuutinen pelaa Women’s Openia kaksinkertaisin panoksin. Hän selvitti major-turnauksessa ensimmäistä kertaa cutin, uransa kolmannella yrityksellä, ja lähtee nyt viikonloppuun asemista, joista kaikki on mahdollista.

”Tänään ihan hyvää perustekemistä. Hienoa päästä viikonlopulle taistelemaan mahdollisesti uran isoimmasta sekistä”, Nuutinen kommentoi.

Kilpailussa menestymisen lisäksi Nuutisella on pelissä Solheim Cupin edustuspaikka Euroopan joukkueessa. Women’s Open on viimeinen Solheim-rankingeihin vaikuttava kilpailu, ja kaikki on edelleen Nuutisen omissa käsissä. Jos Nuutinen sensaatiomaisesti voittaisi kisan tai sijoittuisi yksin kakkoseksi, hän säilyttäisi varmuudella paikkansa LET-rankingin kahden parhaan joukossa ja tulisi automaattisesti valituksi joukkueeseen.

Nuutinen voi säilyttää paikkansa myös siinä tapauksessa, että jäisi kilpailussa top 20:n ulkopuolelle ja siten ilman LET-ranking-pisteitä, mutta siinä tapauksessa lopullinen ranking-sijoitus on muiden pelaajien edesottamusten armoilla.

Nuutisen pahimmat uhkaajat 36 reiän jälkeen ovat kisan kärkipaikkaa jakava Englannin Georgia Hall (-7) sekä jaetulla viidennellä sijalla olevat Tanskan Nanna Koerstz Madsen ja Irlannin Leona Maguire.

LET-rankingia ylivoimaisesti johtava Tanskan Emily Kristine Pedersen ottaa suurella todennäköisyydellä toisen LET-paikoista, mutta viikonloppuna on luvassa tiukka ja jännittävä kamppailu toisesta edustuspaikasta. Mitä korkeammalle Nuutinen kilpailussa yltää, sitä paremmin myös hänen lähimpien uhkaajien on Nuutisen ohittaakseen sijoituttava.

Castrenilla on mahdollisuus nousta jopa maailmanlistan parhaaksi eurooppalaiseksi.

Jos Nuutinen jatkaa viikonloppuna peliään kuten tähän asti, hän kuitenkin raivaa itselleen mahdollisuuksia myös villien korttien valinnoissa siinä tapauksessa, että jäisi LET-rankingin kahden parhaan ulkopuolelle.

Maailmanlistan kautta Nuutinen ei Solheim-koneeseen mahdu, mutta puolet joukkueesta valitsee yksinoikeudella kapteeni Catriona Matthew. Skottikippari tietää jo varmasti, kuka on Sanna Nuutinen, ja mihin hän huippugolfin kovimmilla estradeilla pystyy. Vaikka Hall, Koerstz Madsen tai Maguire tulisi viikonloppuna rankingissa ohi, Nuutinen voi hyvällä sijoituksella, erinomaisella olympiaturnauksella ja LET-kiertueen kauden huippuotteillaan sittenkin lunastaa yhden villeistä korteista – vaikka maailmanlistalla hänen edellään on tällä hetkellä lähes 30 eurooppalaista.

Nuutisen rinnalla jaetulla 15. sijalla ja yhteistuloksessa -3 on myös erinomaisen 68 (-4) lyönnin kierroksen perjantaina pelannut Matilda Castren. Komeat kuusi birdieä (rei’illä 1, 3, 10, 11, 12 ja 18), iskenyt Castren paransi sijoitustaan lähes 50 pykälällä ja nousi mukaan major-viikonlopun kärkikamppailuihin.

”Olen tosi tyytyväinen tämän päivän peliin. Lyöminen oli parempaa kuin eilen, ja meni pari vähän pidempää puttia sisään. Olen välttänyt isommat virheet, mikä oli kisassa tavoitteena”, Castren kertoi.

Solheim Cupin suhteen Castren on jo antanut näyttönsä, jotka mitä todennäköisimmin riittävät villin kortin valintaan, mutta täysin varma hänenkään edustuspaikkansa ei vielä ole. Castren voi kuitenkin huippusijoituksella varmistaa vielä paikkansa maailmanlistan kautta.

LET-rankingin ratkettua neljä seuraavaa pelaajaa valitaan maailmanlistan sijoitusten perusteella, ja Castrenilla on kaikki edellytykset nousta tähän ryhmään. Aivan kärkisijoille yltäessään Rolex Rankingsin sijalla 50 olevalla Castrenilla on mahdollisuus nousta jopa maailmanlistan parhaaksi eurooppalaiseksi ohi Sophia Popovin (28:s).

Luvassa on siis suomalaisittain huippujännittävä Open-viikonloppu, jossa golfin ystävät saavat jännittää sekä sinivalkoisten major-menestystä että Solheim Cupin loppurankingeja.

Georgia Hallin rinnalla kisan kärkipaikalla on seitsemän birdieä perjantaina tehnyt Yhdysvaltain Mina Harigae (-7). Lyönnin päässä kärkikaksikosta seuraavat Korean Sei Young Kim ja Yhdysvaltain Lizette Salas. Heistä puolestaan lyönnin päässä on seitsemän pelaajan ryhmä joukossaan Koerstz Madsenin ja Maguiren lisäksi muun muassa Ruotsin Madelene Sagström, Lexi Thompson sekä U.S. Open -voittaja Yuka Saso.

Kilpailun toinen kierros on vielä osin kesken. Kentällä on vielä myös päivän viimeisten ryhmien joukossa kierrokselleen lähtenyt kisan kolmas suomalainen, Ursula Wikström. LET-konkarin Open-urakka on jäämässä kahteen kierrokseen, sillä hän on kahdeksan reikää pelattuaan yhteistuloksessa +8 ja seitsemän lyöntiä cut-rajan väärällä puolella.

Päivän kenties kovimmasta tempusta vastasi eurooppalaisen naisten huippugolfin legenda, Englannin Laura Davies. 57-vuotias Davies hurjasteli peräti seitsemän birdien voimin kierrostuloksen 70 (-2) ja selvitti paria sivuavalla yhteistuloksellaan komeasti kilpailun cutin. Carnoustien kilpailu on nelinkertaiselle major-voittajalle ja golfin Hall of Fameen vuonna 2015 valitulle Daviesille jo 41:s Women’s Open.

Olosuhteet Carnoustiessa olivat perjantaina lähes ihanteelliset, mutta lauantaina sää on ennustettu heikentyvän.

”Olosuhteet ovat olleet tosi hyvät. Huomenna pitäisi ilmeisesti tulla aika paljon vettä, mutta täällä sää voi muuttua nopeasti, joten katsotaan mitä huominen tuo tullessaan. Tuuli on pysynyt aika lempeänä, vaikka onhan kenttä tosi haastava ilmankin tuulta. Harjoituskierroksella tuuli enemmän, ja silloin piti miettiä mailavalintoja. Etenkin kolme viimeistä reikää ovat aika jäätävät, jos on kova tuuli”, Castren kuvaili.

Lue seuraavaksi: Nuutisen aggressiviinen pelisuunnitelma toimi − Women's Openin top 10 nurkan takana

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • PokiTuuppari says:

    Nuutisen ainoa Solheim mahdollisuus on sijoittua LET listalla 2 parhaan joukkoon, koska Matthew ei todellakaan anna pienelle Suomelle markkinointisyistä kahta villiä korttia ja mikäli Sanna taas nappaa paikkansa LET:in kautta, Madden paikka voi olla samasta syystä yllättävän tiukassa.

  • Bunkkeripete says:

    Castrenin villi kortti on aivan varma riippumatta siitä, saako Nuutinen paikan LETin kautta vai ei. Sen sijaan Sanna ei tule villiä korttia saamaan, muttei se mistään markkinointisyistä johdu. Matthew ei anna (eikä antaisi kukaan muukaan kapteeni) villiä korttia yhdellekään ensikertalaiselle, joka ei ole koskaan pelannut yhtään ammattilaiskisaa Yhdyvalloissa, jossa Solheim nyt pelataan.