[13][26]

[13][26]
Kilpagolf

Nuutinen Göteborgin kisan ehdottomia onnistujia, vaikka lopun ajatteleminen sattuu

Sanna Nuutisen edelle Scandinavian Mixed -turnauksesssa kiilasi vain kaksi LET-pelaajaa. Kuva: Getty Images

Kaksi viimeistä reikää haihduttivat Sanna Nuutisen haaveet sijoituksesta kärkikymmenikköön historiallisessa turnauksessa.

Sanna Nuutinen (-8) ei pystynyt toivomaansa esitykseen Göteborgissa Vallda Golf & Country Clubin kentällä käydyn Scandinavian Mixed -turnauksen neljännellä kierroksella. Hän pelasi sunnuntaina tuloksen 73, ja putosi top 10:stä jaetulle 18. sijalle.

Nuutinen aloitti historiallisen European Tourin ja Ladies European Tourin kilpailun päätöskierroksen birdiellä, mutta teki heti perään kaksi bogia. Nelosen birdie palautti hänet kierroksellaan par-tilanteeseen, kunnes etuysin lopulla alkoi jälleen tapahtua.

Seiskalla tulleen bogin jälkeen Nuutinen iski kolme peräkkäistä birdieä, ja oli uudelleen tukevasti kiinni top 10 -sijoituksessa.  Nuutinen oli 15. reiän bogin ja 16. reiän birdien myötä kierrostaan edelleen kaksi alle, mutta lopun bogey ja tuplabogey estivät korkean sijoituksen.

”Tänään oli vaikea päivä. Tuulista, kovat pinnat ja haastavat liput (lipunpaikat). Ei ollut missään vaiheessa helppoa, mutta onnistuin pelaamaan omalla heikolla pelillä ihan ok tulosta. Viimeiset kaksi väylää harmittavat – tai harmittaa on hyvin lievä ilmaisu, sillä suorastaan sattuu, kun niitä ajattelee. Sain onneksi puhuttua tämän päivän lopetuksen ja kisan kokonaisuutena läpi valmentajien kanssa ja se helpotti omaa oloa”, Nuutinen sanoi.

”Onneksi valmentaja näki telkkarista ja caddie-valmentaja ihan vierestä, mitä tuolla kentällä tapahtuu, kun on se ”off-päivä”. Uskon, että täältä saamani oppi on kallisarvoista ja tunnen oman pelini ja tendenssini taas paljon paremmin. Nämä kokemukset auttavat, kun seuraavan kerran isossa kilpailussa ollaan takaysillä pelaamassa mahdollisesti jopa kilpailun voitosta. Prosessi jatkuu, kisoja tulee lisää, vastoinkäymiset opettaa ja muita kliseitä tähän, sillä nyt ei voi muutakaan ja syvällä sisimmässäni uskon niihin.”

Vaikka kolmen lyönnin päässä kärjestä 54 reiän jälkeen olleella Nuutisella oli sunnuntaina mahdollisuudet vaikka mihin, ei jaettu 18. sija ET-LET-kilpailussa ole lainkaan hassumpi suoritus.

Jonathan Caldwell otti Vallda Golf & Country Clubilla yllätysvoiton. Kuva: Getty Images

Hän ylsi pelkät LET-pelaajat huomioiden jaetulle kolmannelle sijalle edellään vain turnauksen kolmonen Alice Hewson ja kymmenettä sijaa jakanut Olivia Cowan. Kun otetaan vielä huomioon, että LET:n ranking-pisteet määräytyivät naisten keskinäisten sijoitusten mukaan, pönkitti kulunut viikonvaihde mukavasti Nuutisen asemia kiertueen kokonaiskilpailussa.

”Kokonaisuudessaan hieno kisa, ja oli ilo päästä heittämään kivet Annika Sörenstamin kanssa vikalla griinillä ja kiittää häntä tapahtumasta”, reilut 11 500 euroa tienannut Nuutinen totesi.

Toinen jatkokierroksilla pelannut suomalainen Kalle Samooja (-2) oli kahden ensimmäisen kierroksen aikana kärkikahinoissa, mutta menetti viikonloppuna otteensa. Vain yhden birdien sunnuntaina kirjanneelle Samoojalle merkittiin myös kaksi bogia ja yksi tuplabogey, mikä johti 75 lyönnin tulokseen sekä jaettuun 52. sijaan.

”Huono viikonloppu. Ei siinä sen kummempaa”, Samooja kommentoi kaksijakoista kilpailua tiedotteessa.

Päivän kovin kierros tietää usein hyviä asioita, ja tuloksen 64 lyöneelle Jonathan Caldwellille (-17) se merkitsi Ruotsin golfin kahden suurimman sankarin, Annika Sörenstamin ja Henrik Stensonin isännöimän turnauksen voittoa.

Adrian Otaeguilla olisi ollut 18. reiän nelosella mahdollisuus viedä ratkaisu uusintaan, mutta espanjalainen ei onnistunut parimetrisessä par-putissaan.

Voitto oli 145 160 euroa palkintorahaa kuitanneelle Caldwellille uran ensimmäinen European Tourilla. Pohjoisirlantilainen oli ennen tämän viikon turnausta maailmanlistalla sijalla 456, mutta tekee seuraavassa listapäivityksessä melkoisen loikan.