Nuutinen ainoana suomalaisena jatkoon Ladies Scottish Openissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Nuutinen ainoana suomalaisena jatkoon Ladies Scottish Openissa

Sanna Nuutinen pelaa LET:n ja LPGA Tourin yhteiskilpailun jatkokierroksilla. Kuva: Getty Images

Sanna Nuutinen on maailmantähtien joukossa vain kolmen lyönnin päässä seitsemättä sijaa jakavista pelaajista.

Sanna Nuutinen eteni lopulta ainoana suomalaisena jatkokierroksille Renaissance Clubilla North Berwickissä meneillään olevassa Ladies Scottish Openissa.

Perjantain hienon esityksensä myötä kokonaistilanteeseen +1 kiivennyt Nuutinen on parhaillaan 23. sijalla, kuusi lyöntiä johtopaikkaa jakavista USA:n Stacy Lewisistä ja Espanjan Azahara Munozista. Seitsemättä sijaa jakaviin pelaajiin eroa on puolet vähemmän.

Skotlannin turnaus on Ladies European Tourilla ensimmäinen viiteen kuukauteen. Vaikka LET-pelaajien kisatuntuma on tämän kauden osalta lähes olematon, ei Nuutisen otteista ole isommin paistanut ruosteisuus.

Tämän taustalla lienee pitkän tauon tuoneet mahdollisuudet, joita ei voi kesken kisakauden normaalisti toteuttaa.

”Treenasin tauolla kuin hullu, mutta kuitenkin rennosti. Kevät oli kivaa, kun saattoi pelata ja harjoitella vähemmän tavoitteellisesti. Pelailin kavereiden kanssa, mutta kisojen lähestyessä tekemisessä on ollut toisenlainen ilme. Tekniikkaa, fysiikkaa ja pelin kaikkia osa-alueita on kehitetty määrätietoisesti”, Nuutinen sanoi turnauksen aattona.

Asiantuntevaa tukea hän saa tarvittaessa päivittäen valmentajaltaan Niklas Dahlgrenilta, joka toimii myös suojattinsa caddiena kilpailussa.

LET:n ja LPGA Tourin yhteiskilpailun karsintaraja on asettumassa +5:n kohdalle. Rajan ylitys olisi vaatinut Ursula Wikströmiltä (+8) kolme lyöntiä ja Noora Komulaiselta (+11) kuusi lyöntiä paremman tuloksen.

Komulainen oli vielä toisen kierroksen puolivälissä matkalla kohti jatkokierroksia, mutta virheiden sävyttämä takaysi vaati häneltä 43 lyöntiä.

Cut-raja oli liikaa myös monelle nimekkäälle pääkiertuevoittajalle, kuten Angela Stanford, Jodi Ewart Shadoff ja Caroline Hedwall.

Kisan kolme parasta, joilla ei ole vielä osallistumisoikeutta ensi viikolla Troonissa pelattavaan Women’s British Openiin, saavat paikan tähän kauden ensimmäiseen major-kilpailuun.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje