[10][17]
SM-kilpailut

Nuorten reikäpelimestaruudet ratkottiin Botnia Golfissa

Nuorten reikäpelin SM-mitalistit.

Kauhajoen reikäpeleissä kruunattiin kuusi Suomen mestaria kolmessa eri ikäluokassa.

Nuorten (16-, 18- ja 21-vuotiaat) reikäpelimestaruuksista kamppailtiin tällä viikolla Kauhajoella Botnia Golfissa. Avauspäivän lyöntipelikarsinnan jälkeen vuorossa oli reikäpeliosuus, joka huipentui perjantain mitaliotteluihin.

Aamupäivän välieristä 21-vuotiaiden poikien finaaliin raivasivat tiensä Kullo Golf Clubin Jonatan Jolkkonen voittamalla (2/1) Pickalan Jesse Waaralinnan, sekä Porin Golfkerhon Aleksi Linden, joka pudotti (1/0) isäntäseuran Eero Peltoniemen pronssiotteluun. Finaalissa Jolkkonen oli Lindeniä vahvempi luvuin 2/1.

”Tänään oli ihan ok päivä. Ekan pelin pelasin oikeastaan paremmin. Tein siihen seitsemän birdietä. Toka oli vähän heikompaa pelin tasoa, mutta kyllä siihenkin muutama birdie tehtiin ja se riitti tänään. Olihan se kiva voittaa. Kauden eka voitto”, sanoi aikaisemmin kesällä 21-vuotiaiden lyöntipelissä SM-hopeaa saavuttanut Jolkkonen.

Poikien pronssiottelun (vs. Eero Peltoniemi) vei Jesse Waaralinna ensimmäisen jatkoreiän birdiellä.

T21-sarjan suomenmestaruus meni Ålands Golfklubbin Emma Lindmanille. Hän eteni finaaliin lyömällä tasokkaassa semifinaalissa Golf Talman Nicola Fallin. Ottelun päätyttyä 16. reiälle, oli Lindman tilanteessa viisi alle parin. Lindman jatkoi lähes virheetöntä peliään myös finaalissa, jossa hän voitti Nokia River Golfin Emmi Jalkasen luvuin 4/2. Matsi päättyi näyttävästi Lindmanin eagleen.

”Pelasin todella hyvin tänään. Ensimmäinen kierros oli paras. Tein monta birdieä ensimmäisellä ysillä ja paljon pareja ja pari birdieä lisää takaysillä. Finaalikierros oli ok, myös siihen sain kivasti birdiejä”, kertoi ensi viikolla Ruotsissa pelattavaan LETAS-kilpailuun osallistuva Lindman.

Kysessä oli Lindmanin ensimmäinen suomenmestaruus, ja samalla viimeinen juniorikilpailu.

Tyttöjen pronssiottelu ratkesi poikien tavoin ensimmäisellä jatkoreiällä, kun Nicola Fall käänsi birdieputillaan tasaisen ottelun itselleen. Pronssi oli Fallille kauden toinen, sillä hän oli kolmas myös heinäkuun alussa pelatuissa naisten SM-reikäpeleissä. Kesäkuussa 21- vuotiaiden tyttöjen lyöntipelin SM-kultaa voittanut Pickalan Ida Horttanainen oli neljäs.

Aurinko Golfin Eemil Alajärvi jyräsi vakuuttavasti 18- vuotiaiden poikien Suomen Mestaruuteen. Välierässä kaatui Tarinagolfin Mikko Tykkyläinen luvuin 5/3, eikä Nurmijärven Golfklubin Eemeli järvinen ollut finaalissa (4/3) paljon enemmän sanottavaa. Alajärvi viihtyy reikäpeleissä, vaikka tämän päivän suoritukseensa hän ei niin tyytyväinen ollutkaan.

”Tänään ei ollut erikoinen päivä. En kertaakaan ollut missään ongelmissa, mutta ei mitään loistopeliä ollut. Sellaista tasaista paria. Finaalissa Eemeliä vastaan aloitin hyvin. Eemeli teki alkuun pari huonoa bogia, ja sitten itse sain pari hyvää birkkua, niin sain siihen alkuun aika hyvän etumatkan. Takaysi sitten vähän taisteltiin, mutta se riitti”, Alajärvi sanoi.

Pickalan Jaapo Jämsä oli Mikko Tykkyläistä pronssiottelussa parempi.

Koski-Golfin Krista Junkkari otti ensimmäisen SM-kultansa voittamalla ensin välierissä seurakaverinsa Nea Heikkisen numeroin 7/6 ja finaalissa Aura Golfin Elina Saksan luvuin 3/1. Saksalle hopea oli jatkoa kesäkuussa otetulle U18-tyttöjen lyöntipelin SM-pronssille.

”Eka rundi oli tosi hyvää golfia, mutta tokalla rundilla vähän lyönti alkoi hajoilemaan ja putit eivät uponneet enää niin hyvin. Lopussa sain taas vähän pelistä kiinni ja tällä kertaa riitti”, Junkkari totesi.

Pronssiottelussa Sarfvik Golfklubin Erika Danielsson päihitti Nea Heikkisen lukemin 3/2.

Saku Tuusa ei antanut 16-vuotiaiden poikien sarjassa muille mahdollisuuksia. Välierissä kaatui Jyväs-Golfin Santtu Salo selvin 5/4 lukemin, eikä Suur-Helsingin Golfin Eero Pohjolalla ollut parempia konsteja (4/2) Tuusan kaatamiseksi.

Tuusa kertoi pitkien suorien avauslyöntiensä olleen takuu voittoisille esityksilleen kilpailussa.

”Tänään eka rundi meni hyvin, mutta tokalla oli vähän haasteita. Takaysillä tuli vähän huonoja osumia ja vinoja lyöntejä, mutta niistä sitten selvittiin. Vahvuus oli koko kisan aikana pitkät ja suorat avaukset, sain ne tosi hyvin peliin”, Tuusa kertoi.

Pickala Golfin Samu Rytsölä voitti pronssiottelussa Santtu Salon lukemin 5/4.

Aulangon Golfklubin Oona Kuronen kaatoi 16-vuotiaiden tyttöjen sarjan finaalissa niukasti (1/0) Salo Golfin Elina Saarisen.

”Ensimmäinen kierros oli vähän stressivapaampi, kun en ollut missään vaiheessa tappiolla. Toisen kierroksen alussa meinas väsy hiipiä takaraivoon, mutta hyvin pystyin tsemppaa loppuun asti, ja Elinan kanssa pelattiin hyvin ja tasaisesti”, totesi henkisiä voimavaroja vahvuutenaan pitänyt Kuronen.

Aura Golfin Aada Rissanen voitti pronssiottelussa Viipurin Golfin Ada Huhtalan luvuin 2/1.

Lähde: tiedote