[6][5]

[6][5]

Nuorten esiinmarssi PGA Tourilla jatkuu – huippulupaavalle Niemannille ensimmäinen voitto

Tyypillisesti hillitty Joaquin Niemann tuulettaa ensimmäistä PGA Tour -voittoaan sydämensä kyllyydestä. Kuva: Getty Images

Maailman amatöörilistan entinen ykkönen oli kauden avauskisassa täysin omaa luokkaansa.

Joaquin Niemann (-21) antoi viikonvaihteessa Presidents Cupin kansainvälisen joukkueen kapteenille Ernie Elsille mietittävää suunnitellessaan tulevia villi kortti -valintoja. Sen verran vakuuttava oli nuorukaisen esitys PGA Tourin kauden 2019–2020 avanneessa kilpailussa.

Hän pelasi A Military Tribute at The Greenbrier -turnauksen viimeisellä kierroksella tuloksen 64, ja jätti toiseksi sijoittuneen Tom Hogen peräti kuuden lyönnin päähän.

Niemann, 20, aloitti neljännen kierroksen kahden lyönnin johtoasemassa, ja painoi kaasua loppusuoralla tehden kolme birdieä putkeen Old White TPC -kentän rei’illä 16–18.

”En ikinä kuvitellut, etttä tämä hetki toteutuisi. Tuskin maltan odottaa, että pääsen juhlimaan voittoa kotiin kaikkien kavereideni kanssa”, hän sanoi.

”Minulla oli alusta alkaen jännittävä fiilis, että voitan tämän kilpailun. Tavallisesti en pahemmin tuulettele. Mutta tunne parilla viimeisellä reiällä oli niin mieletön, etten voinut vastustaa.”

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1931, kun PGA Tourilla on kaksi alle 21-vuotiasta voittajaa. USA:n Matthew Wolff voitti kesäkuussa 3M Openin oltuaan 20 vuotta ja kaksi kuukautta.

Santiagossa Chilessä varttunut Niemann kohosi maailman amatöörilistan ykköseksi, kunnes ryhtyi ammattilaiseksi vuonna 2018. Hän pelasi vuonna 2019 ensimmäisen täyden kauden PGA Tourilla, ja sijoittui FedEx Cupin pisteissä 67:nneksi.

Presidents Cupin kansainväliseen joukkueeseen on jo valittu kahdeksan pelaajaa. Joten kapteeni Elsin hallussa on vielä neljä villiä korttia. Nämä eteläafrikkalainen julkaisee marraskuun neljäntenä päivänä.

”Olisi unelma pelata Presidents Cupissa. Joukkue on tänä vuonna todella hyvä, ja monet hyvät pelaajat taistelevat jäljellä olevista paikoista. Toivottavasti tämä voitto auttaa”, maailmanlistalla 50:n joukkoon noussut Niemann sanoi.

Ensimmäisenä chileläisenä USA:n kiertueella voittanut Niemann nousi tempullaan myös kahden vaikuttavan pelaajan rinnalle: hän on Seve Ballesteroksen ja Rory McIlroyn ohella ainoa ei-yhdysvaltalainen, joka on sijoittunut 20-vuotiaana ykköseksi PGA Tourin kilpailussa.

Länsi-Virginiassa pelatun kisan paras eurooppalainen oli niin ikään nuoriin tähtiin kuuluva Viktor Hovland (-12). Norjalainen pelasi viikonvaihteessa ensimmäisen turnauksensa PGA Tourin virallisensa jäsenenä.