[6][5]

[6][5]

Elina Nummenpäälle paras sijoitus lähes vuoteen – ruotsalaistähdelle kauden toinen voitto

Elina Nummenpää esitti Belgian avoimissa kauden parastaan. Kuva: Tristan Jones/LET

Nummenpää ei pysynyt Belgian turnauksen viimeisellä kierroksella parhaiden tahdissa.

Elina Nummenpään (-4) otteista puuttui kahden ensimmäisen päivän kaltainen päättäväisyys Belgian Wanzessa pelatun Ladies European Tourin finaalikierroksella. Hän löi turnauksessa sunnuntaina tuloksen 74, ja otti jaetun 14. sijan.

Jaetulta neljänneltä tilalta päätöspäivään lähtenyt Nummenpää oli tehnyt kahdella ensimmäisellä kierroksella yhteensä kaksi bogia. Kolmannella kierroksella hänelle kirjattiin kolme bogia lisää ja näiden päälle yksi tuplabogey, jotka muodostuivat kolmen birdien päivänä esteeksi top 10 -sijoitukselle.

Vaikka enemmänkin olisi ollut otettavissa, saavutti Nummenpää Belgian Ladies Openissa kovimman tuloksensa naisten Euroopan kiertueella lähes 11 kuukauteen. Nummenpää aloitti kautensa Keniassa 26. sijalla, mutta Belgiaan hän saapui allaan neljä karsiutumista.

”Hyvään paikkaan tuli hyvä sijoitus, ja ainakin pääsin pelaamaan kärkisijoista. Pari edellistä kisaa olivat menneet penkin alle, joten teki hyvää päästä takaisin pelaamaan ehjää peliä hyvistä sijoituksista”, Nummenpää sanoi.

”Viimeinen päivä kyllä harmittaa ja tuntuu tyhjältä. Ei suurempia missejä, mutta takalenkillä tuli heikko hetki heti birdien perään. Ensin bogey korttiin kahden kohtuu hyvän lyönnin jälkeen ja seuraavalla draivi pitkään heinään, josta tupla korttiin 12. reiällä.”

Suomalaisista parhaiten (70) kolmannella kierroksella pelasi 23:nneksi sijoittunut Ursula Wikström jääden lyönnin Nummenpäästä. Karina Kukkonen (par) oli 41:s ja Emilia Tukiainen (+6) sijoittui jatkoon päässeistä kolmanneksi viimeiseksi eli 66. tilalle.

Belgian Ladies Openin voiton vei Linn Grant (-15) lyönnillä ennen Englannin Cara Gaineria. Ykköstila oli ruotsalaiselle jo kauden toinen. Ruotsin Maja Stark ja Sveitsin Morgane Metraux (-12) jakoivat kolmannen sijan.

Kausi Ladies European Tourilla on sujunut tukevasti länsinaapurin komennossa, sillä jatkuvasti kärkisijoja pommittavilla ruotsalaisilla on kolmoisjohto kiertueen pistetilastossa. Kärjessä on Maja Stark ennen Johanna Gustavssonia ja Linn Grantia.

Belgian turnauksen sivuuttanut edellisviikon LET-voittaja Tiia Koivisto on parhaana suomalaisena seitsemäntenä.

Lue seuraavaksi: Belgian kisan kärkikahinoihin nousseen Elina Nummenpään huippuotteet jatkuvat