Nousukuntoinen Oosthuizen kärkeen - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Nousukuntoinen Oosthuizen kärkeen

Louis Oosthuizenin vahvat otteet herättävät lupauksia myös Mastersia ajatellen. © Getty Images

Louis Oosthuizen (-17) pelasi lauantaina toisen peräkkäisen 66 lyönnin kierroksen Shell Houston Openissa. Tämä antoi aihetta pieneen irtiottoon – Oosthuizen johtaa kisaa kahdella lyönnillä ennen Hunter Mahania.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

”Tulostaululla ei näytä helpolta minun takanani. Siitä (finaalikierroksesta) on tulossa rankka, mutta uskon olevani valmis”, Oosthuizen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Oosthuizen teki aurinkoisella, mutta tuulisella Redstonen kentällä heti alkuun kaksi bogia. Siihen virheet katkesivatkin. Jatkossa kahdeksan birdietä tehtailleen eteläafrikkalaisen peli sujui niin hyvin, että hänellä riitti myös aikaa ihailla maisemia.

”Takayhdeksiköllä oli todella kaunista. Aurinko paistoi ja 15:llä kenttä näytti uskomattomalta.”

Toiseksi noussut Mahan vastasi päivän kovimmasta kierroksesta. Hänen putterinsa oli lauantaina kuuma, sillä tulokseen 65 sisältyi neljä vähintään seitsemänmetristä upotusta.

Hunter Mahanin putteri oli Houston Openin kolmannella kierroksella kuuma.  &copy Getty Images

Hunter Mahanin putteri oli Houston Openin kolmannella kierroksella kuuma. &copy Getty Images

Luottavaisena Mastersia odotteleva Mahan on sijoittunut Houstonissa kolme kertaa Top 10:een sitten vuoden 2007. Tämän vuoksi hän ei ajatellut vakavissaan jättää kisaa väliin, vaikka Augustassa riittää jo valmistautujia.

”Ehkä mietin sitä sekunnin. Mutta tämä on kenttä, jossa olen pelannut hyvin, ja halusin tulla yrittämään voittoa. Augustassa asiat sujuvat sitten omalla painollaan.”

Kahtena ensimmäisenä päivänä kisaa johtaneet Carl Pettersson (torstai) ja Brian Davis (perjantai) jakavat kolmatta sijaa tilanteessa -14. James Driscoll (-12) on viidentenä, ennen tilanteessa 11 alle olevia Ryan Palmeria, Keegan Bradleytä ja Phil Mickelsonia.

Kolminkertaisen major-voittajan Ernie Elsin on voitettava Houstonissa, mikäli hän aikoo olla mukana torstaina käynnistyvässä Mastersissa. Els ei ole missannut yhtään Mastersia sitten vuoden 2003, mutta tämän hetken perustella mainittu putki on katkeamassa tähän vuoteen.

”Big Easy” on ennen finaalikierrosta tilanteessa -8. Hän laskeskeli tarvitsevansa sunnuntaina tuloksen 62-63 tavoitteensa toteutumiseksi: ”Se on vaativa tavoite, mutta kaikki peliin”, Els sanoi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Peräti 90 pelaajaa selvitti cut-rajan Houston Openissa. Tämä on enemmän kuin yhdessäkään PGA Tourin kilpailussa (ei major) sitten vuoden 1981 Travelers Championshipin. Kolmannen kierroksen jälkeisen cutin jälkeen sunnuntaiksi kentälle jäi vielä 70 pelaajaa.

Lauantain kierrosta olivat seuraamassa myös Yhdysvaltain entinen presidentti George H.W. Bush puolisonsa Barbaran kanssa. Bushit asuvat Houstonissa, ja ovat tuttu näky kaupungissa eri lajien urheilutapahtumissa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje