Nouseva puolalaistähti sinetöi Manner-Euroopan voiton Ryder Cupin katsastuksissa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Nouseva puolalaistähti sinetöi Manner-Euroopan voiton Ryder Cupin katsastuksissa

Adrian Meronk otti osuvassa paikassa ainoan voittonsa Hero Cupissa. Kuva: Getty Images

Voittajajoukkueesta neljä pelaajaa ei hävinnyt turnauksessa ainuttakaan kamppailua.

Ison-Britannian ja Irlannin joukkue lähti terästäytyneenä Abu Dhabissa päättyneen Hero Cupin kaksinpeleihin. Se onnistuikin ottamaan Tommy Fleetwoodin (3/2 vs. Thomas Pieters) ja Tyrrell Hattonin (5/4 vs. Antoine Rozner) toimesta kaksi pistettä aamun ensimmäisissä matseissa. Ilmassa olleet merkit enteilivät tasaista loppuhuipennusta.

Osa GB&I:n hallussa olleista matseista kääntyi kuitenkin vähitellen Manner-Euroopan suuntaan. Lopulta Adrian Meronk sai lyödä haasteottelulle viimeisen sinetin otettuaan tiukan 1/0 voiton Callum Shinkwinistä. Ratkaisu syntyi, kun puolalainen upotti lähes kymmenmetrisen birdie-putin Abu Dhabi Golf Clubin kentän 18. reiällä.

Manner-Eurooppa voitti sunnuntain singelit 6–4 ja koko ottelun numeroin 14,5–10,5.

”Mahtavaa! Voin vihdoinkin rentoutua – viimeiset kaksi tuntia olivat yhtä jännittämistä oman matsini jälkeen. Tämä on ollut hieno viikko. Olen todella onnellinen kavereiden puolesta. On ollut helppo toimia tämän joukkueen kapteenina”, Francesco Molinari sanoi.

Molinari johti joukkojaan tyylillä etulinjassa, sillä hän oli yksi joukkueen neljästä pelaajasta, joka ei kokenut turnauksessa ainoatakaan tappiota. Päätöspäivänä italialaisen kovaa virettä sai maistaa Shane Lowry, joka hävisi Hero Cupissa kaikki ottelunsa.

Lowryn kunniaksi on todettava, että tasainen avausottelu olisi voinut kääntyä kummalle tahansa, mutta pienet marginaalit kallistuivat tällä kertaa Molinarin eduksi.

Seamus Powerin ja Nicolai Højgaardin ottelu oli Ison-Britannian ja Irlannin menestyksen kannalta äärimäisen tärkeä koitos. Powerin pyrkimys nousta tasoihin kaatui 17. reiällä epäonnistuneeseen yli kaksimetriseen puttiin. Kun myös viimeinen reikä tasattiin, meni ottelu lukemin 1/0 tanskalaiselle.

Kolmas peräkkäinen voitto olisi voinut siivittää GB&I:n jonkinlaiseen hurmokseen, mutta tämän pidemmälle sen momentum ei riittänyt.

Molinarin ohella Manner-Euroopan joukkueen syömähampaat olivat Højgaard, Victor Perez sekä Guido Migliozzi. Nelikko kokosi hienon saldon, kolme voittoa ja yksi tasapeli. Tällaisilla näytöillä voi olla olennainen vaikutus, kun Abu Dhabissa paikalla ollut Euroopan joukkueen kapteeni Luke Donald tekee ensi syksynä valintojaan Ryder Cupiin.

Isosta-Britanniasta ja Irlannista kolmeen voittoon ylsivät Tommy Fleetwood ja Robert MacIntyre.

Hero Cup on käytännössä sama turnaus kuin edesmenneen Seve Ballesteroksen perustama ja edellisen kerran vuonna 2013 pelattu Seve Trophy. Ballesteroksen lapset nostivat viime syksynä metelin, kun paluun tehneen haasteottelun nimi muutettiin. He kokivat ratkaisun loukanneen hänen isänsä muistoa.

Haasteottelua sponsoroiva moottoripyörävalmistaja Hero ymmärrettävästi halusi nimensä kilpailuun. DP World Tour olisi kuitenkin jollain tavalla voinut nostaa Ballesteroksen persoonaa esille Hero Cupissa, mutta tähän se ei jostain syystä vaivautunut.

Ballesteros on lajin eurooppalainen legenda, joka voitti urallaan 50 kilpailua DP World Tourilla. Tällä hän on kiertueen kaikkien aikojen voittotilaston kärjessä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)