Oliver Lindell on noussut CT-finaalin voittotaistoon. Kuva Getty Images
Challenge Tour | Kilpagolf |
2.11.2017

Nouseeko huippukierrosta pelaava Lindell European Tourille? – voitto auttaisi myös Pulkkasta

Finaalin voitto tai kakkossija tietäisi Oliver Lindellille European Tourin pelioikeutta.

Suomen Oliver Lindell on noussut Challenge Tourin finaaliturnauksen kärkisijoille. Lindell oli 16 reikää toista kierrosta pelattuaan tuloksessa -10 ja jakoi kilpailun kärkipaikkaa Argentiinan Estanislao Goyan kanssa.

Lindellin panokset kilpailussa ovat kovat, sillä finaalin voittamalla hän nousisi Challenge Tourin rahalistan 15 parhaan joukkoon, mistä olisi palkkiona European Tourin pelioikeus ensi kaudeksi. Myös yksin ansaittu kakkossija riittäisi todennäköisesti nostamaan Lindellin viidentoista joukkoon.

19-vuotias porvoolainen on viikonloppuna uransa kovimman haasteen edessä, mutta kaikki mahdollisuudet kärkisijoihin ovat olemassa. Suoran pelioikeuden lunastaminen finaalin huippupelillä, viimeisellä mahdollisella hetkellä, olisi Lindelliltä ilmiömäinen suoritus.

Lindellin mahdollinen voitto olisi suomalaisille muutenkin ilouutinen, sillä se varmistaisi Tapio Pulkkaselle rahalistan ykköstilan.

Pulkkasella oli Omanissa torstaina katastrofaalinen päivä. Hän putosi 83 (+11) lyönnin kierroksellaan koko joukon viimeiseksi ja kauas kärkikamppailuista. Rankingvoitto ei käytännössä ole enää Pulkkasen omissa käsissä.

Peli rahalistan voiton suhteen on nyt selvä: jos finaalin voittaa Julien Guerrier, Aaron Rai, Oliver Farr, Erik van Rooyen, Ryan Evans tai Chase Koepka, vie hän samalla nimiinsä myös kiertueen rahalistan, ja Pulkkanen on Road to Oman -rankingin kakkonen. Jos kisan vie nimiinsä joku muu, kiertueen rankingykkönen on Pulkkanen.

Koepkan (tilanteessa +3) mahdollisuudet näyttävät jo menneen, ja myös Guerrier (-1) alkaa olla kaukana voittotaistosta. Lähimpänä kärkeä ovat tällä hetkellä Farr (-7) ja Rai (-4). Van Rooyen ja Evans ovat tuloksessa -3.

Rahalistan kärkikolmikko jakaa kauden päätteeksi 60 000 euron bonuspalkintopotin, josta voittaja kuittaa 30 000, kakkonen 20 000 ja kolmas 10 000 euroa.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.