26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Nordqvistin johto Thaimaassa pitää

Anna Nordqvist teki perjantaina kolme bogeya ja kolme birdietä. Kuva: Getty Images.

Anna Nordqvist jatkaa LPGA Thailand -kilpailun kärjessä, vaikka pelasi perjantaina tuloksen par (72). Torstain kierroksen turvin ruotsalainen johtaa edelleen kilpailua yhdellä lyönnillä (-6).

Tulostason jäätyä toisena kilpailupäivänä varsin matalaksi, päivän parhaasta kierrostuloksesta 68 (-4) vastanneet Azahara Munoz ja Julieta Granada nousivat jakamaan kakkossijaa yhdessä Sandra Galin kanssa yhteistuloksella -5.

Avauskierroksen jälkeen hyvissä asemissa olleet Caroline Hedwall ja Suzann Pettersen joutuivat molemmat tyytymään plusmerkkiseen kierrokseen (73/ +1). Sen seurauksena skandinaavit tippuivat sijalle T11 yhdessä Inbee Parkin, Lexi Thompsonin, Lydia Kon, Jenny Shinin ja Brittany Langin kanssa. Eroa Nordqvistiin on neljä lyöntiä.

Nordqvistin kaksi LPGA Tourin voittoa tuli vuonna 2009. LET:llä hän voitti yhden kisan kausilla 2010 ja 2011. Sen jälkeen voittavaa virettä ei ole löytynyt.

”Viime kauden jälkeen olin pettynyt. En mielestäni pelannut huonosti, mutta en koskaan saanut mahdollisuutta voittaa. Tein töitä keskittyneesti koko kauden, unohdin kuitenkin jossain vaiheessa sen, miksi pelaan golfia – siksi että se on hauskaa”, Norqvist paljastaa.


Ruotsalainen vaihtoi hiljattain välineensä palloa myöten Taylor Maden tuotteisiin. Muutos sujui helposti ja antoi motivaatiota. Uusien välineiden ja uuden lähipelivalmentajan myötä löytyi myös hyvä lähipelituntuma.

”Minulla on hyviä ihmisiä apunani. He ovat olleet suurena apuna ja sitä kautta olen taas löytänyt uuden innon. Nyt tämä on ollut kivaa. Taustajoukot ovat kannustaneet minua eteenpäin ja nyt olen motivoituneempi kuin koskaan”, päättää Norqvist, joka synkimpinä hetkinään suunnitteli jopa uransa lopettamista.

Palkintorahaltaan 1,5 miljoonan dollarin eli 1,15 miljoonan euron arvoinen kilpailu päättyy sunnuntaina.

Sami Sarpakunnas

20.2 kello 13.47
Anna Nordqvist kiilasi LPGA Thailand -kisan kärkeen, ohi kisaan startanneiden maailmanlistan kymmenen kärjen. Myös maailmanlistan ykkönen, Korean Inbee Park, avasi kautensa.

Anna Nordqvist avasi vahvasti Honda LPGA Thailand -kilpailun Siam Country Clubilla. 26-vuotias ruotsalainen pelasi ensimmäisellä kierroksella tuloksen 66 (-6), jolla hän johtaa lyönnillä toisena olevaa Michelle Wietä.

Kovin paljon Nordqvistin ei kannata vielä tuuletella, koska kilpailussa ovat mukana kaikki maailmanhuiput, mukaan lukien kaikki pelaajat naisten maailmanlistan kymmenen kärjestä.

Kautensa avasi myös maailmanlistan ykkönen, Korean Inbee Park, joka on myös kilpailun hallitseva mestari. Park pelasi tuloksen 71 (-1), jolla hän jakaa sijaa 14.

Odotukset tälle kaudelle ovat korkeat, voittihan Park viime kaudella kuusi kilpailua, mukaan lukien kolme majoria: Kraft Nabisco Championshipin, LPGA Championshipin ja U.S. Women’s Openin.

”Haluan joka kausi olla parempi kuin edellisellä. Tulevalla kaudella siinä on tietenkin poikkeuksellisen paljon haastetta”, Park pohti kisan alla.

”Tiedossa on kovia viikkoja, mutta olennaista on pysyä iloisena ja olla miettimättä liikaa tulosta. Pitää keskittyä siihen, mitä voin tehdä ja mitä voin kontrolloida. Pelini on hyvässä iskussa. Minusta on mukava tulla tänne ja nähdä taas kaikkia muita (pelaajia)”, hän jatkoi.


Mukaan on kelpuutettu vain 70 osallistujaa. Kisassa jaetaan palkintorahaa 1,5 miljoonaa dollaria eli noin 1,15 miljoonaa euroa.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje