[13][26]

[13][26]
Nordic League

Toistakymmentä suomalaista käynnistää kilpailuvuotensa Nordic Liigan talvisarjassa

Kim Koivu, Lauri Ruuska ja Linus Väisänen ovat ennalta ajatellen talvisarjan vahvimmat kotimaiset pelaajat.

Nordic Liigan talvisarja alkaa tiistaina PGA Catalunya Resortin kahdella kentällä (Tour ja Stadium Course) pelattavalla turnauksella. Ecco Tourin järjestämään kilpailuun osallistuu 129 pelaajaa, joista 12 on suomalaisia.

Heistä Matias Honkala ehti jo aloittaa kilpailuruljanssinsa vuoden 2018 osalta Costa Ballenassa käydyssä maajoukkueturnauksessa, muille kisa on kalenterivuoden ensimmäinen.

Ennakkoon ajatellen suomalaisten vahvimpana valttikorttina voidaan pitää Kim Koivua, Lauri Ruuskaa ja Linus Väisästä.

Koivu lunasti ET:n karsinnoista vahvan kategorian Challenge Tourille. Hän debytoi ammattilaisena marras-joulukuun vaihteessa Australiassa pelatussa Euroopan kiertueen kilpailussa, jossa ylsi jatkokierroksille.

Ruuska oli tiistaina starttaavista suomalaisista paras Nordic Liigan viime kauden rankingissa 22. sijallaan. Paras hetki osui syyskuun loppuun, jolloin hän otti ensimmäisen voittonsa Suomen rajojen ulkopuolella pelaamassaan kilpailussa Ruotsin Uppsalassa.

Tässä Tapio Pulkkasen (vas.) kanssa harjoitteleva Lauri Ruuska voitti syksyllä Nordic Liigan kilpailun Uppsalassa. Kuva: Golfpiste

Väisänen pelasi viime kaudella villillä kortilla useamman Challenge Tourin kilpailun, ja ehti koluta 11 turnausta Nordic Liigassakin. Top 10 -sijoituksia tuli kolme, joista kaksi NL:n talvisarjan kisoista. Sipoolainen oli tuolloin Mediter Real Estate Mastersissa viides. Kolmanneksi sijoittunut Tuomas Salminen ei sen sijaan osallistu talvisarjan kahteen ensimmäiseen kilpailuun.

Väisänen oli Koivun tavoin mukana marraskuussa pelatusssa Euroopan kiertueen karsintafinaalissa, mutta ei päässyt kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Viimeistä kauttaan amatöörinä pelaavalla Sami Välimäellä on niin ikään potentiaalia tunkeutua kärkisijoille talvisarjan koitoksissa. Nuorukainen väläytteli jo viime kaudella osaamistaan Pohjoismaiden kiertueella, jonne ansaitsi syksyllä myös kortin karsinnoista.

Muut NL:n talvisarjan avauskilpailuun osallistuvat suomalaiset ovat Simo Haavisto, Kristian Kulokorpi, Miki Kuronen, Erik Myllymäki, Peter Puhakka, Kalle Sneck ja Miro Veijalainen.

Talvisarjaan kuuluu kaikkiaan neljä turnausta, joista kaksi ensimmäistä on Ecco Tourin ja kaksi jälkimmäistä Swedish Golf Tourin organisoimia.