[11][15]

[11][15]
Nordic League

Tapio Pulkkanen neljäs Nordic Liigan talvisarjan turnauksessa

Kolminkertainen ET-voittaja Mikael Lundberg kiilasi Ruotsin kiertueen ohjelmaan kuuluvan kisan ykköseksi.

Suomalaisten panos Espanjassa jatkuneessa Nordic Liigan talvisarjassa ei ollut kahden edellisen kilpailun veroinen. Tapio Pulkkanen oli jaetulla neljännellä sijallaan ainoa top 10:een yltänyt sinivalkoinen.

Pulkkanen (-10) pelasi kisan päätöspäivänä tuloksen 68 jääden voiton vieneestä Mikael Lundbergista neljä lyöntiä. Kymen Golfin kasvatin kaksi ensimmäistä kierrosta sujuivat 69 ja 67 lyönnillä.

”Missasin lyönneissä muutaman kerran oikealle, ja se toi ohjelmaa griineille. Tänään kuitenkin putit upposivat hyvin paria lukuun ottamatta. 13. reiän eaglekin antoi uskoa pelaamiseen”, Pulkkanen sanoi.

Kilpailun hyvin aloittanut (66) Oliver Lindell ei löytänyt kahdella viimeisellä kierroksella (71–71) kunnon menovaihdetta. Porvoolainen joutui tyytymään 11. sijaan, kahdeksan lyöntiä kärjelle hävinneenä.

”Peli sujui hyvin etuysillä ja takaysin alussa. 13. reiän avauksessa kadotin pallon karheikkoon, ja takaysin toinen tupla vei lopulta koko päivän pelihuumorini”, Lindell totesi.

Lauri Ruuska (-4) oli 16:s, muita suomalaisia ei mahtunut 20:n joukkoon.

Christopher Feldborg Nielsen (-13) varmisti hienolla esityksellään ruotsalaisten kaksoisvoiton. Tanskan Joachim Brandt Hansen (-12) sijoittui kolmanneksi.

SGT Winter Series Lumine Lakes Openin ykkönen Mikael Lundberg, 43, on voittanut urallaan kolme turnausta sekä Euroopan kiertueella että Challenge Tourilla. Edellisen ET-kisansa hän voitti Itävallassa vuonna 2014, jolloin isäntämaan kirkkain golftähti hävisi ruotsalaiselle uusinnassa.

Swedish Golf Tourin talvisarjan toinen, niin ikään Lumine Golf Clubilla pelattava kilpailu käynnistyy torstaina.