[6][5]

[6][5]
Nordic League

Sami Välimäki jälleen paras suomalainen ammattilaisturnauksessa

Voiton syrjässä kiinni ollut Välimäki teki kohtalokkaan tuplabogin Landeryd Mastersin viimeisellä reiällä.

Suomen lupaavimpiin amatööripelaajiin kuuluvan Sami Välimäen hienot otteet jatkuivat Nordic Liigaan kuuluvassa Swedish Golf Tourin kilpailussa.

Nokia River Golfia edustava pelaaja sijoittui Landeryd Mastersissa viidenneksi kokonaistuloksellaan 201 (-15).

Pelkkiä kuutosella alkavia kierroksia pelannut Välimäki löi sunnuntaina tuloksen 68. Hän jopa johti kilpailua ennen finaalikierroksen viimeistä reikää, mutta teki 18:lla harmikseen tuplabogin. Se avasi kilpailunsa birdieen päättäneelle isäntämaan Daniel Jennevretille (-17) tien voittoon.

Samassa rytäkässä ruotsalaiset Christian L. Nilsson ja Christian Larsson sekä Tanskan Niklas Nørgaard Møller kiilasivat nuorukaisen edelle.

Antti Ahokas (-1) oli Landerydissä 57:s, muut suomalaiset eivät selviytyneet kolmannelle kierrokselle.

Ruotsin Christopher Feldborg Nielsen jatkaa Nordic Liigan rankingin ykkösenä. Ahokas löytyy kuudennelta sijalta.

Välimäelle, 19, meneillään oleva vuosi on tuonut paljon onnistumisia. Hän voitti tammikuussa Gecko Touriin kuuluvan ammattilaiskilpailun Espanjassa ja nousi viikkoa myöhemmin Lissabonin lähistöllä pelattujen Portugalin avointen mestaruuskisojen ykköseksi.

Maaliskuussa käydyissä Italian avoimissa Timo Karvisen valmentama pelaaja oli neljäs ja heinäkuussa tuli Saksan avoimista kolmossija. Vierumäellä aiemmin tässä kuussa pelatussa Challenge Tourin kilpailussa Välimäki oli niin ikään paras suomalainen 11. tilallaan.