[11][17]

[11][17]
Nordic League

Lauri Ruuskalle ensimmäinen voitto Nordic Liigassa − "oikeaan suuntaan menty koko ajan"

Miro Veijalainen täydensi Uppsalassa hienoa suomalaispanosta neljännellä sijallaan.

Lauri Ruuska (-15) ylsi lauantaina uransa ensimmäiseen ykköstilaansa Pohjoismaiden kiertueella Nordic Leaguen finaalisarjaan kuuluvassa kilpailussa. Hän oli Söderbyssä pelatun GolfUppsala Openin paras jättäen kakkossijan jakaneet ruotsalaiset Rasmus Holmbergin ja Erik Ojan lyönnin päähän.

Tarinagolfia edustava pelaaja lähti päätöskierrokselle neljän lyönnin etumatkalta, mutta herkällä kirivaihteella liikkeelle lähteneet kilpailijat tekivät hänen päiväpuhteensa tukalaksi. Ruuska ehti jo menettää johtoasemansakin, mutta kiilasi reikien 10–14 jaksossa tulleiden birdieiden ansiosta itsensä uudelleen paalulle.

Ero kutistui yhteen lyöntiin, kun Ruuska teki 17. reiällä bogin, mutta hän pystyi tekemään hallitusti voittoon vaadittavan parin viimeisellä reiällä. 71 lyönnin kierros sisälsi par 73 -kentällä kaikkiaan viisi birdieä ja kolme bogia.

”Loppu meni jännäksi. Otin seitsemällätoista kolmen putin bogin ja 18:lla meinasi avaus karata oikealle lähelle outtia. Sain kuitenkin aikaan hyvän parin”, Ruuska sanoi.

”En halunnut tietää viimeisen kierroksen aikana muiden tuloksia. Nordic Liiga on kovatasoinen etenkin kärjen osalta, joten tiesin, että kaverit perästä tulee kovaa – niin kuin tulikin.”

Ruuska kertoi pelin lähteneen hyvin liikkeelle. Hän puttasin kaksi ensimmäistä päivää erittäin hyvin. Vaikka putti ei lauantaina ollut samalla tasolla, lyönti oli kuitenkin toimi hyvin.

”Tänään alku oli kaksijakoinen, kun tuli birkkuja ja bogeja vuorotellen. Oli vaan muutamia vähän huonompia lyöntejä mukana. Muuten tasaista hyvää peliä. Paikkoja oli – hyviä chippejä, mutta en saanut samalla tavalla ja birdieputteja kun kahtena ensimmäisenä päivänä.”

”Etenkin etuysin loppupuolella meni muutamia hyviä birkkupaikkoja ohi. Kahdellatoista löin kahdella päälle ja tein kolmen putin parin.”

Ruuskalle tämä vuosi on ollut hankalan viime kauden jälkeen varsin valoisa. Hän voitti kauden ensimmäisen Finnish Tourin kilpailun Nordcenterissä ja oli ykkönen myös Peuramaalla. Kolmas voitto kotimaan kentillä tuli heinäkuussa Talissa käydyssä lyöntipelin SM-turnauksessa.

”Lähtökohtana oli, että olin väsynyt viime viikon jälkeen.  Euroopan Tourin karsinnat ja karsiutuminen jatkosta olivat rankka kisa. Pari päivää huilia Suomessa teki hyvää.”

”Golf Uppsalan kisakenttä tuntui itselle ja omalle pelitavalle sopivalta, joten kisoja oli hyvä täällä jatkaa.”

Lauri Ruuskan mukaan tuore menestys antaa paljon itseluottamusta jatkoon. Kuva: Juha Hakulinen

Kyseessä oli vajaat 8500 euroa tienanneelle Ruuskalle myös kauden ensimmäinen top 10 -sijoitus Nordic Liigassa, jossa hän on pelannut kaudella 2017 yhteensä 12 kilpailua. Hän nousi voittonsa siivittämänä NL:n rankingissa toiseksi parhaana suomalaisena sijalle 17. Uppsalassa karsiutunut Antti Ahokas jatkaa seitsemännellä sijalla.

”Hyvältä tuntuu, kun Nordic Liigassa ollut tasaista tarpomista. Ei ole tullut hyviä sijoituksia. Nyt tuli voitto ja hyvä sijoitus, niin se tuntuu hyvälle!”

”Ihan hyvä kausi ollut. Paluu takaisin tasolle, jossa oltiin amatöörinä menossa. Kotimaan kisoihin olen tyytyväinen. Ulkomailla ei vielä onnistumisia, mutta nyt tämä antaa paljon itseluottamusta jatkoon. Oikeaan suuntaan menty koko ajan. Nyt näkyy se, että valmentajan kanssa on tehty täysin oikeita asioita.”

Rankingin viisi ensimmäistä saa vahvan kategorian Challenge Tourille ensi kaudeksi. Kokonaiskilpailun johdossa on Islannin Axel Boasson.

Suomalaisten hienoa panosta Swedish Golf Tourin kisassa täydensi neljännen sijan jakanut Miro Veijalainen. Hän jäi kahden lyönnin päähän Ruuskasta.

Kauden valopilkkuihin kuuluva Simo Haavisto, Niclas Hellberg ja amatööri Kim Koivu (-5) jakoivat 22. sijaa. Muut suomalaiset eivät selviytyneet kolmannelle kierrokselle.

Finaalisarjan kolmas ja toiseksi viimeinen turnaus, Race to Himmerland, pelataan ensi viikolla Tanskan Farsøssa. Lokakuun toisella viikolla pelattavaan NL:n päätösturnaukseen otetaan rankingin 30 parasta.

”Jos vielä kahdessa viimeisessä kisassa kulkee yhtä hyvin, tavoitteena päästä jopa viiden joukkoon NL:n rankingissa, joka takaisi suoraan Challenge Tourin kortit kaudelle 2018″, Ruuska mietti.