[6][5]

[6][5]
Nordic League

Lauri Ruuska seitsemäs Nordic Liigan Tanskan turnauksessa

Kyseessä oli suomalaisten neljäs top 10 -sijoitus Pohjoismaiden kiertueella tällä kaudella.

Lauri Ruuska (-3) sijoittui seitsemänneksi Esbjerg Golfklubilla käydyssä Made in Denmark Qualifier -kilpailussa. Hän oli kisassa kahden kierroksen jälkeen neljäntenä, mutta menetti päätöspäivänä tuloksen 71 myötä kolme sijaa.

Ruuska aloitti kierroksensa bogilla, mutta korjasi tilanteen hienosti tehden ulosmenossa vielä neljä birdieä. Hän oli tässä vaiheessa tiukasti mukana kärkitaistelussa, ja kiinni paikassa myöhemmin elokuussa pelattavaan Tanskan ET-kilpailuun.

Takayhdeksikkö ei kuitenkaan sujunut yhtä hyvin lyöntipelin SM-hopeaa pari viikkoa sitten saavuttaneen Ruuskan tehtyä par-nelosilla kolme bogia.

Eroa viimeisen paikan Made in Denmark -turnaukseen saaneeseen ja kolmanneksi sijoittuneeseen Thomas Nørretiin (-6) jäi kolme lyöntiä.

Kyseessä on Ruuskan paras ja toistaiseksi ainoa top 10 -sijoitus Nordic Liigassa tällä kaudella. Kesäkuun alkupuolella pelatussa Swedish Golf Tourin kilpailussa hän oli 11:s.

Myös turnauksen kaksi ensimmäistä sijaa meni Tanskaan. Nicolai Tinning päihitti ”varsinaisella peliajalla lähellä voittoa olleen Martin Leth Simonsenin uusinnassa. Heidän 54 reiän tuloksensa alitti parin seitsemällä lyönnillä.

Tinningin, Simonsenin ja Nørretin ohella paikan Made in Denmark -kilpailuun saivat Ecco Tourin rankingin perusteella myös Tanskan Fredrik Dreier, Norjan Aksel Kristoffer Olsen ja Ruotsin Jacob Glennemo.

Mikko Lehtovuori (+2) oli Esbjergin turnauksessa 18:s, Kalle Sneck (+5) 35:s ja Niclas Hellberg (+6) 41:s. Simo Haavisto ja Miro Veijalainen karsiutuivat. Ilari Saulo keskeytti.

Jonatan Jolkkonen on Nordic Liigan rankingissa Viron kisan kakkostilallaan parhaana suomalaisena sijalla 50.