[11][17]
Nordic League

Hills Open antoi kasvot suomalaisten esityksille Nordic Liigan talvisarjassa

Monella ammattilaisella on kasvojen pesun paikka, kun NL:n varsinainen kausi käynnistyy huhtikuun lopussa.

Satelliittikiertueella pelaavat pohjoismaalaiset ammattilaiset päättivät lauantaina neljän turnauksen mittaisen Nordic Liigan talvisarjan. Viimeisenä oli vuorossa Hills Open, jonka anti jäi suomalaisittain laihaksi.

Kim Koivu ja Antti Ahokas (-1) jakoivat parhaina 27. sijaa, 15 lyöntiä kisan norjalaisvoittajalle hävinneinä. Lauri Ruuska (+1), Linus Väisänen (+2), Mikael Salminen (+2) ja Tuomas Salminen (+3) päätyivät sijoille 36–42, loput 11 pelaajaa karsiutuivat.

Lumine Golf Clubilla käyty Hills Open oli suomalaisittain kuin koko talvisarja pienoiskoossa: saaliiksi jäi lukuisa määrä vaatimattomia sijoituksia ja karsiutumisia. Ainoat top 10 -sijoitukseen yltäneet pelaajat olivat Koivu (6:s) ja Sami Välimäki (9:s), sarjan keskimmäisessä turnauksessa.

Talvisarja on nimensä mukaisesti pelaajia ydinkauteen valmistava pienoiskiertue, joskaan ei vähäpätöinen sellainen. Jokaisen kisan voitosta heltiää vajaat 10 000 pistettä, mikä antaa Espanjassa menestyneille hyvän pohjan kevääseen.

Kaikki pisteet siirtyvät sellaisenaan Nordic Liigan rankingiin, jossa tulevalla kaudella Challenge Tourilla pelaava Koivu on parhaana suomalaisena sijalla 21. Amatöörien kirjoissa oleva Välimäki löytyy kahdeksan pykälää alempaa, muut eivät mahdu 40:n joukkoon.

Entisten monivuotisten maajoukkuepelaajien, Kristian Kulokorven, Miki Kurosen ja Erik Myllymäen kauden aloitus Barcelonan seudulla oli synkkä. Kolmikko pelasi sarjan kaikki neljä turnausta, ja vain Kuronen pääsi kerran päätöskierrokselle; avauskilpailusta tuli 30:s sija.

Hills Openin voitto meni Norjan Kristian Krogh Johannessenille (-16). Ruotsin Ludwig Nordeklint (-14) ja Tanskan Joachim Brandt Hansen (-11) olivat seuraavina. Jälkimmäinen johtaa Nordic Liigan rankingia.

Nordic Liigan kisoista kaksi ensimmäistä kuului Ecco Tourin ja kaksi viimeistä Swedish Golf Tourin ohjelmaan.  Pohjoismaiden kiertueelle pelataan tänä vuonna kaikkiaan 24 kilpailua.