26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Noora Tamminen parhaana suomalaisena 13. Ranskan avoimissa

Noora Tammisen pelioikeus tulevaksi kaudeksi on jo lähes varma. Kuva: Getty Images

Jaetulta kymmenenneltä sijalta LET:n Ranskan avointen viimeiseen päivään startanneet Noora Tamminen ja Minea Blomqvist-Kakko eivät löytäneet sunnuntaina aseita kärkikymmenikössä pysymiseen.

Tamminen teki sunnuntaina tuloksen 72 ja päätyi yhteistulokseen -1. Sillä irtosi kilpailussa 13. sija ja noin 4000 euroa palkintorahaa. Kauden kokonaisansiot riittävät todennäköisesti jo tässä vaiheessa varmistamaan Tammiselle pelioikeuden Naisten Euroopan kiertueelle myös ensi kaudeksi.

Kolme aiempaa kisakierrostaan 69 lyönnillä pelannut Minea Blomqvist-Kakko ei pystynyt sunnuntaina avaamaan birdietiliään, vaan päätyi tulokseen 75/ +5. Yhteistuloksella +2 Minni jakoi kisan 22. sijan.

Krista Bakkerin päivä alkoi tuskaisesti neljän bogeyn putkella. Lopulta Bakker kiristi kierrostuloksekseen 72 (+2) ja päätyi kilpailussa sijalle 48.

Elina Nummenpää
ei sunnuntaina päässyt lähellekään kolmen aikaisemman päivän tasoaan. Kierrostulos 80 tiputti Nummenpään sijalle 55 yhteistuloksella +12.

Lauantain jälkeen näytti siltä, että kisan voittoa juhlii varmuudella espanjalaispelaaja. Sekä lauantaina että sunnuntaina 66 lyönnin kierrokset pelannut Walesin Amy Boulden oli lähellä pilata espanjalaisten juhlat, mutta neljän viimeisen reiän aikana kolme birdietä paukuttanut Azahara Munoz pystyi lopulta kirimään itsensä korkeimmalle korokkeelle.

Lauantain jälkeen kisaa johtanut Espanjan Maria Hernandez jakoi Bouldenin kanssa toisen sijan.

LET-kiertueella pelataan vielä viisi kilpailua, joista seuraavana vuorossa on parin viikon päästä pelattava Cell C South African Women’s Open.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Fani says:

    Etelä-Afrikkaan ilmoittautunut Minni, Krista, ja Elina. Linda eka varalla, päässee sisään. Unski ja Noora ei ole ilmoittautunut kisaan mukaan. Marraskuussa kaksi kisaa Kiinassa, joihin supistetun fieldin kautta ei pääse kuin Noora ja Minni. Joulukuussa Intian kisassa sama juttu. Joulukuun Dubain finaaliin päässee melkein kaikki Unskia ja Lindaa lukuunottamatta. Tiukassa on kortit, kun ei pääse enää oikein pelaamaankaan. Korttiin pitänee saada 23-26 tonttua, Unski nyt rajoilla, Noora ainoa ”varma” kortin uusija… Etelä-Afrikassa siis on onnistuttava aika monella naisella, Minnillä on muutama mahdollisuus enemmän kerätä rahaa listalle.