23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Noora Komulainen: ”Tavoitteena on pelata rentoa ja vapaata peliä”

Noora Komulainen kohtaa maailman parhaat naispelaajat kauden viimeisessä major-turnauksessa. Kuva: Tristan Jones/LET

Komulainen kilpailee tällä viikolla kolmatta kertaa urallaan Women’s British Openissa.

Noora Komulainen osallistuu ainoana suomalaispelaajana torstaina Milton Keynesissä Englannissa alkavaan naisten major-kilpailuun. Pääsy Woburn Golf Clubin kentällä pelattavaan kisaan irtosi viime hetkellä, sillä hän oli yksi yhdeksästä maanantaina käydyssä karsintakilpailussa paikan pääturnaukseen saaneista pelaajista.

Komulaiselle esiintyminen major-kilpailuissa ja Women’s British Openissa on kolmas. Sekä vuoden 2016 turnauksessa samaisella Woburn Golf Clubilla että seuraavana vuonna Kingsbarns Golf Linksillä kohtaloksi koitui karsiutuminen.

Tuusulalainen kertoi maanantain karsintakilpailun jälkeen, että noin 80 kilometriä Lontoosta sijaitseva Woburn on hänelle mieluinen, ja arveli olevansa valmiimpi pelaamaan kentällä kuin kolme vuotta sitten.

Ensimmäisen harjoituskierroksensa Komulainen pelaa keskiviikkona. Tiistaina hän tarkasteli kenttää vain kävellen.

”Koko päivän satoi vettä, niin kenttä pelaa ehdottomasti pehmeämpänä ja pidempänä kuin kolme vuotta sitten, etenkin jos tiit pidetään noilla paikoilla”, Komulainen sanoi.

Kahden karsiutumisen jälkeen Komulaisen mielessä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin raivata tiensä viikonlopun kierroksille.

”Tavoitteenani on pelata rentoa ja vapaata peliä.”

Onhan tunnelma majorissa erityinen. Kaikki on suurempaa ja hienompaa.

Kauden viidennen ja viimeisen major-kilpailun osallistujaluettelo on luonnollisesti hehkeä. Paikalla on 19 pelaajaa maailmanlistan top 20:sta, suurimpana ennakkosuosikkina vuoden toisen major-tittelinsä viime viikon Evian Championshipissä ottanut maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko.

Jin Young Ko rikkoi Evian Chamionshipissä kymmenen perättäisen eri voittajan putken major-kilpailuissa. Kuva: Getty Images

Komulainen − yksi kilpailun 16 pohjoismaalaisesta − kertoi, että tiistaina fokus oli ”paremmin omassa jutussa”, vaikka onkin koettanut ottaa aiempina vuosina oppia nimekkäiltä pelaajilta.

”Onhan tunnelma majorissa erityinen. Kaikki on suurempaa ja hienompaa. Pelaajista suurin osa on mulle tuntemattomia; LET:n rankingista kun pääsi mukaan vain 26 pelaajaa”, kiertueen Order of Merit -listalla 29:ntenä oleva Tammer-Golfin kasvatti totesi.

Voitot Women’s British Openissa ovat viimevuosina olleet vanhan mantereen pelaajille harvinaista herkkua, sillä kilpailun mestaruutta puolustava Georgia Hall on tämän vuosikymmenen ainoa eurooppalaisvoittaja.

Englantilaisella kävi hiljattain huonoa onnea palkintopokaalinsa kanssa, joka oli hänen oma kopioversionsa alkuperäisestä. Hän poikkesi pari kuukautta sitten Lontoossa sijaitsevassa manageritoimistossaan, ja sillä välin auton tavaratilassa ollut pokaali varastettiin.

Suljetussa laatikossa olleeseen pokaaliin oli päästy käsiksi rikkomalla auton takaikkuna. Tavaratilassa oli myös hänen golfmailansa, mutta ne eivät olleet kiinnostaneet varkaita.

Palkintoarvoltaan 4,5 miljoonan dollarin kilpailussa ratkeaa myös, kuka saa haltuunsa tänä vuonna parhaalle major-pelaajalle myönnettävän Rolex ANNIKA Major Award -palkinnon. Vahvimmin palkinnossa on kiinni kaksi majoria voittanut Korean Jin Young Ko.

Kauden muut major-tittelin saaneet pelaajat ovat Australian Hannah Green (Women’s PGA Championship) sekä Jeongeun Lee6 (U.S. Women’s Open).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje