Kilpagolf - Major

Noora Komulainen karsintakisan hurjalla loppukirillä Women’s British Openiin

Noora Komulainen sihtailee tällä viikolla puttejaan kuuluisassa Women's British Openissa. Kuva: Janne Tarmio

Komulainen on vuoden 2019 ainoa naisten major-turnauksessa pelaava suomalainen.

Noora Komulainen taisteli maanantaina käydyssä karsintakilpailussa paikan tällä viikolla Woburn Golf Clubilla pelattavaan kauden viidenteen naisten major-turnaukseen, Women’s British Openiin.

Hän pelasi Lontoon liepeillä Ashridge Golf Clubilla tuloksen 68 (-4), mikä riitti 18 reiän karsinnassa jaettuun kuudenteen sijaan.

”Karsinta oli hyvin mielenkiintoinen omalta osaltani. Löin alkurundista hyvin palloa, mutta en saanut putteja uppoamaan ja tekemisessä oli vähän yliyrittämistä. Sitten yhtäkkiä putit lähtivätkin uppoamaan, ja olo oli itsevarma. En oikein käsitä mitä tapahtui, mutta takaysi meni kuusi alle”, Komulainen sanoi.

Paikka puolen tunnin ajomatkan päässä pelattavaan pääkilpailuun heltisi 11 parhaalle. Kun yhdeksättä sijaa jakoi yhdeksän pelaajaa tuloksellaan 69 (-3), jouduttiin kolme jatkoon etenijää selvittämään playoffissa. Uusijoiden joukossa oli myös Ursula Wikström, joka ei valitettavasti selviytynyt majoriin.

Krista Bakker (71/-1) jakoi 108 pelaajan karsinnassa 32. sijan. Kilpailun paras oli Tiger Woodsin velipuolen tytär, Cheyenne Woods (65/-7).

Komulainen osallistuu kolmannen kerran urallaan torstaina alkavaan Women’s British Openiin. Tulikaste oli vuoden 2016 turnauksessa, joka niin ikään pelattiin Woburn Golf Clubilla. Tämä sekä Kingsbarns Golf Linksillä toissa vuonna käyty kilpailu päättyi hänen osaltaan karsiutumiseen.

”Mulla oli jo ennen rankingin sulkeutumista kauhea tahtotila päästä juuri tänne mukaan, kun kenttä on tuttu ja mieluinen. Nyt ehkä olen jopa valmiimpi pelaamaan siellä kuin kolme vuotta sitten. Olen erittäin innoissani tästä viikosta.”

Komulainen, 28, on Ladies European Tourin Order of Merit -listalla parhaana suomalaisena sijalla 29. Hän on koonnut tänä vuonna kymmenessä LET:n kilpailussa yhden top 10 -sijoituksen ja ollut kerran 11:s. Karsiutumisia on kolme.

Women’s British Open on kauden 2019 viimeinen major-turnaus naisten kisakalenterissa. Edellisen, viime viikolla Ranskassa pelatun majorin, Evian Championshipin, voitti maailmanlistan kärkeen takaisin palannut Jin Young Kim.