23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Nokia River Golfin toimitusjohtaja: "Siitä olemme lähteneet, että teemme täällä parhaan kotimaisen golftapahtuman"

Kimmo Siraisen mielestä yleisö tekee tapahtuman. Sitä hän odottaa Riveriin nelinumeroisen määrän kunakin turnauspäivänä.

Kesäkuun puolivälissä pelattavan NRG Openin kaikki kolme pro am -kilpailua on loppuunmyyty. Kisaviikolla yleisöä viihdyttää tutut kotimaiset artistit ja itse pääturnauksessa nähdään kaksi NHL-tähteä.

Nokialla alkaa olla kaikki valmista kesäkuun puolivälissä pelattavaa NRG Openia varten. Viime vuonna ensimmäisen kerran käydyn kilpailun järjestelyt eivät ainakaan ennakkoon näyttäisi kalpenevan debyyttiturnauksen rinnalla.

Finnish Tourin kalenterissa olevan kisan kokonaispalkintopotti on noussut 30 000 eurosta 50 000 euroon, ja pro am -lähdöt ovat menneet kuin kuumille kiville.

”Järjestämme kilpailua varten kolme pro am -tapahtumaa ja kaikki 620 euron hintaiset lähdöt on loppuunmyyty”, Nokia River Golfin toimitusjohtaja Kimmo Sirainen sanoo.

NRG Open on omarahoitteinen tapahtuma, jonka kaikki kulut katetaan saaduilla tuotoilla. Viime kaudella päästiin 2000 euroa plussan puolelle ja tänäkin vuonna pysytään kisakoneiston mukaan kuivilla.

Nokialaiset satsaavat kisaviikkoon tosissaan, mikä ilmenee paikalle houkuteltujen julkkisten nimilistalta. Kisamaisemissa nähdään muun muassa laulaja Reino Nordin ja rap-artisti Mikael Gabriel.

”Keskiviikon molempia pro am -kisoja on isännöimässä Mikko Ilonen, joka pitää seuraa ja jutustelee ihmisten kanssa. Todella hienoa, että Mikko suostui tulemaan mukaan. Hän on kertonut pitävänsä tärkeänä, että kotimaiset ammattilaiskisat saataisiin vietyä tapahtumana uudelle tasolle.”

Paikalle saapuvat myös NHL-tähdet Patrik Laine ja Sami Vatanen, jotka pelaavat varsinaisessa 54 reiän Finnish Tour -kilpailussa.

NRG Openin järjestelyt ovat pitäneet Kimmo Siraisen (toinen oik.) ja muut kilpailun taustaorganisaatioon kuuluvat henkilöt alkukauden osalta kiireisinä.

”Kiekkoilijat kiinnostavat kansaa. Uskoisin, että saamme jokaisena kisapäivänä paikalle noin 1000 ihmistä. Odotan innolla, miten suuri yleisö seuraa lauantaina päätöskierroksen viimeisen ryhmän peliä. Viime vuonna heitä oli kolmisensataa”, Sirainen sanoo.

NRG Openin ilmoittautuminen päättyy ensi viikon maanantaina. Tällä hetkellä listalla on 131 pelaajaa, joista ennakkoon kovin nimi on Euroopan kiertueen vakiokalustoon kuuluva Kim Koivu.

Paljon on kaikenlaista pitänyt ottaa huomioon, mutta mieli on luottavainen.

Kisan voittoa puolustavan Koivun saapuminen on tosin kiinni hänen menestyksestään tulevana maanantaina Walton Heath Golf Clubilla Englannissa pelattavassa U.S. Openin karsintaturnauksessa.

Osallistujien joukosta löytyvät Finnish Tourin kärkikaartin ohella myös Krista Bakker, Roope Kakko, Noora Komulainen, Sami Välimäki ja Ursula Wikström. Miesten kisan voittaja kuittaa palkintorahaa 9000 euroa, naisten kisan ykköspotti on puolestaan 7700 euroa.

Oheisohjelma esiintyjineen keskittyy pro am -päiviin. Tiistana Kim Koivun henkilökohtainen valmentaja David Da Silva pitää ”Riverissä” valmennusseminaariin, johon mahtuu 40 osallistujaa.

”Täällä on hierontapalvelut pelaajille ja GameBook hoitaa pro amin tulospalvelun. Olemme halunneet kiinnittää entistä enemmän huomiota pienempiinkin asioihin. Meitä kiinnostaa myös näkyvyys, minkä vuoksi yksi henkilö on palkattu huolehtimaan some-päivityksistä ja myös valokuvaaja on koko ajan paikalla.”

Nokia River Golf aloitti turnauksen valmistelut vuodenvaihteessa, jonka jälkeen se on ollut toimiston väkeä eniten työllistänyt yksittäinen ponnistelu.

”Siitä olemme lähteneet, että teemme täällä parhaan kotimaisen golftapahtuman. Paljon on kaikenlaista pitänyt ottaa huomioon, mutta mieli on luottavainen. Eikä vähiten siksi, että talkoihin osallistuu kisaviikon aikana 70 vapaaehtoista NRG:n jäsenistöstä” Sirainen sanoo.

Myös kentän osalta vaikuttaa hyvältä. Talvehtiminen ei tuonut yllätyksiä ja kevät on tarjonnut sopivassa mittasuhteessa lämpöä ja kosteutta.

”Saamme kasvatettua tarpeeksi haastavat karheikot”, hän hymyilee.

Onnistuneella golftapahtumalla on usein kauaskantoisia seurauksia. Sirainen ei siekaile esittäessään toiveensa, että − muun muassa NRG Openin myötävaikutuksella − Pirkanmaan kentille saataisiin tänä vuonna 500 uutta golfin harrastajaa.

”Toisaalta uskon, että meidän kisatapahtumamme palvelee koko suomalaista golfyhteisöä ja vie osaltaan täkäläistä lajikulttuuria pienen askeleen eteenpäin.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje