Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Nokia River Golf räväyttää juhlavuotensa kunniaksi

Aleksi Myllymäki on yksi kilpailun suurimmista ennakkosuosikeista. Kuva Juha Hakulinen.

Kauden viides Finnish Tour -kilpailu pelataan huikeissa puitteissa. Pieniin yksityiskohtiin on kiinnitetty erityistä huomiota.

Nokia River Golf viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhliaan, ja juhlavuoden kohokohtaa vietetään tällä viikolla, kun Rock-kentällä pelataan Finnish Touriin kuuluva NRG Open 2018 hosted by Veikko Salli -kilpailu. Ihan tavallisesta Finnish Tourin kilpailusta ei ole kyse, sillä palkintopotissa on normaalin 10 000 euron sijaan peräti 30 000 euroa – 20 000 euroa miehille ja 10 000 euroa naisille. Molempien sarjojen ykköspalkinto on 5 300 euroa.

Torstaina käynnistyvän kilpailun pelaajalista pullistelee Suomen kärkipään ammattilaisia ja huippuamatöörejä. Nokia River Golfin toimitusjohtaja Kimmo Sirainen nostaa esiin muutaman nimen.

”Meillä on tosi kovia nimiä täällä pelaamassa. Oman seuran Aleksi ja Erik Myllymäki pelaavat varmasti kärkisijoista, ja viime viikonloppuna varmistui, että Challenge Tour -voittaja Kim Koivu pelaa tämän kilpailun. Ja sitten on pakko nostaa esille vielä Sami Välimäki, joka on amatöörien maailmanlistalla sijalla 25. Se on ihan älytön saavutus!” Sirainen luettelee.

Alkukauden Finnish Tour -kilpailuissa naisammattilaiset ovat pelanneet miesten kanssa samassa sarjassa, mutta Nokialla naisammattilaisille on oma sarjansa. Sarjan pelaajakatras on kovinta mahdollista luokkaa.

”Saimme tänne mukaan kaikki suomalaiset naisten Euroopan Tour -pelaajat, ja myös naisamatöörien kärkipelaajat ovat paikalla”, Sirainen iloitsee.

Naisammattilaisista ovat mukana muun muassa Ursula Wikström, Noora Komulainen, Krista Bakker, Linda Henriksson, ja kotikentällään pelaava Elina Nummenpää.

Uuden valmentajan opeilla eteenpäin

Erik Myllymäki on yksi Nokia River Golfin monista huippupelaajista. Ammattilaisena pelaava Myllymäki vaihtoi tälle kaudelle valmentajaa, ja uusi valmentaja on kokenut Marko Kostensalo.

”Vähän uusia juttuja on ajettu sisään, ja alkukausi on sen takia ollut vähän nihkeää. Mutta viime kilpailussa oli hyvä pelifiilis, ja peli tuntui hyvältä. Ja nyt pääsee kotikisaan pelaamaan, niin on todella hyvät fiilikset tästä viikosta, vaikka lyönti ei vielä olekaan ihan 5/5”, Myllymäki kertoo kilpailuun valmistautumisestaan.

Erik Myllymäki oli yhdeksäs edellisessä Finnish Tour -kilpailussa. Tällä viikolla tavoitteet ovat korkeammalla. Kuva Juha Hakulinen.

Myllymäki tuntee kilpailukentän kiemurat varsin hyvin, mutta viime kesänä avatulla Rock-kentällä ei hänen mukaansa ole niin paljon etua kentän tuntemuksesta kuin vanhalla kentällä oli.

”Siellä pystyi lyömään vähän rohkeampia linjoja, kun tiesi mistä voi oikaista. Rock on aika selkeä kenttä, parissa avauksessa tarvitsee olla tarkkana. Mutta Rock sopii omalle pelilleni hyvin, se on sopivan pituinen, ja siellä korostuvat hyvät wedget ja hyvä puttipeli”, tiistain Pro-Amissa ryhmänsä kanssa toiseksi sijoittunut Myllymäki sanoi ja lisäsi samaan hengenvetoon, että keskiviikon Pro-Amiin pitää parantaa pari lyöntiä, että voitto irtoaa.

Pienet asiat kunnossa

Nokialla on valmistauduttu kilpailuun jo viime vuoden lopulta lähtien. H-hetken lähestyessä kaikki on valmista. 85 vapaaehtoista takaavat sen, että niin pelaajilla kuin yleisölläkin on kaikki hyvin. Kimmo Sirainen nostaa hattua nokialaisten halulle tehdä yhdessä tätä tapahtumaa.

”Laitoimme yhden ilmoituksen, ja vapaaehtoisten määrä oli täynnä. Tämä henki on aivan käsittämätön. Porukka tekee pyyteettömästi töitä tämän kilpailun eteen”, Sirainen kiittelee jäsenistöä.

Suurella vapaaehtoisjoukolla saadaan tehtyä asioita vähän normaalia kilpailua paremmin ja laadukkaammin. Sirainen sanookin, että järjestelyissä on panostettu siihen, että pienet asiat on tehty hyvin.

”Meillä on rangella pallot pyramideissa, ja pelaajat saavat käyttää rangea vapaasti. Ja pienenä yksityiskohtana vielä tähän, niin pyramidien vieressä on vesiämpärit ja harjat, että pelaajat voivat puhdistaa mailansa. Meillä on lisäksi Tampereen Urheiluhierojakoulun kautta hierontapalvelut pelaajille keskiviikosta perjantaihin. Ja lisäksi vapaaehtoiset hoitavat muun muassa tulospalvelun, livescoringin, forecaddie-hommat ja pysäköinnin. Lisäksi viimeisenä päivänä meillä kulkee ryhmien mukana bunkkericaddiet, jotka haravoivat bunkkerit. Sellaisia pieniä juttuja, että pelaajat saavat keskittyä pelaamiseen”, Sirainen luettelee.

Sirainen nostaa esille vielä yhden mielenkiintoisen seikan kilpailuun liittyen. Torstaina kello 12.30 järjestetään nimittäin US Masters -tyylinen Honorary Start, kunnialähtö, jossa pelaavat Erkki Mommo, Antero Paalanen, Veikko Salli ja Simo Kaivola.

”Nämä neljä miestä ovat olleet vaikuttamassa sekä Riverin että Suomi-golfin kehitykseen. Teemme tämän samalla tavalla kuin Mastersissa, eli pelaajat kuulutetaan siihen ykköstiille, ja he pelaavat ensimmäisen väylän. Se on aika makea juttu”, Sirainen kertoo.

Vaikka kilpailun valmistautumisessa kaikki asiat ovat sujuneet hienosti, yhdessä asiassa Sirainen myöntää epäonnistuneensa.

”Meillä oli kunnianhimoinen tavoite, että myymme yrityksille 50 paikkaa Pro-Ameihin. Epäonnistuimme siinä, sillä meillä on nyt 52 ryhmää!” Sirainen nauraa huimaa lukua.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje