5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Nicolas Colsaertsille paikka Ryder Cupiin

Nicolas Colsaerts on pelannut ET:lla ja CT:lla yhtäjaksoisesti vuodesta 2001. Ryder Cupissa hän on ensikertalainen © Getty Images

Euroopan joukkueen kaksi viimeistä paikkaa menivät täysin odotusten mukaisesti. Jose-Maria Olazabalilla oli helppo tehtävä noukkia joukkueeseensa vahvasti isoissa kisoissa esiintynyt Ian Poulter, sekä Belgian Nicolas Colsaerts, joka Volvon reikäpellimestaruuden lisäksi on väläytellyt taitojaan myös USA:n puolella, viimeksi reilu viikko sitten Pohjois-Carolinassa, jossa hän oli seitsemäs.

Syksyllä 30 vuotta täyttävä Colsaerts on varsin kokeneen joukkueen ainoa ensikertalainen.

Ennen viikonloppua oli vielä epävarmaa se, säilyttääkö Martin Kaymer paikkansa kymmenen suoran paikan saavan joukossa. Kun Colsaerts jäi 19:ksi eikä siis noussut voittoon tai jaetulle kakkostilalle, rapakuntoinen saksalainen pääsee mukaan.

Parhaimmillaan

Parhaimmillaan isoissa kisoissa. Ian Poulterin itseluottamus ei horju Ryder Cupin kovissa paineissa &copy Getty Images

Ian Poulterin valinta ei yllättänyt ketään. Vaikka täysosumia ei kuluvalta kaudelta olekaan, itsevarma englantilainen osoitti kovuutensa oikeissa kisoissa. Hän oli Mastersissa seitsemäs, British Openissa yhdeksäs sekä PGA Championshipissa kolmas. Kaiken lisäksi kolmessa aiemmassa Ryder Cupissaan hän on voittanut kahdeksan peliä ja hävinnyt vain kolme.

Aiemmin joukkueen runkopelaajiin kuuluneistajäivät ulos Padraig Harrington, Miguel Angel Jimenez, Paul Casey, Robert Karlsson ja Henrik Stenson. Kenelläkään näistä, tai muista ilman paikkaa jääneistä ei ole mitään syytä protestoida valinnoista. Villien korttien ojentaminen Poulterille ja Colsaertsille oli Olazabalille varsin vaivaton tehtävä.

Eurooppa on voittanut neljä viimeisestä Ryder Cupista. Tästä huolimatta USA on vedonlyöntitoimstojen kerrointen perusteella niukka suosikki taistooin lähdettäessä.

Euroopan joukkue:

Rory McIlroy

Luke Donald

Lee Westwood

Justin Rose

Graeme McDowell

Sergio Garcia

Paul Lawrie

Francesco Molinari

Martin Kaymer

Peter Hanson

Ian Poulter

Nicolas Colsaerts

Kokeneet kipparit

Jose-Maria

Jose-Maria Olazabal ja Miguel Angel Jimenez . Kuva Espanjan avoimista vuodelta 2011 jolloin ystävykset lohduttivat toisiaan Seve Ballesteroksen kuoleman jälkeisissä tunnelmissa &copy Getty Images

Jose-Maria Olazabalin valinnat apulaiskapteeneiksi eivät myöskään yllättäneet ketään. Darren Clarke, Paul McGinley, Thomas Björn sekä Miguel Angel Jimenez ovat kukin pelanneet vähintään kaksi kertaa Euroopan joukkueessa. Tästä nelikosta Clarke ja Björn ovat ne, joiden välillä käydään kisaa siitä, kuka kipparoi Eurooppaa vuoden 2014 Ryder Cupissa Skotlannissa.

USA:n joukkue yhtä miestä vaille valmis

USA:n joukkuen karsinta päättyi PGA Championshipiin. Suoran paikan saivat:

Tiger Woods

Jason Dufner

Matt Kuchar

Zach Johnson

Keegan Bradley

Bubba Watson

Webb Simpson

Phil Mickelson

Rickie

Rickie Fowler tarvitsee viikonloppuna Bostonissa kovan näytön saadakseen villin kortin Ryder Cupiin &copy Getty Images

Kapteeni Davis Love III:lla on peräti neljä villiä korttia käytössään. Hän tarkkailee pelaajia vielä viikonloppuna järjestettävässä Fedex Cupin toisessa finaalissa, ja nimeää valittunsa sen jälkeen.

PGA Championshipin jälkeen Love antoi odotetusti lausuntoja, joiden perusteella Hunter Mahan, Steve Stricker ja Jim Furyk ovat suurella todennäköisyydellä tiimissä. Mikäli tämä näkemys pitää, viimeiselle paikalle on laadukkaita pelaajia erittäin paljon tarjolla.

Nck Watney voitti viikonlopun kisan, hänen lisäkseen Loven seurantalistalla ovat varmuudella Dustin Johnson, Rickie Fowler sekä Brandt Sneadeker.

Teemu Tyry

USA:n Ryder Cup-joukkue, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje