[13][26]

[13][26]

Neljä suomalaista jatkoon LET:llä – Wikström jatkaa parhaana

Ursula Wikström saavutti perjantaina kauden ensimmäisen jatkopaikkansa LET-kiertueella. Kuva: Tristan Jones/LET

Rankingia johtava Emily Kristine Pedersen otti paikkansa Saudi-Arabian kisan kärjessä.

Ursula Wikströmillä (-1) ei ollut avauspäivän kaltainen ryminä päällä Royal Greens Golf & Country Clubilla Saudi-Arabiassa jatkuneessa Ladies European Tourin kilpailussa. Hän käytti kisan toiseen kierrokseensa yhdeksän lyöntiä enemmän ja putosi kolmannelta sijalta 13:nneksi.

Wikströmiä rassasi perjantaina lukuisat virheet, sillä kolmen birdien ohella hänelle kirjattiin seitsemän bogia. Ero kärkeen nousseeseen Emily Kristine Pederseniin (-9) venyi kahdeksaan lyöntiin. Kymmenettä sijaa jakavat pelaajat ovat LET-konkarista kahden lyönnin päässä.

Seitsemättä kilpailuaan tänä vuonna pelaavalle Wikströmiile jatkopaikka oli ensimmäinen kuluvalla kaudella. Edellisen kerran vantaalainen oli nähty viikonlopun kierroksilla Keniassa joulukuussa 2019, jolloin hän sijoittui 12. tilalle.

Parhaiten suomalaisista perjantaina pelasi Sanna Nuutinen (+2), joka teki kirjavalla kierroksellaan peräti seitsemän birdieä ja neljä bogia. Tuloksen 69 lyönyt Nuutinen teki vahvan nousun ennustetun cut-rajan alapuolelta ollen turnauksen puolivälissä niukasti top 30:ssa.

Jatkoon punnersivat myös tuloksen 74 pelannut Noora Komulainen (+5/48:s) sekä kolme lyöntiä enemmän kierrokseensa käyttänyt Karina Kukkonen (+7/61:s).

Tiia Koivistolle (+10) ja Elina Nummenpäälle +7:n kohdalle asettunut cut-raja oli liikaa.

Paalulla LET:n rankingia johtavalla Tanskan Emily Kristine Pedersenillä on kautta aikain ensimmäisessä Saudi-Arabiassa pelattavassa naisten ammattilaiskilpailussa kahden lyönnin etumatka Walesin Lydia Halliin.

Pedersenin ohella palkintoarvoltaan miljoonan dollarin Saudi Ladies Internationalin top 10:een mahtuvat Anna Nordqvist (-4) ja Norjan Tonje Daffinrud (-3).