[11][17]

Näytön paikka

Peter Erofejeff on mukana Johannesburgin ET-turnauksessa. Kuva: All Over Press

Euroopan kiertue tekee Lähi-idän visiitin jälkeen paluun Etelä-Afrikkaan kahdeksi viikoksi. Torstaina käynnistyvään Joburg Openiin suomalaisväriä tuovat Peter Erofejeff ja MikkoKorhonen. Jälkimmäinen pelaa Royal Johannesburg & Kensington Golf Clubilla kauden avausturnauksensa.

Joburg Open on suhteellisen tuore kilpailu ET:n kalenterissa, sillä se pelattiin ensimmäisen kerran vasta vuonna 2007. Kisa kuuluu myös paikallisen Sunshine Tourin ohjelmaan, minkä vuoksi mukaan on mahtunut huomattava määrä eteläafrikkalaisia pelaajia.

Kilpailun voittoa puolustaa isäntämaan Branden Grace, jolle kausi 2012 oli todellinen menestys. Hän voitti Joburg Openin lisäksi Volvo Golf Championsin, Volvo China Openin sekä kirsikkana kakun päällä Alfred Dunhill Links Championshipin. Grace sijoittui ET:n tienestilistalla viime vuonna kuudenneksi. Joburg Open on Alfred Dunhill Links Championshipin lisäksi ainoa turnaus ET:llä, joka pelataan useammalla kuin yhdellä kentällä. Yhden East ja West Coursella pelatun kierroksen jälkeen cut-rajan selvittäneet jatkavat viikonloppuna vielä kaksi kertaa lähes 7000-metrisellä East Coursella.

Joburg Open on Mikko Korhosen debyyttiturnaus kaudella 2013. Kuva: All Over Press

Kisan suurimmat menestyssuosikit ovat Gracen lisäksi George Coetzee, Thomas Aiken, Dubaissa toiseksi sijoittunut Richard Sterne sekä Joburg Openin kaksi kertaa voittanut Charl Schwartzel.

Kun Scott Jamieson ja Stephen Gallacher ovat saavuttaneet tällä kaudella jo yhden voiton mieheen, voisi myös Marc Warren jatkaa skottien menestystarinaa Johannesburgissa. Hän oli kisassa viime vuonna kolmas, joten tässä mielessä ei tarvitsisi puhua edes yllätyksestä.

Kaksi turnausta ET:llä pelannut Peter Erofejeff on jäänyt molemmilla kerroilla karsintaviivan väärälle puolelle. Hän väläytti Dubaissa potentiaaliaan, pelattuaan toisen kierroksen 67 lyönnillä. Jatkopaikka jäi kuitenkin kahden lyönnin päähän.

Mikko Korhonen palasi hiljattain 1,5 viikon harjoitusreissultaan Floridasta. Nuotit löytyivät pelin jokaisella osa-alueella, mutta valmentaja Markku Louhio teki vielä koti-Suomessa pientä hienosäätöä. ”Loppukaudesta pelasin tosi hyvää golfia, varmaan urani parasta. Täytyy jatkaa tänä vuonna siitä, mihin viime vuonna jäin. Mitään tulostavoitteita en ole asettanut, ainoa tavoite on pyrkiä kärkeen joka viikko ja olla kirkkaalla ajatuksella liikkeellä aina kun pelaa kilpailua”, Korhonen sanoi uusimmassa blogissaan.

Suomalaisille on luvassa Johannesburgissa mitä mainioin näytön paikka. Kun kyseessä on hieman kevyemmän sarjan ET-turnaus, ei suuria esteitä ainakaan cut-rajan selvittämiselle pitäisi olla. Paikka 20:n joukossa olisi jo merkittävä saavutus, toisaalta mahdollisuudet Joburg Openin kaltaisissa kilpailuissa pitäisi pystyä hyödyntämään sen toisenkin jalan saamiseksi oven väliin.