[11][17]
Amatöörigolf - Kilpagolf

Naisille kakkosflightin voitto EM-turnauksessa

Matilda Castren pelasi vahvan EM-kilpailun.

Naiset ylsivät lauantaina päättyneiden EM-joukkueturnausten parhaaseen suomalaissijoitukseen, kun se sijoittui Tanskan Helsingörissä pelatussa kisassa yhdeksänneksi. Suomi voitti B-flightin finaaliottelussa Belgian luvuin 3,5-1,5.

Suomen voittopisteet kaksinpeleissä toivat Jenna Mäihäniemi, Emily Penttilä ja Matilda Castrén. Greensomessa pari Karina Kukkonen-Hannele Mikkola päätyi belgialaisvastustajiensa kanssa tasapeliin.

Viime vuoden turnauksessa hopeaa saavuttanut naisten yhdistelmä saa puhtaat paperit ehjästä esityksestään kakkosflightissa, jossa se voitti tyylikkäästi kaikki kolme otteluaan Itävaltaa, Turkkia ja Belgiaa vastaan.

Ruotsin Halmstadissa pelanneet miehet joutuivat sen sijaan kärsimään tappion Belgialle kakkosflightin finaalissa, numeroin 1,5-3,5. Suomen ainoan kokonaisen pisteen toi Mikko Lehtovuori. Päivän viimeisessä matsissa Linus Väisänen ja Cedric Van Wassenhove päätyivät tasapeliin. Näin kymmenenneksi sijoittuneen Suomen saaliiksi B-flightissa jäi voitot Walesista ja Italiasta.

Suomi paransi kuitenkin selvästi viimevuotista sijoitustaan Vanajanlinnan kotikisoista, jossa se sinetöi paikkansa EM-kisojen ykkösdivisioonassa vasta päätösottelussaan Portugalia vastaan.

Tyttöjen joukkue hävisi Tsekin Brnossa päätösottelunsa Tanskalle lukemin 4-1. Ottelu eteni pitkin päivää tanskalaiskomennossa, tosin ainoan pisteen Suomelle tuonut Sandra Salonen vastasi ottelun ylivoimaisimmasta (6/5) matsivoitosta Louise Staalboa vastaan. Suomi oli turnauksessa lopulta 12:s.

Poikien joukkue päätti Pickalassa pelatun kotiturnauksen iloisissa merkeissä, kun se kaatoi lauantaina Walesin luvuin 4-1. Suomen joukkueesta kaikki osallistuivat kolmannessa ottelussa pistetalkoisiin. Voiton matseissaan saavuttivat Ilari Saulo, Oliver Lindell sekä greensomessa pari Simo Haavisto-SamiVälimäki. Matias Honkalan ja Eetu Isometsän matsit päättyvät tasan. Suomen sijoitus poikien turnauksessa oli 11:s.

Suomen EM-turnaukset eivät anna aihetta suuriin hurraa-huutoihin. Golfliitto oli asettanut tavoitteeksi paikan ykkösflightissa kaikissa kisoissa, mutta poikia lukuun ottamatta siitä jäätiin valitettavan kauaksi.

Kahden kierroksen lyöntipelikarsinnalla on erittäin suuri merkitys kisojen menestyksen kannalta, ja siksi pelaajan olisi pystyttävä esittämään niissä kauden parasta peliään. Nyt tässä epäonnistuttiin lavealla rintamalla.

Syitä varmasti löytyy ja niitä luonnollisesti Golfliitossa myös pohditaan. Alisuorittamista ei joka tapauksessa voi sivuuttaa olan kohautuksella.

Pohjoismaat vahvoja EM-kilpailuissa

Joukkueiden EM-kilpailut saatettiin päätökseen lauantaina. Ruotsin Halmstadissa isännät joutuivat tyytymään himmeimpiin mitaleihin Tanskan otettua hopeaa ja Skotlannin kultaa.

Helsingörissä Tanskassa Ranskan naiset uusivat EM-kultansa kukistamalla finaalissa Sveitsin. Pronssi meni Espanjaan. Kahdeksan parhaan joukkoon mahtuivat Pohjoismaista Ruotsi (5:s) ja Tanska (7:s).

Pohjoismaat olivat vahvoja myös Pickalassa pelatussa poikien kilpailussa. Voiton otti kuitenkin finaalissa Ruotsin kukistanut Saksa. Pronssia otti Norja. Tanska päätyi kilpailussa seitsemännelle sijalle.

Tyttöjen kilpailun Tsekin Kaskadassa voitti Espanja. Toiseksi sijoittui Italia ja kolmanneksi Itävalta. Pohjoismaista kahdeksan parhaan joukkoon mahtui vain Norja, joka oli seitsemäs.

Päivitetty kello 21.20: Kilpailuiden tulokset (Sami Sarpakunnas).