7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Amatöörigolf - Kilpagolf

Naisille ja tytöille murskavoitot EM-kisojen avausottelussa − miehet kamppailevat putoamista vastaan

Naisten joukkue päihitti Itävallan "kaikin tuomariäänin" 5−0. Kuva: Suomen Golfliitto

Suomen naisilla on vielä mahdollisuudet nousta kisoissa kymmenen joukkoon.

Golfin amatöörien EM-joukkuekisojen ensimmäiset ottelut pelattiin torstaina. Suomen joukkueet ovat B-flightissa tai C-flightissa, jolloin pelataan vain yksi kierros päivässä. Matsiin kuuluu yksi foursome-paripeli ja neljä henkilökohtaista ottelua. Voittoon tarvitaan kolme pistettä.

Miehet kokivat tappion Itävallalle pistein 1,5−3,5, ja joukkue pelaa jatkossa sijoista 13−16. Itävalta käytti paikkansa paremmin hyväkseen, eikä tehnyt helppoja virheitä. Suomen ainoan kokonaisen pisteen toi Alex Hietala voittamalla Gerold Folkin luvuin 3/2.

”Loppunumerot kertovat olennaisen tästä päivästä. Niillä paikoilla, joita meillä oli, pitää pystyä viimeistelemään ja voittamaan reikiä”, valmentaja Pasi Purhonen sanoi.

Perjantaina vastaan asettuu Slovenia. Kaksi seuraavaa ottelua ovat erityisen tärkeitä, sillä joukosta Suomi, Slovenia, Hollanti ja Islanti, kolme putoaa ensi vuodeksi 2-divisioonaan.

Suomen joukkueen notkahdus viimevuotisesta mestaruudesta putoamiskamppailuun ei ollut ennalta odotettavissa. Tulevat ottelut vaativat koko ryhmältä ryhtiä ja vastuunkantoa, jotta joukkue pelaisi myös ensi vuonna maanosan ylemmällä tasolla.

Itävallan naisten joukkue ei puolestaan saanut lainkaan armoa suomalaisilta. Saaliina oli selkeä 5−0 voitto, ja naisten joukkue pelaa sijoista 9−12. Tavoitteena on edelleen B-flightin voitto.

Foursome-pari Emilia Tukiainen-Daniella Barrett lähti vahvasti liikkeelle, mikä heijastui positiivisena vireenä takana tuleville. Myös ankkuri Petra Salko otti makean päänahan Emma Spitzistä, joka on amatöörien maailmanlistalla sijalla 13.

”Kerrassaan upea voitto tänään! Foresome-pari näytti edessä mallia, ja ruuvia kiristettiin juuri silloin kun ikkuna jätettiin edes hieman raolleen. Mikä tahansa joukkue olisi saanut tänään esittää parasta peliään meitä vastaan”, valmentaja Juha Skyttä kertoo.

Perjantaina naiset kohtaavat Ranskan.

Pojat kärsivät Ranskassa Golf de Chantilly -kentällä tappion Tanskalle luvuin 1,5−3,5 ja joukkue pelaa sijoista 13-16. Suomalaisten päivän parhaan suorituksen ja ainoan kokonaisen pisteen taisteli Eeli Kujanpää lukemin 3/2 Jamie Tofte Nielsenistä.

Valmentaja Mikael Mustonen kehui vastustajan olleen tänään parempi ja voittaneen ansaitusti.

”Eelin peli sopii näihin olosuhteisiin ja tälle kentälle meidän joukkueesta parhaiten. Ensimmäisen päivän jännityksen jälkeen hän on saanut tilanteen haltuun ja taistelee tasapäisesti muita vastaan.”

Perjantaina Suomi kamppailee Itävaltaa vastaan, ja pelisuunnitelma pysytellä heinikoiden välissä pätee edelleen. Pojilla on sama tilanne kuin miehill; kolme viimeistä nelikosta Suomi, Itävalta, Norja ja Islanti, putoavat ensi vuodeksi 2-divisioonaan.

Sisuuntunut tyttöjen joukkue ei antanut Islannille armoa Espanjan polttavan auringon alla vaan otti tyylipuhtaan voiton lukemin 5−0. Selvimmät 6/5-numerot taululle nuiji Emilia Torvinen ottelussaan Arny Eik Dagsdottiria vastaan.

”Sovittiin, että reikäpelit vedetään täysillä ja siinä onnistuttiin. Foursome voitettiin viimeisellä griinillä, singlet kääntyivät takaysillä meille. Sama tavoite viimeisessä pelissä”, valmentaja Jussi Pitkänen sanoi.

Perjantaina joukkueella on välipäivä. Viimeisessä ottelussaan Suomi kohtaa Slovakian ja panoksena on C-flightin voitto.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje