Myös PGA Tourilla ruotsalaisjohto - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Myös PGA Tourilla ruotsalaisjohto

David Lingmerth on tehnyt kahdella ensimmäisellä kierroksella 14 birdietä. Kuva: Getty Images

David Lingmerth (-12) nousi kärkipaikalle Jack Nicklausin isännöimän Memorial Tournamentin puolivälissä. Tulokset 67-65 lyönyt ruotsalainen on Jason Dufneria lyönnin edellä. Kaksikko pelaa lauantaina päivän viimeisessä ryhmässä.

Lingmerth kuuluu siihen ruotsalaiseen sukupolveen, josta odotetaan manttelinperijää Henrik Stensonille, Robert Karlssonille, Peter Hansonille ym. Hän pelasi college-golfia Arkansasissa, mutta ei ole ainoa yliopistourheilussa vaikuttanut Lingmerth Yhdysvalloissa.

Hänen setänsä Göran Lingmerth opiskeli 80-luvulla Pohjois-Arizonan yliopistossa, ja kuului sen jalkapallojoukkueeseen. Jenkkifutisuransa jälkeen Göran ryhtyi Pingin väline-edustajaksi.

”Sain häneltä ensimmäiset mailani, kun olin 12”, David Lingmerth sanoi. ”Jos en olisi saanut, en ehkä edes pelaisi golfia.”

”Hän kannusti minua, ja sanoi aina, että ajatus ja keskittyminen on tärkeää. Göran on siten ollut merkittävä inspiraation lähde monella tavalla. Kun muutin tänne opiskelemaan, hän oli minulle kuin toinen isä.”

David sai uusittua korttinsa PGA Tourille viime vuonna Web.com Tourin finaalien kautta sijoituttuaan FedExCupin pisteissä 134. tilalle. Kortti irtosi lopulta helposti, sillä hän oli jokaisessa neljässä kisassa 30:n joukossa, ja saavutti kaksi Top 6 –sijoitusta.

Lingmerth on pelannut tällä kaudella 18 kisaa, ja selvittänyt cutin keskimäärin joka toisessa. Hän kertoi suurimman ongelman olleen nihkeissä turnausten aloituksissa. Tämä trendi näytti jatkuvan myös tällä viikolla, kun Lingmerth oli avauspäivänä neljän reiän jälkeen jo kaksi yli. Sen jälkeen hän ei ole tehnyt kuitenkaan yhtään bogia. Birdietilasto osoittaa 14:ää.

”Yhtäkkiä aloin pelata sillä tavalla kuin tiedän pystyväni. Niiden neljän reiän jälkeen kaikki on sujunut ilman turhia paineita.”

ET:llä viime aikoina kunnostautunut Andy Sullivan ja Ryan Moore jakavat kolmatta sijaa tilanteessa kymmenen alle. Mm. Francesco Molinari, Justin Rose, Jim Furyk, sekä voittoa puolustava Hideki Matsuyama ovat viidettä sijaa jakavien pelaajien joukossa. He ovat kolmen lyönnin päässä Lingmerthistä.

Tiger Woods (-1) selvitti karsintarajan lyönnin turvin.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje