Mikko Ilosen mailoilla Vierumäen kisan johtoon − Antti Ahokkaalla loistava päivä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Mikko Ilosen mailoilla Vierumäen kisan johtoon − Antti Ahokkaalla loistava päivä

Antti Ahokas tykitti kotikisassa torstaina tuloksen 66. Kuva: Getty Images

Antti Ahokas kiilasi kärjen kantaan Vierumäen CT-kilpailun avauskierroksella.

Antti Ahokas oli erinomaisessa vedossa Vierumäellä torstaina käynnistyneessä Challenge Tourin kilpailussa. Hän pelasi Vierumäki Finnish Challengen ensimmäisellä kierroksella tuloksen 66 (-6), ja on turnauksessa hienosti jaetulla kakkostilalla.

Ahokas tehtaili päivän mittaan seitsemän birdieä, joista neljä ensimmäisellä ja kolme Cooke-kentän toisella puoliskolla. Ainoan boginsa hän teki 15. reiällä.

”Hyvä päivä, puttasin tosi hyvin. Alkuun meinasi lipsahtaa pari bogia, mutta kun niiltä vältyttiin, peli lähti kulkemaan mallikkaasti ja löin palloa hyvin.”

Italialaisten Filippo Bergamaschin ja Michele Ortolanin kanssa kakkossijaa jakava Ahokas on kilpailun kärkeen kiilannutta Irlannin James Sugrueta (65) lyönnin perässä.

Viipurin Golfin pelaaja on saavuttanut tänä vuonna kaksi top 5 -sijoitusta Nordic Liigassa, mutta Challenge Tourilla on ollut hiljaisempaa. Haastajakiertueella kahdesti kaudella 2008 voittanut Ahokas on pelannut CT-kisan jatkokierroksilla edellisen kerran hieman toista vuotta sitten Itävallassa.

Vierumäen kilpailu on Ahokkaalle vasta kolmas Challenge Tourilla kuluvalla kaudella, valtaosa kaudesta on sujunut satelliittikiertueen puolella.

”Tein kaudelle sellaisen suunnitelman, että pelaan kerrankin vain silloin kun haluan ja siellä, missä tunnen oloni kotoisaksi. Siitäkin huolimatta taisi käydä niin, että touko-kesäkuuhun ajoittuneen pelillisesti hyvän jakson jälkeen pelasin hieman liikaa.”

Ahokas oli pitkään kilpailun kärjessä, kunnes James Sugrue nousi yksin johtoon viimeisellä reiällä tekemänsä eaglen sekä Mikko Ilosen mailojen ja kenkien siivittämänä.

Kerroin tietäväni yhden kaverin, jolta saisi niin mailat kuin kengätkin – se kaveri olin tietysti minä itse.

Sugrue pelaa Vierumäellä promoottori Jan Ruohon kutsumana.

”Tämä on meille tapa olla tukemassa kanssamme hyvää yhteistyötä pitkään tehneen Mikko Ilosen roolia Sportyard-agentuurissa”, Ruoho kertoi. ”Mikko halusi tarjota mahdollisuuden nuorukaiselle, jonka ura ei vielä ole oikein päässyt siivilleen koronan varjossa.”

Viime tingassa kutsun kisaan saanut Joachim Altonen, 36, pelaa tällä viikolla ensimmäistä Challenge Tour -kilpailuaan. Kuva: Janne Tarmio

Ilonen kertoo Sportyardin tiimiin kuuluvan Sugruen soittaneen hänelle tiistai-iltana ja pahoitelleen mailojen jäämistä Irlannin päähän lentoyhtiön kömmähdyksen vuoksi.

Mikä avuksi?

”Kerroin tietäväni yhden kaverin, jolta saisi niin mailat kuin kengätkin – se kaveri olin tietysti minä itse”, Ilonen kertasi.

Finnish Tourin ranking-ykkönen Rasmus Karlsson, Joachim Altonen (68) ja Juuso Kahlos (69) pelasivat avauspäivänä niin ikään kuutosella alkavan tuloksen. Kaksi ensin mainittua jakavat 14. sijaa, Kahlos (31:s) on niukasti top 30:n ulkopuolella.

Yhdysvalloissa viimeiset vuodet asuneen Altosen tie uran ensimmäiseen Challenge Tour -kilpailuun on kulkenut monen mutkan kautta. Takana on lukuisia erilaisia karsintakilpailuja, joukossa U.S. Openin finaalikarsinta. Vierumäelle Altonen sai kutsun viime tingassa.

Tänä kesänä Altonen on pelannut Open Championshipin karsinnat, voittanut Mid Tourin SM-lyöntipelin ja ollut lähellä voittoa Finnish Tourilla. Peli kulkee, ja 68 lyönnin avauskierros on Altosen mukaan juuri sitä, mitä kilpailusta lähdettiin hakemaan.

Tuloksen 70 pelanneet Casper Simberg ja Aleksi Myllymäki (T50) ovat tahdin jatkuessa samanlaisena kamppailemassa hekin paikasta Vierumäki Finnish Challengen jatkokierroksille.

Vaaksan päässä edellisistä kärkkyvät Oliver Lindell, Eemil Alajärvi ja Roope Kakko sekä amatöörikolmikko Veikka Viskari, Antti-Jussi Lintunen ja Jesse Saareks. Heidän tuloksensa oli torstaina 71.

Hieman voimistunut tuuli lisäsi Cooke Coursen pelaajille heittämää haastetta iltapäivän puolella. Osalle pelaajista tuli lisäksi ylimääräinen viivästys kesken kierroksen, kun yleisön joukossa olleen katsojan sydän pysähtyi ja ambulanssi hälytettiin kenttäalueelle.

Lähde: tiedote

Lue seuraavaksi: Matias Honkala yksi Vierumäen CT-kisan suomalaistoivoista: ”Olisi hienoa pelata voitosta päätöspäivänä kotiyleisön edessä”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje