Munoz pilasi ranskalaisten juhlat - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

Munoz pilasi ranskalaisten juhlat

Ursula Wikström kilpailee seuraavan kerran Kiinassa lokakuun lopulla.

<a href=Ursula Wikström kilpailee seuraavan kerran Kiinassa lokakuun lopulla." style="MARGIN: 5px 0px 5px 0px;" id="51178">

Ursula Wikströmin päätöskierros Ranskan avoimissa mestaruuskilpailuissa sujui lauantain tapaan 73 lyönnillä. Vantaalainen päätyi jakamaan lopputuloksissa sijaa 47, kokonaistuloksellaan 287 (+7). Toinen kilpailuun startannut suomalainen, Minea Blomqvist-Kakko karsiutui kahden kierroksen jälkeen.

Chantaco Golf Clubillaoli luvassa täydelliset ranskalaisjuhlat, mutta nepilasi Espanjan Azahara Munoz (-14). Hän nousi erinomaisen 65 lyönninpäätöskierroksensamyötä kilpailun ykköseksi. Voitto oliMalagasta kotoisin olevalle espanjalaiselle LET-uran kolmas.

Toista sijaa tuloksellaan -13 jakanut isäntämaan kaksikko,Gwladys Nocera ja Valentine Derrey jäi espanjalaisesta lyönnin päähän. Lisää lohtua ilman kotivoittoa jääneelle ranskalaisyleisölle toivat myös kilpailussa neljänneksi sijoittunut Joanna Klatten (-12) sekäpäivän parhaan kierrostuloksen 64 pelannut Karine Icher (-11). Hän jakoiviidettä sijaa yhdessä Etelä-Afrikan Lee-Anne Pacen kanssa.

”Lyöminen oli tänään hyvää ja raikasta, mutta putit kiertelivät harmillisesti reikää koko päivän. Mutta parempaan suuntaan tässä ollaan joka tapauksessa menossa. Nyt on edessä kolme viikkoa treeniä ja sitten nokka kohti Kiinaa”, Wikström sanoi.

Vaikea puttipäivä on nähtävissämyösWikströmin päätöskierroksen tilastoista. Putteja kertyi 34, eli viisi enemmän kuin kahdella edellisellä kierroksella. Väyläosumia kirjattiin yhdeksän ja viheriöille Wikström osui lähestymislyönneillään 13 kertaa.

Kiertueen kaksi seuraavaa osakilpailua pelataan Kiinassa. Niistä ensimmäinen, Sanya Ladies Open, käynnistyy lokakuun 25. päivänä.

29.9.

Wikström: Melkoista selviytymistaistelua

Ursula Wikström pelasi hankalissa olosuhteissa kelpo kierroksen. Ranskalaisilla on kolmoisjohto kotimaansa avoimissa. Linda Henriksson oli kahdeksas LETAS-kiertueella.

Ursula Wikström (+4) sai taisteltua puuskaisessa tuulessa 73 lyönnin kierroksen Ranskan avoimessa mestaruusturnauksessa.Tulosluettelossa hän menetti hieman asemiaan ollen nyt sijalla 45.

Wikströmin tuloskorttiin kirjattiin lauantaina kaksi birdietä, kolme bogia ja yksi tuplabogi. Birdieistä toinen syntyi 360-metriselle päätösreiälle. Wikström sai 18. reiästä nyt niskalenkin, sillä avauskierroksella korttiin merkittiin peräti seitsemän lyöntiä.

”Eilistä kovempi ja puuskaisempi tuuli vaikeutti tänään peliä ja mailavalintoja aikalailla. Birdiepaikat olivat vähissä ja peli oli ajoittain melkoista selviytymistaistelua”, Wikström sanoi.

Haastavista olosuhteista kertoo myös Wikströmin väyläosumat, joita hänelle tilastoitiin ainoastaan seitsemän. Avauslyönneillään Wikström osui Chantaco Golf Clubin kentän väylille kahdeksan kertaa. Putteja kertyi perjantain tapaan 29.

Kilpailun toinen suomalainen Minea Blomqvist-Kakko karsiutui kahden kierroksen jälkeen.

Kärkipaikalla on kotiyleisön riemuksi kolme ranskalaista. Joanna Klatten (-11) johtaa ja lyönnin päässä toista sijaa jakavat Gwladys Nocera sekä Valentine Derrey. Kolmikosta Klatten ja Derrey metsästävät ensimmäistä voittoaan LET:lla, kun taas Noceralla niitä on vyöllään jo kymmenen.

28.9.

Henriksson kahdeksas kakkoskiertueella

<a href=Linda Henriksson jahtaa LETAS-kiertueella paikkaa sarjaporrasta ylemmäs. Kuva: Juha Taskinen" src="/wp-content/uploads/2013/09/13080921395524.jpg">

Linda Henriksson jahtaa LETAS-kiertueella paikkaa sarjaporrasta ylemmäs. Kuva: Juha Taskinen

Linda Henriksson (par) ylsi kahdeksanneksi LETAS-kiertueen turnauksessa Englannissa. Tasaista peliä esittäneen suomalaisen kaikki kilpailukierrokset mahtuivat 71 ja 73 lyönnin väliin. Finaalikierroksella Henriksson löi tuloksen 72.

Sofia Härkönen (79-71) karsiutui 36 reiän jälkeen.

WPGA International Challengen voitti Englannin Hannah Ralph (-7). Toista sijaa jakaneet Venäjän Galina Rotmistrova ja Walesin Amy Bouldenhävisivät Ralphille kolmella lyönnillä.

Englannin turnauksen rahanjako on vielä auki, mutta Henriksson oli ennen tämänviikkoista kisaa kiertueen rankingissa sijalla 11.

Kauden päätteeksi LETAS-rankingin viisi parasta saa pelioikeuden naisten Euroopan kiertueella. Tai mahdollisesti kuusi parasta, jos rankingia johtava Espanjan Mireia Prat onnistuu lunastamaan paikan pääkiertueelle LET-rahalistan kautta.

LETAS-kiertueella on jäljellä kolme kilpailua ja Henrikssonin tavoite loppukaudeksi on kristallinkirkas.

”Tavoitteena on olla ilman muuta top viidessä. Se auttaisi melkoisesti, jos ei tarvitsisi lähteä Marokkoon karsintoihin. Siellä pelataan kuitenkin vain viikko, joka ratkaisee kaiken”, Henriksson sanoi pari viikkoa sitten.

Jos Henriksson kuitenkin Marokkoon joutuu, hän pääsee näillä näkymin suoraan karsinnan finaaliin. Sinne marssivat LETAS-rankingin 20 parasta.

Granberg paranteli asemiaan

Joonas Granberg on pelannut tasaisesti Japanissa, mutta hieman on käsijarru päällä...

Joonas Granberg on pelannut tasaisesti Japanissa, mutta hieman on käsijarru päällä…

Joonas Granberg (73-72-72) nousi yhdeksän pykälää Osakassa pelattavan Asia-Pacific Panasonic Openin kolmannella kierroksella. Lauantaina tuloksen 72 lyönyt Granberg (+4) on ennen kisan finaalikierrosta sijalla 42.

Jaakko Mäkitalo (80-74) ja Kalle Samooja (78-76) eivät yltäneet kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Aasian ja Japanin kiertueiden yhteisturnauksen johtoon siirtyi Sung-Joon Park (-7). Korealaista jahtaa kahden lyönnin päässä neljä pelaajaa, joukossaan kisan suurin ennakkosuosikki Y.E. Yang.

Marko Kuivasaari 28.9.

Wikström pirteänä LET:lla

Ursula Wikström ja Joonas Granberg menivät jatkoon Ranskan ja Japanin turnauksissa.

Ursula Wikström (42:s) pelasi Ranskan avointen toisella kierroksella hienon tuloksen 68 lyöntiä. Hän paransi avauspäivän tulostaan viidellä lyönnillä ja meni kahden lyönnin turvin viikonlopun kierroksille.

”Viimeaikojen treenit ovat lupailleet hyvää, joten lähdin kisaan hieman ristiriitaisin tuntein. Kisan alku olikin eilen ihan ok ja kierroksen keskivaiheella sain upotettua monta hyvää puttia. Sitten jouduinkin bogijunaan, ja lisää lunta tuli tupaan viimeisellä reiällä, jossa tuhrin seitsemän lyöntiä. Tänään oli tavoitteena parantaa viisi lyöntiä eilisestä ja siinä onnistuttiin, vaikka takasysi olikin aikamoista taistelua”, Wikström sanoi.

Minea Blomqvist-Kakon (55:s) kohtaloksi koitui karsiutuminen. Myös Blomqvist-Kakko paransi otteitaan ensimmäisestä kierroksesta, mutta eroa cut-rajan oikealle puolelle jäi kaksi lyöntiä.

”Lähden nyt kodin kautta Orlandoon Yhdysvaltoihin puoleksitoista kuukaudeksi harjoittelemaan ja lennän sieltä Aasiaan, jos kisapaikkoja varmistuu. Olen nyt Kiinan kahdesta kisasta ensimmäiseen neljäntenä jonossa”, kertoi Blomqvist-Kakko valitellen samalla kilpailukalenterin suppeutta.

”Euroopan kiertueen aiempaa pienemmät kilpailumäärät näkyvät pelissäni suoritusvarmuuden puutteena. Harjoituksissa lyönti kulkee, mutta kisoissa tulee turhaa puristamista.”

”Tällä kertaa putteri oli yllättäen heikoin lenkki”, pohti taitavana puttaajana tunnettu Blomqvist-Kakko, jonka osumatilastot olivat Ranskan avointen kummaltakin karsintakierrokselta identtiset: 6 väyläosumaa, 13 viheriöosumaa ja 33 puttia.

Ranskan avointen kärkipaikkaa jakavat kotiyleisön riemuksi Gwladys Nocera ja Joanna Klatten (-10). Wikström on heistä 11 lyönnin päässä.

Granberg jatkoon Osakassa

Joonas Granberg (53:s) pääsi ainoana suomalaisena jatkoon Japanin ja Aasian kiertueiden ohjelmaan kuuluvassa Asia-Pacific Panasonic Openissa. Granberg (73-72) on kisan puolivälissä kärkeä kymmenen lyöntiä jäljessä.

Jaakko Mäkitalon (80-74) ja Kalle Samoojan (78-76) urakka päättyi kahteen kierrokseen. Cut-rajan selvittäminen olisi vaatinut heiltä perjantaina yhdeksän lyöntiä paremman tuloksen.

Turnauksen kärjessä on Pariya Junhasavasdikul (65-70). Avauskierroksen jälkeen johdossa ollut Japanin Shingo Katayama on thaimaalaisesta lyönnin päässä.

Suomalaisten karsinta poskelleen

Bogognossa pelatut ET:n esikarsinnat sujuivat suomalaisittain mollivoittoisasti. Antti Ahokas (69-69-74-74) oli vielä kahden kierroksen jälkeen tukevasti jatkopaikassa kiinni, mutta kaksi jälkimmäistä kierrosta menivät penkin alle.

Lopulta Ahokas sekä kahdella jälkimmäisellä kierroksella mukavasti kirinyt Henri Satama (73-73-69-71) jäivät toisen karsintavaiheen turnauspaikasta yhden lyönnin päähän. Immu Korvenmaa (76-76-77) ei selviytynyt kisan viimeiselle kierrokselle.

Bogognon turnauksen voitti USA:n Philip Francis (-17). Toiseen karsintavaiheeseen pääsi 24 parasta.

Lissabonista ei ollut kerrottavana sen iloisempia uutisia. Niklas Dahlgren (73-74-77-75) ja Riku Mattila (73-74-80-74) pelasivat kaikki kierrokset, mutta jatkoonpäässeiden raja jäi seitsemän-yhdeksän lyönnin päähän. Tero Simolan karsinta (73-79-78) päättyi 54 reiän jälkeen.

Lissabonin karsintaturnauken paras oli USA:n Daniel Berger (-10). Esikarsinnan toiseen vaiheeseen meni 26 pelaajaa.

Marko Kuivasaari 27.9.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje