Montyn haave major-voitosta elää edelleen - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Montyn haave major-voitosta elää edelleen

Colin Montgomerie, Stephen Gallacher ja Bernd Wiesberger odottamassa lyöntivuoroaan tiistain harjoituskierroksella. Kuva: Getty Images

Colin Montgomerie on yksi kautta aikain parhaista pelaajista, jonka kohdalle ei ole koskaan osunut major-voittoa. Ensi viikolla 52 vuotta täyttävä skotti on sijoittunut majoreissa viidesti toiseksi, kakkostiloista kolme on tullut U.S. Openissa.

Hän osoitti viime viikolla Massachusettsissa pelatun Senior Player Championshipin kolmannella tilallaan olevansa valmis taistelemaan hyvistä sijoituksista myös Chambers Bayssa. Voittohaaveitakaan Monty ei ole täysin haudannut.

Montgomerie kärsi lauantaina Senior Playersin kolmannen kierroksen jälkeen rintakivuista, ja kävi finaalikierroksen aamuna tutkittavana paikallisessa sairaalassa. Asiat olivat lopulta hyvin, ja hän sinetöi myöhemmin päivällä kauden yhdeksännen Top 10 –sijoituksen Champions Tourilla. Monty myös johtaa kiertueen kauden mittaista Charles Schawb Cupin pistetilastoa.

Huippugolfin tuittupäänäkin pidetty Montgomerie varmisti paikkansa torstaina käynnistyvään U.S. Openiin, voittamalla vuoden 2014 U.S. Senior Openin. Hän kukisti tuolloin kisan uusinnassa GeneSauersin. Yli viisikymppisten major-voittoja Montogomerie on saavuttanut kolme.

”Tuntuu fantastiselta olla täällä”, Montgomerie sanoi. ”Sitä on jo tuudittautunut, että nämä päivät ovat ohi, joten odotan pelaamista Chambers Bayssa mielenkiinnolla. Aion matkustaa täältä kotikonnuille osallistuakseni British Openin karsintaan.”

”Jos pääsen St. Andrewsiin Woburnin karsinnasta, se merkitsee minulle vuoden kahdeksatta (seniorikisat huomioiden) major-turnausta.”

Montgomerie pääsi ottamaan ensimmäisen kerran tuntumaa Chambers Bayhyn tiistain harjoituskierroksella. Hän on links-tyyppisellä kovalla ja kuivalla kentällä luonnollisesti kuin kotonaan.

”Siellä lyhytlyöntisempi, kuten minä itse, voi menestyä ihan yhtä hyvin kuin pommittaja. Monet pelaajat ovat myös kauhistelleet kenttää, ja sellaiset näkemykset sopivat itselleni. Siinä tapauksessa he eivät ole välttämättä iskukykyisimmillään. Positiivisena lähden kilpailuun.”

”Lyöntini sujuu mainiosti. On mahdotonta päihittää sellaisia kavereita kuin Bernhard Langer, Kenny Perry, Davis Love, Miguel Angel Jimenez ja Fred Couples, jos pelisi ei ole mallillaan”, hän sanoi viitaten menestykseensä Champions Tourilla.

”U.S. Open on mahtava kilpailu ja rakastan sitä.”

Jos ovat varsinaiset major-voitot kiertäneet Montgomerieta, hänen kohdallaan ainoa puuttuva seniorimajor-titteli on Senior Open Championship. Se pelataan heinäkuun lopulla yhdellä hänen suosikkikentistään, Sunningdale Golf Clubilla.

Viasat Golf lähettää torstaista sunnuntaihin suoria kisalähetyksiä U.S. Openista. Katsojilla on ensimmäistä kertaa kanavan historiassa mahdollisuus valita suomenkielinen selostus, josta vastaa Teemu Tyry. Kommentaattorina toimii Joachim Altonen. Lähetykset alkavat torstaina ja perjantaina klo 23 ja viikonloppuna klo 22.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)