20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Kakko piti asiat yksinkertaisina ja esitti rajun loppukirin Portugalin avointen ensimmäisellä kierroksella

Roope Kakko täräytti Open de Portugal -turnauksen avauspäivänä kuusi birdieä. Kuva: Getty Images

Roope Kakko sai birdiehanat kunnolla auki kierroksen viimeisellä kolmanneksella.

Ensimmäistä kansainvälistä kilpailuaan kahteen kuukauteen pelaava Roope Kakko ylsi lennokkaaseen esitykseen Portugalin Vau Óbidoksessa käynnistyneen European Tourin ja Challenge Tourin yhteisturnauksen  avauskierroksella. Hän pelasi torstaina tuloksen 69 (-3), mikä oikeuttaa tässä vaiheessa jaettuun kahdeksanteen sijaan.

Alku ei lupaillut hyvää, sillä Kakko teki jo toisen boginsa kolmannella reiällä. Ensimmäinen birdie näki päivänvalon Royal Óbidos Spa & Golf Resortin kentän seitsemännellä reiällä. Kierros eteni hetken aikaa seesteisesti, kunnes takaysin päästyä kunnolla vauhtiin alkoi tapahtua.

Kakko iski seitsemän viimeisen reiän jaksossa peräti viisi birdieä, joista kolme putkeen rei’illä 14–16. Upean rintaman rikkoi ainoastaan 17. reiällä tullut bogey.

”Alku meni lyöntejä miettiessä ja sitten jossain kohtaa muistin, että tämä on peli, ja kentällä lyödään lyöntejä, eikä mietitä liian monimutkaisia asioita. Kiva oli saada hyvä startti, ja nyt vähän huilataan ja unohdetaan tämä ja keskitytään huomiseen”, Kakko sanoi.

Kakolla oli alkuviikolla hieman epäonnea, kun hänen draiverinsa lapa meni ”sisään” range-lämmittelyssä. Uusi lapa ehti kuin ehtikin saapua hänen toiveensa mukaan turnauksen aattona kisamaisemiin.

”Draiveri tuli eilen illalla, mutta siinä on vähän erilainen lapa, joka antaa aavistuksen enemmän spinniä. Muutaman haparoivan vedon jälkeen pääsin hyvin kärryille senkin kanssa”, neljän lyönnin päässä Open de Portugal -kilpailun kärjessä olevasta Portugalin Vitor Lopesista oleva espoolainen kertoi.

Islannin Gudmundur Kristjansson alitti Kakon tavoin parin kolmella lyönnillä, muita pohjoismaalaisia ei mahdu top 10:een. Oliver Lindell (T76/74) on lyönnin verran ennustetun cut-rajan alapuolella. Janne Kaskelle (T120/78) jäi perjantaina enemmänkin kirittävää jatkokierroksille.

Lue seuraavaksi: Draiverinsa rikkonut Roope Kakko lähtee vuoden viimeiseen kisaan taistelemaan, vaikka "oma peli on arvoitus"

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje